Scorul acestui articol
[Total: 45 voturi. Media: 4.5]

 

Evenimente recente m-au provocat, prin contradicțiile pe care le conțineau, să privesc mai atent spre Liviu Dragnea. Să mă întreb dacă nu cumva, sub glazura lui de fante provincial, de È™mecheraÈ™ fentând cu vorba pe toți cei dispuÈ™i să-i citească pe buze, sub superficialitatea lui ostentativă È™i aerul de victimă care nu vrea să riposteze, nu se ascunde, de fapt, un personaj mult mai redutabil.

Scandalul Brazilia mi-a ridicat primele semne majore de întrebare. El reîncălzeÈ™te o ciorbă ce a dat în clocot pentru prima dată în februarie 2016 când DNA a început urmărirea penală in rem în dosarul Tel Drum. După care, un an È™i jumătate, fiertura s-a sleit din lipsă de probe È™i de interes din partea procurorilor. Ca să fie pusă din nou pe plită acum, tocmai în momentul când DNA este zguduită de convulsii interne de tip avort spontan. Coincidență? Doar pentru cine vrea să se mintă singur.

Din două una: sau corupția lui Liviu Dragnea este una reală, bazată pe probe solide, aÈ™a cum incearcă să înfățiÈ™eze lucrurile Rise Project, È™i atunci înseamnă că DNA, prin pasivitate (deci complicitate), a vrut în toată această perioadă să-l acopere pe Dragnea, sau subiectul este unul propagandistic, fabricat de Rise Project special pentru a-l ataca pe Dragnea după un calendar sincronizat cu disputele politice din țară, È™i acum DNA preia mingea ridicată la fileu de Rise Project pentru a încerca să mascheze destrămarea din propria ogradă.

Oricum am lua-o, DNA cade prost: sau complice cu Dragnea (poate doar pentru a-l putea È™antaja), sau complice cu Rise Project într-o manufactură politică străvezie, care nici nu ne mai surprinde după atâtea alte precedente scoase la iveală de mass media adevărată.

Și acum apare un prim aspect care intrigă: Liviu Dragnea, care dădea impresia că e în corzi, contraatacă într-un mod nespecific lui, extrem de agresiv, țintit sus, preluând inițiativa. „žTotul pleacă de la Soros, de la răul pe care vrea să-l facă în această țară È™i nu numai în această țară. E simplu. (…) E o certitudine că e o chestiune foarte organizată”. După care a adăugat: „žPSD va avea o altă atitudine” È™i nu „žva mai întoarce celălalt obraz”. „žO altă atitudine va genera È™i alte acțiuni„.

În ciuda valului de ironii pe seama infatuării cu care Liviu Dragnea se bagă în seamă, definindu-se ca țintă, pe persoană fizică, a marelui George Soros, riposta lui a avut un impact neaÈ™teptat de mare: scandalul Brazilia + Tel Drum a fost împins în planul doi, primplanul fiind preluat, la toate televiziunile importante de È™tiri, de diabolicul Soros.

După părerea mea, această miÈ™care a lui Dragnea a fost una de maestru. Ea mută cătarea armelor de atac ale PSD de la o listă de nume ataÈ™ată ideii de justiție (Macovei, Guseth, Prună, Kovesi, Livia Stanciu, Augustin Lazăr etc.) la aceeaÈ™i listă de nume (plus câteva ONG-uri care au fost în spatele protestelor din ianuarie 2017) ataÈ™ată însă, de data asta, ideii de complot sorosist antiromânesc.

Altfel spus, deÈ™i adversarii, ca persoane, au rămas aceiaÈ™i, acum PSD nu mai luptă împotriva justiției È™i a statului de drept (sloganul infamant preferat al tefeliÈ™tilor) ci luptă împotriva cancerului sorosist, care vrea să distrugă nu doar democrația dar È™i sentimentul național al românilor. Dacă în „žlupta cu justiția” guvernanții actuali aveau adversari internaționali redutabili (SUA, țări fanion din UE), în noua lor luptă, cu Soros, È™i-au găsit aliați de acelaÈ™i calibru (SUA, Israel, Ungaria).

Faptul că acest contraatac al lui Dragnea a atins puncte nevralgice ale sistemului ocult din România este confirmat de însăÈ™i „ždivizia de presă” a binomului. Care a simțit nevoia să-l scoată degrabă de la naftalină pe isonarul Mircea Cărtărescu pentru a încerca, prin intermediul lui, să mute în derizoriu noul plan de luptă propus de Liviu Dragnea poporului său pesedist. Și alți propagandiÈ™ti ai „žsistemului”, sincronizați cu Mircea Cărtărescu, au sărit ca arÈ™i la replica neaÈ™teptată a lui Dragnea. Cel mai comic „“ deprimat dintre toți fiind Dan Tapalagă (aici), care mai că nu scapă È™i o lacrimă de ciudă pentru găselnița acestui „žbiet crescator de porci din Teleorman”. Iată icnetul lui Tapalagă:

„žAtacandu-l pe Soros, Dragnea a inventat un adversar, un tap ispasitor cum il numea  Mircea Cartarescu […] Dusmanul perfect!„.

Dar uimirile mele legate de Liviu Dragnea nu se opresc aici. După ce a aruncat atât de violent buzduganul înspre cei care îl înghesuiseră cu scandalul  Brazilia + Tel Drum, ce credeți că a făcut liderul PSD?  A plecat în Israel. Unde a fost primit, incredibil, cu onoruri, cu fanfară, cu gardă de onoare, cu imnul României, nu ca un banal È™ef de cameră parlamentară ci ca un adevărat preÈ™edinte de țară. ÎnsuÈ™i  premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, l-a primit la Ierusalim pentru o discuție privată, după care „ža reconfirmat interesul special al Israelului pentru țara noastră È™i continuarea dialogului în perioada imediat următoare„.

Pentru a înțelege cât de cât dedesubturile acestei vizite, tratată cu extrem interes È™i protocol de Israel, altfel o țară recunoscută pentru austeritate protocolară È™i atenția acordată nuanțelor, am citit lista delegației române care îl însoțeÈ™te pe Liviu Dragnea la Ierusalim. Ce să vă spun? Surpriză!

Din delegația lui Dragnea au făcut parte secretarul Camerei Deputaților, social-democratul Georgian Pop, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, președintele Comisiei pentru apărare, Dorel Gheorghe Căprar (PSD), vicepreședintele Comisiei pentru politică externă, Natalia Intotero (PSD), vicepreședintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI, Marian-Gheorghe Cucșa  (ALDE), chestorul Senatului, Doina-Elena Fedorovici (PSD), și reprezentantul minorității evreiești în Parlamentul României, Silviu Vexler.

Adică, printre alții,  Georgian Pop fost preÈ™edinte al Comisiei Parlamentare de Control asupra activității SRI È™i Natalia Intotero (PSD), actual vicepreședinte al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI.

Cu alte cuvinte, SRI în pole position. În aceste condiții, pe ce, oare, s-o fi pus accentul la discuțiile româno „“ israeliene la care, repet, Liviu Dragnea a fost tratat cu onoruri de preÈ™edinte de stat?

De-asta spuneam la început: oare superficialul Liviu Dragnea, gafeurul Liviu Dragnea care îÈ™i demite de nebun propriul guvern, de parcă l-ar fi hipnotizat, să se autodistrugă, însuÈ™i celebrul parapsiholog Aliodor Manolea, nu o fi, în realitate, mai redutabil decât pare?

Că mă gândesc È™i pe invers: dacă Liviu Dragnea ar fi fost cu adevărat pe făraÈ™, dacă „žafacerile din Brazilia” È™i noul dosar deschis de DNA împotriva lui ar avea destulă substanță explozivă cât să-l scoată din joc, oare aceste aspecte nu ar fi fost cunoscute È™i de celebrul Mossad? Și, în acest caz, oficialitățile israeliene nu ar fi fost avertizate că nu merită să se angajeze în discuții È™i negocieri politice atât de înalte cu un politician român pe ducă?

Cam multe ciudățenii: un an È™i jumătate Liviu Dragnea (suspect de pasiv față de Laura Kovesi) este lăsat în pace de DNA cu dosarul Tel Drum, apoi, brusc, dosarul revine în actualitate. Și, tot brusc, Liviu Dragnea iese È™i el la atac. Împotriva cui? Impotriva lui George Soros, părintele È™i protectorul grupării Macovei, care deține oameni importanți implantați în „žsistem”. După care Liviu Dragnea face o vizită la nivel înalt în Israel, care Israel tocmai se declară È™i el în război cu Soros.

AÈ™ putea continua cu comentarea semnificațiilor acestei înlănțuiri de evenimente care îl au în epicentru pe Liviu Dragnea. Nu o voi face insă, cel puțin acum, pentru că, de la punctul la care am ajuns cu raționamentul, dumneavoastră, cititorii mei inteligenți, puteți să-l duceți mai departe È™i fără ajutorul meu.

Mă aÈ™tept ca unii să se grăbească a califica acest articol drept o laudă adusă de mine lui Liviu Dragnea. Dacă nu chiar mai mult, drept un panegiric. Se înÈ™ală profund!

Le răspund, anticipat, doar atât: am încercat să-mi explic logic, fără patimă, niÈ™te evenimente recente încărcate de contradicții. Dacă explicațiile pe care le-am găsit se vor dovedi greÈ™ite, voi fi primul care le voi dezomologa.

Contele de Saint GermainEditorialeAugustin Lazar,Benjamin Netanyahu,cancer sorosist,Dan Tapalagă,divizia de presa a binomului,fante provincial,George Soros,Georgian Pop,Guseth,isonarul Mircea Cartarescu,Kovesi,Livia Stanciu,Liviu Dragnea,Macovei,Natalia Intotero,parapsiholog Aliodor Manolea,Prună,Rise Project,scandalul Brazilia Tel Drum,sistemul ocult,tefelisti  Evenimente recente m-au provocat, prin contradicțiile pe care le conțineau, să privesc mai atent spre Liviu Dragnea. Să mă întreb dacă nu cumva, sub glazura lui de fante provincial, de È™mecheraÈ™ fentând cu vorba pe toți cei dispuÈ™i să-i citească pe buze, sub superficialitatea lui ostentativă È™i aerul de...Blog politic si polemic