Scorul acestui articol
[Total: 45 voturi. Media: 4.5]

 

Evenimente recente m-au provocat, prin contradicțiile pe care le conțineau, să privesc mai atent spre Liviu Dragnea. Să mă întreb dacă nu cumva, sub glazura lui de fante provincial, de șmecheraș fentând cu vorba pe toți cei dispuși să-i citească pe buze, sub superficialitatea lui ostentativă și aerul de victimă care nu vrea să riposteze, nu se ascunde, de fapt, un personaj mult mai redutabil.

Scandalul Brazilia mi-a ridicat primele semne majore de întrebare. El reîncălzește o ciorbă ce a dat în clocot pentru prima dată în februarie 2016 când DNA a început urmărirea penală in rem în dosarul Tel Drum. După care, un an și jumătate, fiertura s-a sleit din lipsă de probe și de interes din partea procurorilor. Ca să fie pusă din nou pe plită acum, tocmai în momentul când DNA este zguduită de convulsii interne de tip avort spontan. Coincidență? Doar pentru cine vrea să se mintă singur.

Din două una: sau corupția lui Liviu Dragnea este una reală, bazată pe probe solide, așa cum incearcă să înfățișeze lucrurile Rise Project, și atunci înseamnă că DNA, prin pasivitate (deci complicitate), a vrut în toată această perioadă să-l acopere pe Dragnea, sau subiectul este unul propagandistic, fabricat de Rise Project special pentru a-l ataca pe Dragnea după un calendar sincronizat cu disputele politice din țară, și acum DNA preia mingea ridicată la fileu de Rise Project pentru a încerca să mascheze destrămarea din propria ogradă.

Oricum am lua-o, DNA cade prost: sau complice cu Dragnea (poate doar pentru a-l putea șantaja), sau complice cu Rise Project într-o manufactură politică străvezie, care nici nu ne mai surprinde după atâtea alte precedente scoase la iveală de mass media adevărată.

Și acum apare un prim aspect care intrigă: Liviu Dragnea, care dădea impresia că e în corzi, contraatacă într-un mod nespecific lui, extrem de agresiv, țintit sus, preluând inițiativa. „Totul pleacă de la Soros, de la răul pe care vrea să-l facă în această țară și nu numai în această țară. E simplu. (…) E o certitudine că e o chestiune foarte organizată”. După care a adăugat: „PSD va avea o altă atitudine” și nu „va mai întoarce celălalt obraz”. „O altă atitudine va genera și alte acțiuni”.

În ciuda valului de ironii pe seama infatuării cu care Liviu Dragnea se bagă în seamă, definindu-se ca țintă, pe persoană fizică, a marelui George Soros, riposta lui a avut un impact neașteptat de mare: scandalul Brazilia + Tel Drum a fost împins în planul doi, primplanul fiind preluat, la toate televiziunile importante de știri, de diabolicul Soros.

După părerea mea, această mișcare a lui Dragnea a fost una de maestru. Ea mută cătarea armelor de atac ale PSD de la o listă de nume atașată ideii de justiție (Macovei, Guseth, Prună, Kovesi, Livia Stanciu, Augustin Lazăr etc.) la aceeași listă de nume (plus câteva ONG-uri care au fost în spatele protestelor din ianuarie 2017) atașată însă, de data asta, ideii de complot sorosist antiromânesc.

Altfel spus, deși adversarii, ca persoane, au rămas aceiași, acum PSD nu mai luptă împotriva justiției și a statului de drept (sloganul infamant preferat al tefeliștilor) ci luptă împotriva cancerului sorosist, care vrea să distrugă nu doar democrația dar și sentimentul național al românilor. Dacă în „lupta cu justiția” guvernanții actuali aveau adversari internaționali redutabili (SUA, țări fanion din UE), în noua lor luptă, cu Soros, și-au găsit aliați de același calibru (SUA, Israel, Ungaria).

Faptul că acest contraatac al lui Dragnea a atins puncte nevralgice ale sistemului ocult din România este confirmat de însăși „divizia de presă” a binomului. Care a simțit nevoia să-l scoată degrabă de la naftalină pe isonarul Mircea Cărtărescu pentru a încerca, prin intermediul lui, să mute în derizoriu noul plan de luptă propus de Liviu Dragnea poporului său pesedist. Și alți propagandiști ai „sistemului”, sincronizați cu Mircea Cărtărescu, au sărit ca arși la replica neașteptată a lui Dragnea. Cel mai comic – deprimat dintre toți fiind Dan Tapalagă (aici), care mai că nu scapă și o lacrimă de ciudă pentru găselnița acestui „biet crescator de porci din Teleorman”. Iată icnetul lui Tapalagă:

Atacandu-l pe Soros, Dragnea a inventat un adversar, un tap ispasitor cum il numea  Mircea Cartarescu […] Dusmanul perfect!”.

Dar uimirile mele legate de Liviu Dragnea nu se opresc aici. După ce a aruncat atât de violent buzduganul înspre cei care îl înghesuiseră cu scandalul  Brazilia + Tel Drum, ce credeți că a făcut liderul PSD?  A plecat în Israel. Unde a fost primit, incredibil, cu onoruri, cu fanfară, cu gardă de onoare, cu imnul României, nu ca un banal șef de cameră parlamentară ci ca un adevărat președinte de țară. Însuși  premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, l-a primit la Ierusalim pentru o discuție privată, după care „a reconfirmat interesul special al Israelului pentru țara noastră și continuarea dialogului în perioada imediat următoare”.

Pentru a înțelege cât de cât dedesubturile acestei vizite, tratată cu extrem interes și protocol de Israel, altfel o țară recunoscută pentru austeritate protocolară și atenția acordată nuanțelor, am citit lista delegației române care îl însoțește pe Liviu Dragnea la Ierusalim. Ce să vă spun? Surpriză!

Din delegaţia lui Dragnea au făcut parte secretarul Camerei Deputaţilor, social-democratul Georgian Pop, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, preşedintele Comisiei pentru apărare, Dorel Gheorghe Căprar (PSD), vicepreşedintele Comisiei pentru politică externă, Natalia Intotero (PSD), vicepreşedintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, Marian-Gheorghe Cucşa  (ALDE), chestorul Senatului, Doina-Elena Fedorovici (PSD), şi reprezentantul minorităţii evreieşti în Parlamentul României, Silviu Vexler.

Adică, printre alții,  Georgian Pop fost președinte al Comisiei Parlamentare de Control asupra activității SRI și Natalia Intotero (PSD), actual vicepreşedinte al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

Cu alte cuvinte, SRI în pole position. În aceste condiții, pe ce, oare, s-o fi pus accentul la discuțiile româno – israeliene la care, repet, Liviu Dragnea a fost tratat cu onoruri de președinte de stat?

De-asta spuneam la început: oare superficialul Liviu Dragnea, gafeurul Liviu Dragnea care își demite de nebun propriul guvern, de parcă l-ar fi hipnotizat, să se autodistrugă, însuși celebrul parapsiholog Aliodor Manolea, nu o fi, în realitate, mai redutabil decât pare?

Că mă gândesc și pe invers: dacă Liviu Dragnea ar fi fost cu adevărat pe făraș, dacă „afacerile din Brazilia” și noul dosar deschis de DNA împotriva lui ar avea destulă substanță explozivă cât să-l scoată din joc, oare aceste aspecte nu ar fi fost cunoscute și de celebrul Mossad? Și, în acest caz, oficialitățile israeliene nu ar fi fost avertizate că nu merită să se angajeze în discuții și negocieri politice atât de înalte cu un politician român pe ducă?

Cam multe ciudățenii: un an și jumătate Liviu Dragnea (suspect de pasiv față de Laura Kovesi) este lăsat în pace de DNA cu dosarul Tel Drum, apoi, brusc, dosarul revine în actualitate. Și, tot brusc, Liviu Dragnea iese și el la atac. Împotriva cui? Impotriva lui George Soros, părintele și protectorul grupării Macovei, care deține oameni importanți implantați în „sistem”. După care Liviu Dragnea face o vizită la nivel înalt în Israel, care Israel tocmai se declară și el în război cu Soros.

Aș putea continua cu comentarea semnificațiilor acestei înlănțuiri de evenimente care îl au în epicentru pe Liviu Dragnea. Nu o voi face insă, cel puțin acum, pentru că, de la punctul la care am ajuns cu raționamentul, dumneavoastră, cititorii mei inteligenți, puteți să-l duceți mai departe și fără ajutorul meu.

Mă aștept ca unii să se grăbească a califica acest articol drept o laudă adusă de mine lui Liviu Dragnea. Dacă nu chiar mai mult, drept un panegiric. Se înșală profund!

Le răspund, anticipat, doar atât: am încercat să-mi explic logic, fără patimă, niște evenimente recente încărcate de contradicții. Dacă explicațiile pe care le-am găsit se vor dovedi greșite, voi fi primul care le voi dezomologa.

Contele de Saint GermainEditorialeAugustin Lazar,Benjamin Netanyahu,cancer sorosist,Dan Tapalagă,divizia de presa a binomului,fante provincial,George Soros,Georgian Pop,Guseth,isonarul Mircea Cartarescu,Kovesi,Livia Stanciu,Liviu Dragnea,Macovei,Natalia Intotero,parapsiholog Aliodor Manolea,Prună,Rise Project,scandalul Brazilia Tel Drum,sistemul ocult,tefelisti  Evenimente recente m-au provocat, prin contradicțiile pe care le conțineau, să privesc mai atent spre Liviu Dragnea. Să mă întreb dacă nu cumva, sub glazura lui de fante provincial, de șmecheraș fentând cu vorba pe toți cei dispuși să-i citească pe buze, sub superficialitatea lui ostentativă și aerul de...Blog politic si polemic