Scorul acestui articol
[Total: 57 voturi. Media: 4]

 

Ce se întâmplă azi în România reprezintă primele semne că, în noua ordine mondială ce va caracteriza era Trump, ţara noastră nu a fost destinată să aparţină zonei stabile, nenegociabile, a occidentului prosper, ci intră în pachetul de variabile derizorii ce va fi aruncat pe masa verde, la sacrificiu, pentru a mări sau a micşora potul, după nevoi. Altfel spus, România este luată în calcul ca jeton de manevră, care să echilibreze marea reaşezare atunci când America Rusia, Germania, Marea Britanie, Franţa îşi vor reîmpărţi zonele de influenţă.

Apartenenţa noastră la UE şi NATO nu va mai conta, vom deveni ioni liberi (că tot suntem ţara Ion-ilor), perfecţi pentru a căra dintr-un bloc politic în altul datorii şi mize cu care nu avem nicio legătură.

Se pare că în marea sa reconciliere cu Putin, Donald Trump vede în România momeala perfectă cu care să-i câştige de partea lui şi pe ruşi şi pe unguri. Ungurilor le promite Ardealul, ruşilor ce mai rămâne din România după destrămare, în plus Moldova de peste Prut, şi pacea în regiune este asigurată. Pentru ei!

Asta este soarta ţărilor de frontieră între blocuri: pioni de sacrificiu!

Ne-am tot întrebat de ce Trump l-a invitat la investire pe Dragnea şi nu pe Iohannis. Pentru că, în filozofia SUA, invitarea lui Iohannis ar fi însemnat continuitate. Continuitate în parteneriate, în acorduri, în angajamente reciproce. Adică America să apere România. Ceea ce noua administraţie de la Washington nu mai doreşte. De ce să cheltuiască ea cu apărarea României când o poate da la schimb, cu beneficii substanţiale? Trump a pus deja degetul pe noua hartă a Europei, cum, pe vremuri, o făcuse Churchill: noua graniţă de est a occidentului cu Rusia va fi Ungaria. România va trece în sfera de influenţă a Moscovei.

Dar, pentru ca acest proces, această tranziţie, să se desfăşoare paşnic, ieftin, fără bătăi de cap, e nevoie ca România să fie pradă uşoară. Dezbinată, anarhică, ocupată cu rivalităţi interne.

Exact asta se construieşte acum. Dezbinare, anarhie, învrăjbirea românilor cu ei înşişi.

Nu aş putea băga mâna în foc că preşedintele Klaus Iohannis îşi slăbeşte ţara cu bună ştiinţă. Dar, conştient sau nu, asta face!

Poate urmează, de bună credinţă, directive de la Berlin. Fără să înţeleagă că şi Berlinul, în imensa încleştare a momentului, pune înaintea intereselor legate de România interesele sale cu SUA şi Rusia.

Trump l-a invitat pe Dragnea ca să-l întărâte pe Iohannis. Şi a reuşit perfect. Neamţul, orgolios şi primitiv, a ieşit la rupere. Distrugerea lui Dragnea şi a PSD a devenit pentru domnia sa o miză mai presus de orice interes naţional!

România se îndreaptă galopant spre război civil. Când PSD, la guvernare fiind, va fi sufocat de cizma sistemului şi de masivitatea dulapului de la Cotroceni, va izbucni flacăra.

Apoi, vor veni marile puteri ale lumii să ne vândă pacea pe destrămare.

Ce mare tragedie, vor spune ele, să vă întoarceţi într-o lume pe care a-ţi învăţat-o atât de bine timp de 45 de ani? Paşol na mother Russia!

Suntem dezbinaţi programatic, ca să fim slăbiţi. Cu lider de program Klaus Iohannis.

Mai avem vreo salvare?

Da! Un miting uriaş al susţinătorilor puterii actuale, sub sloganul “Şi cu noi cum rămâne”?

Contele de Saint GermainEditorialecu noi cum ramane noua ordine mondiala,directive de la Berlin,Donald Trump,Dragnea,dulapul de la Cotroceni,era Trump,filozofia SUA,occidentul prosper,operatiunea destramarea Romaniei,pioni de sacrificiu,razboi civil,reimpartirea zonelor de influenta,tara Ion-ilor  Ce se întâmplă azi în România reprezintă primele semne că, în noua ordine mondială ce va caracteriza era Trump, ţara noastră nu a fost destinată să aparţină zonei stabile, nenegociabile, a occidentului prosper, ci intră în pachetul de variabile derizorii ce va fi aruncat pe masa verde, la sacrificiu,...Blog politic si polemic