Scorul acestui articol
[Total: 57 voturi. Media: 4]

 

Ce se întâmplă azi în România reprezintă primele semne că, în noua ordine mondială ce va caracteriza era Trump, țara noastră nu a fost destinată să aparțină zonei stabile, nenegociabile, a occidentului prosper, ci intră în pachetul de variabile derizorii ce va fi aruncat pe masa verde, la sacrificiu, pentru a mări sau a micșora potul, după nevoi. Altfel spus, România este luată în calcul ca jeton de manevră, care să echilibreze marea reașezare atunci când America Rusia, Germania, Marea Britanie, Franța își vor reîmpărți zonele de influență.

Apartenența noastră la UE și NATO nu va mai conta, vom deveni ioni liberi (că tot suntem țara Ion-ilor), perfecți pentru a căra dintr-un bloc politic în altul datorii și mize cu care nu avem nicio legătură.

Se pare că în marea sa reconciliere cu Putin, Donald Trump vede în România momeala perfectă cu care să-i câștige de partea lui și pe ruși și pe unguri. Ungurilor le promite Ardealul, rușilor ce mai rămâne din România după destrămare, în plus Moldova de peste Prut, și pacea în regiune este asigurată. Pentru ei!

Asta este soarta țărilor de frontieră între blocuri: pioni de sacrificiu!

Ne-am tot întrebat de ce Trump l-a invitat la investire pe Dragnea și nu pe Iohannis. Pentru că, în filozofia SUA, invitarea lui Iohannis ar fi însemnat continuitate. Continuitate în parteneriate, în acorduri, în angajamente reciproce. Adică America să apere România. Ceea ce noua administrație de la Washington nu mai dorește. De ce să cheltuiască ea cu apărarea României când o poate da la schimb, cu beneficii substanțiale? Trump a pus deja degetul pe noua hartă a Europei, cum, pe vremuri, o făcuse Churchill: noua graniță de est a occidentului cu Rusia va fi Ungaria. România va trece în sfera de influență a Moscovei.

Dar, pentru ca acest proces, această tranziție, să se desfășoare pașnic, ieftin, fără bătăi de cap, e nevoie ca România să fie pradă ușoară. Dezbinată, anarhică, ocupată cu rivalități interne.

Exact asta se construiește acum. Dezbinare, anarhie, învrăjbirea românilor cu ei înșiși.

Nu aș putea băga mâna în foc că președintele Klaus Iohannis își slăbește țara cu bună știință. Dar, conștient sau nu, asta face!

Poate urmează, de bună credință, directive de la Berlin. Fără să înțeleagă că și Berlinul, în imensa încleștare a momentului, pune înaintea intereselor legate de România interesele sale cu SUA și Rusia.

Trump l-a invitat pe Dragnea ca să-l întărâte pe Iohannis. Și a reușit perfect. Neamțul, orgolios și primitiv, a ieșit la rupere. Distrugerea lui Dragnea și a PSD a devenit pentru domnia sa o miză mai presus de orice interes național!

România se îndreaptă galopant spre război civil. Când PSD, la guvernare fiind, va fi sufocat de cizma sistemului și de masivitatea dulapului de la Cotroceni, va izbucni flacăra.

Apoi, vor veni marile puteri ale lumii să ne vândă pacea pe destrămare.

Ce mare tragedie, vor spune ele, să vă întoarceți într-o lume pe care a-ți învățat-o atât de bine timp de 45 de ani? Pașol na mother Russia!

Suntem dezbinați programatic, ca să fim slăbiți. Cu lider de program Klaus Iohannis.

Mai avem vreo salvare?

Da! Un miting uriaș al susținătorilor puterii actuale, sub sloganul „Și cu noi cum rămâne”?

Contele de Saint GermainEditorialecu noi cum ramane noua ordine mondiala,directive de la Berlin,Donald Trump,Dragnea,dulapul de la Cotroceni,era Trump,filozofia SUA,occidentul prosper,operatiunea destramarea Romaniei,pioni de sacrificiu,razboi civil,reimpartirea zonelor de influenta,tara Ion-ilor  Ce se întâmplă azi în România reprezintă primele semne că, în noua ordine mondială ce va caracteriza era Trump, țara noastră nu a fost destinată să aparțină zonei stabile, nenegociabile, a occidentului prosper, ci intră în pachetul de variabile derizorii ce va fi aruncat pe masa verde, la sacrificiu,...Blog politic si polemic