Scorul acestui articol
[Total: 405 voturi. Media: 5]

 

La unii oficiali români nesimțirea a atins în ultimele luni cote de anestezie generală. Nimic nu-i mai atinge, nimic nu-i mai doare, controlul asupra simțurilor lor în general È™i asupra bunului lor simt, în particular, pare a fi fost complet suspendat.

Toate dezvăluirile care apar în spațiul public îi lasă indiferenți. Știu că se află sub un asalt cu muniție de război dar mizează pe È™oriciul lor gros È™i pe faptul că gloanțele cu care sunt atacați nu pot străbate această platoÈ™ă lipsită de inervație.

În două luări de cuvând laconice, în binecunoscutul stil declamativo – visceralo – constipato -fibros, preÈ™edintele Iohannis ne lămureÈ™te asupra modului său de gândire È™i acțiune:

  • la Bruxelles îl asigura pe Jean Claude Junker că „žindependența justiției româneÈ™ti este intangibilă, o chestiune pentru care mă voi implica total È™i voi face tot, absolut tot, ce poate să facă un preÈ™edinte pentru a păstra lucrurile aÈ™a!„;
  • la BucureÈ™ti îl asigura pe Hans Klemm că „žsuntem departe de revocare, tot mai departe„.

Domnul Iohannis nu-È™i face probleme legate de o eventuală degenerare a scandalului din justiție pentru că, simplificând la maximum, este convins că acest scandal „žse va stinge de la sine”.

După cum se observă, nimic despre abuzurile procurorilor, despre eventuale demersuri pentru aflarea adevărului, despre obligația preÈ™edintelui de a fi garantul respectării Constituției, despre rolul său de mediator. Domnia sa are blindaje care-l apără de asaltul adevărurilor incomode È™i o uriaÈ™ă inerție în a-i disprețui pe cei mai slabi ca el. Este, ca să apelăm la o metaforă celebră, un rinocer. Însă nu orice fel de rinocer ci unul dintre aceia care, pentru a-È™i etala determinarea È™i cinismul, striveÈ™te o pisică nevinovată chiar sub ochii lui Berenger.

Văzând nesimțirea autorităților româneÈ™ti față de gravitatea abuzurilor unor procurori (abuzuri nu doar relatate ci dovedite prin probe mai presus de orice indoială) nu poți să nu te revolți È™i să nu cauți soluții pentru reabilitarea adevărului È™i dreptății. O variantă ar fi schimbarea muniției. Când eÈ™ti atacat cu tancuri nu te aperi de acestea cu arcul cu săgeți ori cu puÈ™ca. Ar fi complet inutil. Trebuie folosită muniție anti – tanc.

Cam ce-ar însemna asta în războiul adevărului È™i dreptății cu tancurile numite Iohannis, Kovesi, Klemm?

Greu de stabilit de către mine, un simplu observator care se informează exclusiv din surse deschise.

O clipă, zilele trecute, am sperat că o astfel de muniție nouă, cu eficiență anti-tanc, ar putea fi interviul lui Ion Cristoiu cu Sebastian Ghiță.

După primul episod, anunțat cu surle È™i trâmbițe, am fost extrem de dezamăgit. Chiar furios. Am vrut să dedic un articol acestei stări dar, până la urmă, am decis să mai aÈ™tept. M-am rezumat să observ, să interpretez È™i să nu  dau încă frâu liber primei impresii. AÈ™a cum au făcut Elena Udrea È™i, mai ales, Sorina Matei. Am împărtăÈ™it multe dintre impresiile Sorinei Matei dar mă felicit că nu am procedat ca domnia sa. Pentru că a venit episodul doi al interviului È™i percepția inițială mi s-a schimbat. Dintr-o aparentă È™uetă dezlânată, dialogul celor doi (Ghiță – Cristoiu) a început să capete consistență, culminând cu declarația lui Ghiță că mult vânata fotografie nu reprezintă o secvență izolată ci face parte dintr-un filmuleț în care protagonistă nu este doar doamna Kovesi ci È™i alte „žpersonalități” grele ale momentului.

Apoi, după interviu, bomba acestei informații a avut È™i un amplificator: fostul socru al lui Sebastian Ghiță care a intrat în direct la Mihai Gâdea pentru a confirma spusele ginerelui său. Și, chiar mai  mult, pentru a lansa noi aÈ™teptări.

După acest al doilea episod cred că efectul interviului ar fi fost mai mic dacă ni se arăta respectiva fotografie în clar. Toată vraja construită în jurul ei, dificultatea în care a fost pusă doamna Kovesi, neputând să conteste ceva concret, demonstrează că menținerea suspansului È™i amplificarea acestuia prin pomenirea unui filmuleț, au reprezentat o tactică de stârnire a interesului general extrem de eficientă.

Sigur că Sebastian Ghiță a fost È™i rămâne enervant prin egoismul său în această luptă, prin faptul că tot ce face el este subordonat unor priorități personale È™i, nicidecum, sentimentelor patriotice ori setei de dreptate pe care le mai sugerează, din când în când, în argumentațiile sale.

Explicația că nu prezintă fotografia pentru că nu vrea să se substituie instituțiilor È™i factorilor de decizie ai țării care ar avea datoria să facă dreptate, este o insultă adusă inteligenței ascultătorilor săi.

Sebastian Ghiță este prea uns cu toate alifiile, prea impregnat de „žsudorile” serviciilor secrete care i-au irigat tinerețea cu seva lor, făcându-l să ajungă ceea ce a ajuns, pentru a-l mai putea crede cineva că tot ceea ce face în prezent ar fi altceva decât războiul său propriu, uneori purtat fără scrupule, pentru supraviețuire.

Convingerea de bază în acest moment este că dacă se doreÈ™te învingerea rinocerilor trebuie, neapărat, schimbată muniția cu una mai penetrantă, mai eficientă.

Înregistrările lui Vlad Cosma È™i derivatele acestora au slăbit rinocerii dar nu i-au îngenunchiat.

Resursele par, însă, inepuizabile. Interviul lui Ghiță, mărturia lui Vanghelie despre arestarea lui Dan Diaconescu (mi s-a făcut dor de DD), anunțarea (pe surse) a unor noi dezvăluiri, mult mai tari decât cele făcute până în prezent, indică nu o stingere de la sine a scandalului, cum spera în comoditatea sa Klaus Iohannis, ci o amplificare a acestuia până la cote devastatoare.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/03/rinocer-01-bd7a97d817.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/03/rinocer-01-bd7a97d817-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialearestare Dan Diaconescu,fotografie Kovesi,Ghita Cristoiu,inregistrari Vlad Cosma,interviu Sebastian Ghita,klaus iohannis Laura Kovesi,revocare Kovesi,Rinocerii,Soria Matei  La unii oficiali români nesimțirea a atins în ultimele luni cote de anestezie generală. Nimic nu-i mai atinge, nimic nu-i mai doare, controlul asupra simțurilor lor în general È™i asupra bunului lor simt, în particular, pare a fi fost complet suspendat. Toate dezvăluirile care apar în spațiul public îi lasă...Blog politic si polemic