Scorul acestui articol
[Total: 621 voturi. Media: 5]

 

Arma È™antajului este ca o săgeată dublă, cu ambele capete otrăvite. Forța ei cea mai de temut stă în presiunea latenței sale. Odată activată, nu se È™tie cu precizie în care sens îÈ™i va înfige vârful ucigător. Poate să fie doborât È™antajatul, dar, de multe ori, e pus la pământ chiar È™antajistul.

Pentru că frica naÈ™te disperare iar disperarea, de multe ori, naÈ™te un curaj nebun care acționează ca un bumerang împotriva agresorului.

PreÈ™edintele Klaus Iohannis se comportă ca o persoană È™antajată din greu. Un prim semn al È™antajului la preÈ™edinte a fost dat pe la începutul mandatului său, când, într-un elan de libertate de gândire (5 ianuarie 2015), Iohannis a spus:

Consider important de subliniat faptul ca Justitia este una din cele trei puteri ale statului, nu o supraputere. Justitia trebuie exercitata cu demnitate, respect si sobrietate, nu etalata sub aspect de exotism mediatic. În acelasi timp, Justitia se face cu respectarea tuturor drepturilor si libertatilor civile, inclusiv a prezumtiei de nevinovatie si a dreptului la imagine. Din acest punct de vedere, este de dorit ca CSM-ul si Inspectia Judiciara sa ia atitudine, potrivit atributiilor legale, la modul cel mai serios ori de câte ori apar scurgeri nepermise de informatii în presa, din dosarele penale aflate în curs de instrumentare. De asemenea, este fundamental ca mijloacele de investigare sa fie folosite în conditii de deplina concordanta cu Constitutia si cu reglementarile internationale si doar sub controlul unui magistrat judecator„.

Chiar a doua zi  s-a declanÈ™at jihadul. Prima care a dat semnalul rebeliunii a fost Monica Macovei: „sunt declaratii care seamana cu ce spune PSD. Din ele se intelege ca presedintele transmite justitiei sa o lase mai moale cu anchetele in cazul celorlalte doua puteri: Guvern si Parlament”.

Imediat a intrat în funcțiune mecanismul de propagandă al sistemului ocult care, într-un mod concertat È™i fără menajamente, l-a strivit pe Iohannis fără preaviz, din toate direcțiile: sute de mii de like-uri retrase în mai puțin de 24 de ore, aluzii la dosarele sale cu casele din Sibiu si la aÈ™a – zisul comerț cu copii, ironii pline de subânțelesuri penale la adresa Primei Doamne etc.

Astfel încât, pentru a-È™i regăsi liniÈ™tea È™i confortul atât de prețioase pentru sine, domnul preÈ™edinte a trebuit să retracteze tot, să arate că a înțeles unde a greÈ™it È™i să promită, implicit, că nu se va mai repeta o atare imprudență.

De atunci s-a comportat conform statutului său de instrument telecomandat, mieluÈ™el cu sistemul paralel È™i absolut inert (dacă nu apărător complice) față de abuzurile din justiție devoalate în cascadă È™i probate cu dovezi din ce în ce mai solide È™i mai imposibil de contestat.

Din nefericire pentru unii, din fericire pentru alții, tăvălugul dezvăluirilor a ajuns până acolo încât cea mai înaltă instanță a piramidei de putere a țării, Curtea Constituțională, a trebuit să-l someze pe PreÈ™edinte să înfrunte amenințările celor care îl constrâng să încalce Constituția È™i să semneze firescul decret de destituire a È™efei DNA.

În acest moment, toate sforile prin care Klaus Iohannis este manevrat de la diverse comandamente ba să închidă ochii, ba să deschidă gura, au apărut la vedere în toată ilegalitatea È™i tendențiozitatea lor. Și în toată ticăloÈ™ia lor agresivă din moment ce, în plin proces de luare a unei decizii importante, preÈ™edintelui i se flutură în față un nou dosar penal, dosar plimbat ca ursul prin parchete, doar doar o pricepe È™i iepuraÈ™ul ce junglă e pădurea în care s-a rătăcit.

E cât se poate de clar că preÈ™edintele e È™antajat grosolan È™i că nu-l țin nervii să opună rezistența demnă care s-ar fi cuvenit din partea unui conducător responsabil de țară. Poate o È™ti despre sine mai multe È™i mai grave decât È™tim noi, poate o fi mai sperios decât iepuraÈ™ul din poveste, cert e că a fost complet izolat de realitate È™i că, în acest moment, funcționează teleghidat, după un soft care mie mi se pare antinațional.

Probabil îÈ™i închipuie că, astfel, va scăpa. Că încredințându-se deplin păpuÈ™arilor săi, doamna Carmen va rămâne veÈ™nic nemaculată de justiția română independentă iar dânsul va rămâne pe post încă 5 ani de luxurianță.

Eu, ascultând pildele istoriei, nu cred asta. Nu cred că-l vor ierta ci, dimpotrivă, cred că îi vor cere compromisuri din ce în ce mai mari È™i mai grave pentru țară. Și ca să-È™i atingă interesele lor lipsite de orice patriotism dar È™i ca să-l facă mai dependent de ei, să-i zădărnicească orice eventual puseu de demnitate renăscută.

Și mi e o întrebare care mă frământă în legătură cu pericolul pentru țară pe care îl reprezintă un preÈ™edinte È™antajabil: câți È™tiu despre vulnerabilitățile sale? Câți pot profita de acestea?

Din intern, cel puțin SRI È™i DNA. Și, cum cei care populează aceste instituții de forță sunt tot mai divizați, au aflat despre aceste vulnerabilități, cu siguranță, din extern, atât partenerii noÈ™tri strategici cât È™i inamicii acestora.

Practic, avem un preÈ™edinte care umblă gol nu numai în baia lui personală ci printre toți puternicii È™i perverÈ™ii lumii care, metaforic vorbind, sunt atât de amatori de trofee.

Soluția demnă față de È™antaj a oamenilor de onoare este necedarea. Dacă e cazul chiar prin recunoaÈ™tere publică. La limită, chiar prin sacrificiu de sine. RecunoaÈ™terea e una dintre condițiile obligatorii ale iertării creÈ™tine. Apoi ar mai fi căința.

Pentru oamenii de stat necedarea la È™antaj este de două ori mai importantă. Este È™i o formă de onoare dar, mai presus de aceasta, este o formă de patriotism.

PreÈ™edintele Iohannis crede că pactul cu Diavolul este soluția de viitor pentru sine. Pentru sine, o fi! Dar pentru țară?

Mai are puțin, foarte puțin timp, să înfrunte È™antajul È™i să facă ceea ce trebuie: să respecte, cu orice preț, cu orice risc personal, Constituția.

Eu, unul, nu l-aÈ™ condamna mai mult pentru păcatele sale recunoscute ci i-aÈ™ aprecia curajul de pe urmă de a alege demnitatea personală È™i de a se închina, chiar prin jertfă, interesului țării sale.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/06/marioneta.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/06/marioneta-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialebinomul SRI-DNA,dosar DNA Johannis Carmen,marioneta,presedinte santajabil,respectarea Constitutiei,revocare Kovesi  Arma È™antajului este ca o săgeată dublă, cu ambele capete otrăvite. Forța ei cea mai de temut stă în presiunea latenței sale. Odată activată, nu se È™tie cu precizie în care sens îÈ™i va înfige vârful ucigător. Poate să fie doborât È™antajatul, dar, de multe ori, e pus la...Blog politic si polemic