Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Dilema Veche îmi mai dă o replică. Prin acelaşi domn Mircea Vasilescu , Redactor Şef şi editorialist.

Răspunsul domnului Vasilescu  vine în următorul context: la editorialul din Dilema Veche (DV) al lui Andrei Pleşu, intitulat “un politician second hand”, am scris un comentariu intitulat ”Andrei Pleşu  – un colaborationist de omenie”. Dl. Vasilescu, care administrează forumurile de pe DV, a refuzat publicarea comentariului meu ceea ce m-a determinat să îi trimit un al doilea comentariu, intitulat “Despre ipocrizia cultă”,  în care-i reproşam cenzura ideologică. Mi-a răspuns următoarele:

Nu despre “colaboraţionist”

adăugat de Mircea Vasilescu la data de 29 Martie 2011 10:03:46

Nu despre “colaboraţionist” era vorba, ci despre alte cuvinte mai tari şi despre faptul că nu vă referaţi la subiectul articolului.
Cît despre “cenzură ideologică”, e altceva decît vă imaginaţi dvs. Dar vă înţeleg dorinţa de a trece drept victima “dictaturii lui Băsescu” pentru că – nu-i aşa? – nu vi se publică toate comentariile la gazetă…

Precizez, pentru pedanţi,  că am lăsat intactă ortografia dlui. Vasilescu.

Oricare dintre cititorii acestui text poate verifica direct de la sursă (acest blog) că în comentariul ”Andrei Pleşu  – un colaborationist de omenie” mă refeream exact la “subiectul articolului” şi în termeni necenzurabili în condiţii normale. Atunci de  ce o fi trebuit ca dl. Vasilescu să recurgă într-o singură frază la două minciuni atât de uşor demontabile când, în pană de argumente, putea foarte bine să nu mă bage în seamă  sau să inventeze alt pretext?

Nu ştiu răspunsul la această întrebare dar sunt tentat să bănuiesc unul, interpretând paragraful al doilea pe care mi-l dedică. E un paragraf  care s-ar vrea ironic dar care, din pricina iritării strunite cu greu ,  a ieşit didactico – mustrător. Aflăm cu toţii despre mine că nu ştiu ce înseamnă cenzură ideologică şi, pe deasupra, că sunt copleşit de dorinţa de a mă victimiza. Cu alte cuvinte, trişez. În atare situaţie răspunsul domnului Vasilescu nici nu mai trebuia să fie corect. Era de ajuns să demaşte. Cu orice mijloace.

Pe lângă replica domnului Vasilescu am mai stârnit şi alte reacţii, dintre care aş comenta două.

În prima, nick-ul Marius Delaepicentru simte nevoia să mai delireze puţin şi să adauge şi alte dovezi că, atunci când trebuie terfelit Crin Antonescu , niciun epitet urât nu este îndeajuns de urât pentru a nu fi acceptat spre publicare de dl. Vasilescu:

Scuze, conte!

adăugat de Marius Delaepicentru la data de 30 Martie 2011 10:03:22

Vă rog să mă iertaţi pentru hemigrena pe care v-am provocat-o. Într-adevăr, Crin nu este hemicefal, ci, ca orice cefalopod, este oligo(en)cefal, cu aspect dolicocefal.

Fără alte comentarii!

A doua reacţie vine de la nick-ul Dl. Goe, un fel de ştampilă de registratură la Dilema Veche. Aproape nu e articol de la Dumnezeu în forumul căruia dl. Goe să nu se simtă dator a valida sau invalida cu parafa lui intrările (ieşirile). Uneori scrie bine, de cele mai multe ori transpune stări ebrietale. În orice text îi transpar mânecuţele negre din subconştient şi o neobosită gâfâială de a încerca să fie original cu orice preţ. Eu am încetat de mult să-i mai bag în seamă înţepăturile cu care mă gratulează pe unde mă prinde. Dacă o fac acum, aici, este pentru că mi s-a năzărit că-i recunosc stilul în stilul unuia dintre vizitatorii recenţi de pe acest blog şi vreau să-i transmit pe această cale că “m-am prins”.

Ce părere aveţi? Îl recunoaşteţi?

Dilema sau paradox…

adăugat de Dl.Goe la data de 29 Martie 2011 11:03:35

Dilema, paradox… sau altceva asa si asa… Cam asta-mi inspira duelul dintre Contele de Whatever si Ducele de Vasilescu, in care, desi sustin lucruri contratre, reusesc performanta de a nu avea nici unul dreptate. Mai pe scurt ar fi de zis ca dl. Vasilescu ar trebui sa-l lase pe dl. Conte sa zica ce vrea (ca tot vorbeste prostii), iar dl.Conte ar trebui sa nu mai zica. Poate ca-i e degrab sa zica tocmai pentru ca nu e lasat. Sa zica. Lasati-l. Taci måi! Nu tac. Taci måi! Nu Tac.Taci måi! Nu… Eeee amu ai tåce!

P.S. Contele prelungeste aici un blog politico-polemic in care reuseste sa eludeze continutul oricarui text de dragul discutiei despre motivatiile si caracteristicilor autorilor textelor asa cum vor fi fiind ele in imaginatia bine ajustata a aristocratului anonim. Este un exemplu tipc de vorbitor cu concluzie prêt-à-porter. Este de neinteles ce motive ar putea avea cineva pentru a-i interzice vocalizele. Nu poate crea mai multa confuzie decat exista deja. Cel mult ar putea aduce la saturatie sentimentele dulci fata de aceste practici. Involuntare la domnia sa.

Şi acest text a fost preluat cu ortografia autorului.

Contele de Saint GermainEditorialeandrei plesu,colaborationist,Dilema Veche,forum,Mircea Vasilescu,repliciDilema Veche îmi mai dă o replică. Prin acelaşi domn Mircea Vasilescu , Redactor Şef şi editorialist. Răspunsul domnului Vasilescu  vine în următorul context: la editorialul din Dilema Veche (DV) al lui Andrei Pleşu, intitulat “un politician second hand”, am scris un comentariu intitulat ”Andrei Pleşu  - un colaborationist de...Blog politic si polemic