Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

Față de cele publicate ieri în postarea „Noi replici în Dilema Veche”, a apărut ca noutate o continuare a polemicii deschise pe forumul Dilemei Vechi, sub comentariul meu.  Shadow, probabil inspirat de discuțiile de pe acest blog, i-a scris dlui. Vasilescu iar dl. Vasilescu i-a raspuns. De doua ori. Iată acest dialog.

Dle Vasilescu

adăugat de Shadow la data de 30 Martie 2011 12:03:11

Am inteles ca „subiectul” articolului este Crin Antonescu si deci cf logicii dvs avem dreptul sa ne referim doar la dansul. Totusi cum articolul mai face unele referinte, le zic ipocrite in prisma autorului,

gen :

„personajele publice”,
Emil Constantinescu,
Voiculescu,
referinta la „un domn.”,
Vlad Å¢epeș,
Rica Venturiano (direct sau indirect proza lui Caragiale sau macar O Noapte Furtunoasa),
basescu,
Mircea Geoană,

etc

ne putem referi si la ele sau nu? Putem referi si „ipocrizia” autorului sau nu?

Dvs sustineti ca „cenzura” dvs nu este nici „ideologica” nici „de clan”(clanul sau bransa de la Dilema) ci doar de „interes”. Adica despre una vorbim si alta spunem.

Totusi nu pot sa nu observ ca exista o puzderie de comentarii cu referinte la

– „biletelele roz” ale lui tariceanu,
– „Acelasi domn Goe plin de el….Du-te ma…!”
– referintele la Ponta
– referintele la „porumbaci” si alti baci.

Existenta lor invalideaza ceea ce dvs ati scris mai sus dle Vasilescu. Sau probabil reprezinta „exceptia care intaresc regula”. Cam „dublu standard” as spune. Ceea ce eu personal observ este ca va deranjeaza in principal ceea ce scrie „contele”. Poate fi din motive de adevar (asta ar insemna ca va supara adevarul spus franc si as spune cu talent ceea ce sper sa nu fie cazul) sau ca vi s-a nazarit pe „conte”. Oricum o dati nu iesiti bine. Si e „pacat”. Valoarea revistei Dilema implica mult mai mult PRINCIPII decat „gazete” aberante romanesti. Daca va spun ca cenzura dvs atunge atingere valorii revistei va suparati? Eu sper ca nu.

 

Repet: cenzura e cu totul

adăugat de Mircea Vasilescu la data de 30 Martie 2011 04:03:05

Repet: cenzura e cu totul altceva decît își închipuie unii. Toate gazetele serioase din lumea liberă selectează comentariile cititorilor după anumite criterii. N-am văzut pe niciun site al publicațiilor pe care le citesc frecvent – The Economist, Le Figaro, Le Monde, Corriere della Sera, La Stampa, Prospect și altele – plînsete sau proteste ale cititorilor că nu li s-au publicat comentariile. „Cenzură” mi se pare un termen inadecvat în situația de față. Există o bibliografie consistentă despre cenzură și funcționarea ei.
Altminteri, nu mă supăr deloc, pe nimeni. Iar „Contele”, slavă Domnului, a scris zeci de comentarii pe acest site…

Dle Vasilescu

adăugat de Shadow la data de 30 Martie 2011 05:03:57

Va ascundeti dupa „cires” :-).

Ati avut vreodata comentarii care nu au aparut pe Le Figaro, Le Monde, Corriere? Pe astea am avut si eu posturi. Sunt absolut sigur ca „injuraturile” sunt „cenzurate” sau sunt cum vreti dvs sa le „spuneti” ca nu va place termenul de cenzura. Dar in cazurile alea nu erau opinii si nu contineau nici o urma de argument. Pt ca eu asa „percep” argumentul dvs. ca daca acolo nu exista „proteste” inseamna ca cei „stersi” sunt multumiti de asta.

Care ar fi criteriile dupa dvs? Scrisul la „obiect”? Nu exista „obiect” in sine care sa atraga „stergerea” si gasiti deseori „divagatii” de la obiectul tratat in aproape fiecare articol. Va pot da exemple din articolele de azi.

Recunosc, n-am avut „posturi”

adăugat de Mircea Vasilescu la data de 30 Martie 2011 10:03:44

Recunosc, n-am avut „posturi” în ziare și reviste străine, deocamdată am publicat doar articole. Vă asigur însă că sînteți greșit sau insuficient informat în legătură cu felul în care se lucrează la acele gazete: se selectează comentariile care apar după anumite criterii, celelalte nu apucă să vadă „lumina Internetului”. „La ei” se numește politică editorială.
Și cu asta, închei – presupun că cititorii noștri vor și altceva decît o dispută sterilă.
Vă doresc în continuare convingeri ferme și vă mai așteptăm pe la noi. Iar dacă aveți timp, vă recomand să citiți totuși ceva despre cenzură.
Cu cele mai bune gînduri,
Mircea Vasilescu

Contele de Saint GermainEditorialeMusafiri pe blogAndrep Plesu,cenzura,Crin Antonescu,Dilema Veche,Mircea Vasilescu  Față de cele publicate ieri în postarea 'Noi replici în Dilema Veche', a apărut ca noutate o continuare a polemicii deschise pe forumul Dilemei Vechi, sub comentariul meu.  Shadow, probabil inspirat de discuțiile de pe acest blog, i-a scris dlui. Vasilescu iar dl. Vasilescu i-a raspuns. De doua ori....Blog politic si polemic