Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Cartarescu intitulat ” O palma pentru cei o suta”, editorial ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-o-palma-pentru-cei-o-suta-924942.html)

 

Am ajuns s-o vedem şi pe-asta: “intelectualii lui Băsescu” atacându-i la baionetă pe “intelectualii lui Antonescu”. Ǎsta da tupeu superlativ! Marcă înregistrată PDL.

În loc să se ascundă prin văgăunile cele mai umbroase ale conştiinţei sale de animal de casă, în permanentă căutare de căldurică şi mângâierea stăpânului, Mircea Cărtărescu smulge portavocea din mâinile lui Dan Tapalagă şi Mircea Marian, pentru a-şi câştiga dreptul la un nou vot de blam din partea posterităţii.

Parcurgând argumentele cu care MC încearcă să-i infameze pe doi dintre rivalii lui Traian Băsescu, Geoană şi Antonescu, pot spune că, după rechizitoriul propus de autor, aceştia  din urmă apar ca adevăraţi sfinţi în raport cu păcatele băsesciene.

În cârca “prostănacului” Geoană, cristalinul “La” nu găseşte să pună altceva mai bun decât “noaptea de falsă preşedinţie ţopăită”. O fi fost această ţopăială mai penibilă decât ţopăiala lui Traian Băsescu la hora lui Bercea Mondial (cu încolierea doamnei Maria) sau la alte paranghelii unde juca Periniţa, tocindu-şi genunchii,  cu dansatoare selectate şi dezinfectate de SPP? Greu de crezut.

Cât de lipsit de bun simţ şi cât de orbit de fanatism trebuie să fii pentru ca, pe baza unui argument atât de debil, tu, ca intelectual, să jigneşti ca un derbedeu inflamat de etnobotanice alţi o sută de intelectuali, întrebându-te retoric: “Eşti un om (nu mai vorbesc de intelectual) responsabil când ai vrut să dai ţării tale un preşedinte ca Geoană?”. Da, sunt un om mult mai responsabil decât tine, îi răspund eu. Atât faţă de cei din jur cât şi faţă de propria mea conştiinţă..

O să-l parafrazez pe autor adăugând: “Păi merită ca din ură pentru Geoană să-l votezi pe Băsescu”? După tot ce ne-a arătat acest om că e în stare, în primii 5 ani de mandat?

Rechizitoriul la adresa lui Antonescu este încă şi mai rizibil. Cap de listă aici apare faptul că Antonescu “a avut în parlament o rată serioasă de absenţe nemotivate”. Păi, pe lângă un astfel de păcat, ce-au făcut Bony şi Clyde (Voinescu şi Anastase) în acelaşi parlament, furând la drumul mare voturi şi nenorocind astfel milioane de români, păleşte, într-adevăr. Iar gestul tătucului, de a-i apăra, denotă un exemplar caracter. La înălţimea exigenţelor şi, desigur, caracterului domnului Cărtărescu, remarcat prin faptul că a tăcut şi tace etic pe acest subiect.

De fapt, la toate acuzele pe care MC le aduce celor pe care îi urăşte cu atâta “umanism intelectual”, se pot contrapune acuze mult mai grave, de aceeaşi natură, aduse lui Traian Băsescu. Pe care însă, evident, domnul Cărtărescu le ignoră cu ipocrită candoare.

Iată un singur exemplu.

Zice autorul, exhibându-şi cu … modestie clarviziunea: “Nimeni n-a remarcat, oricum, ceea ce mie mi se părea de-atunci evident, că noul lider al PNL sacrifică doctrina şi interesele partidului în favoarea ambiţiilor sale personale”. I-aş răspunde astfel: toată lumea a remarcat ceea ce MC se încăpăţânează să nu vadă, că Traian Băsescu, pentru ambiţiile sale personale, sacrifică România şi interesele românilor, distrugându-ne relaţiile, până acum privilegiate, cu Germania şi, mai ales, cu Franţa.

Până una – alta, ţara a fost adusă în halul de izolare şi sărăcie în care e acum, nu de Geoană sau Antonescu ci de Băsescu. El e la putere de 7 ani; şi în prezent. Aşa că, deocamdată, intelectualii lui Băsescu ar avea de dat socoteală, nu ceilalţi.

Degeaba încearcă MC să-şi ascundă iubirile perverse afirmând că azi nu mai este alături de Traian Băsescu. Nu-l crede nici dracu’! Prin toţi porii săi, inclusiv prin cei ai palmei lansate cu voluptate spre obrazul celor o sută, transpiră ruşinosul adevăr.

Din punctul ăsta de vedere TB este mai onest şi mai inteligent decât MC: el nu încearcă să se dezică de slăbiciunile sale, chiar dacă acestea au ajuns subiect de WikiLeaks.

Contele de Saint GermainPolemiceAntonescu,Geoana,intelectualii lui Basescu,Mircea Cartarescu,O palma pentru cei o suta,Senatul EVZ,WikiLeaks(Acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Cartarescu intitulat ' O palma pentru cei o suta', editorial ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-o-palma-pentru-cei-o-suta-924942.html)   Am ajuns s-o vedem şi pe-asta: “intelectualii lui Băsescu” atacându-i la baionetă pe “intelectualii lui Antonescu”. Ǎsta da tupeu superlativ! Marcă...Blog politic si polemic