Scorul acestui articol
[Total: 70 voturi. Media: 4.6]

 

Societatea evoluează odată cu marile descoperiri din palmaresul elitelor sale. Integrarea acestor descoperiri în viața socială este făcută, în majoritatea covârÈ™itoare a cazurilor, cu acordul È™i în interesul structurilor de super – putere ale planetei. De ce? Pentru că aceste mari descoperiri au, aproape fără excepție, pe lângă latura lor benefică, È™i reversul distructiv, de multe ori chiar mai important pentru cei care le controlează decât binefacerile scoase în față.

Până când aceste descoperiri să devină bun de uz comun, ele trec, aÈ™adar, printr-o fază de carantină, controlată de statul – proprietar.

Astăzi asistăm la perfecționarea È™i proliferarea unei arme de mobilizare È™i control în masă pe care deținătorii ei adevărați tocmai o experimentează, sub diverse deghizamente, pentru a-i putea identifica limitele È™i a o exploata apoi, superlativ, in beneficiu propriu.  Nu fac însă aceste experimente la ei acasă, căci îÈ™i respectă propriii cetățeni, ci transformă în laborator alte țări, cu popoare asupra cărora să îÈ™i permită  astfel de exerciții de eugenie socială.

Arma despre care vorbesc (È™i am mai vorbit) este Internetul, prin intermediul rețelelor sale de socializare transformate subtil, È™i cu resurse uriaÈ™e, în adevărate arme de manipulare È™i uneori chiar de hipnotizare în masă.

Am la îndemână trei exemple recente: Ucraina, Polonia, România. Zeci de mii de oameni scoÈ™i în stradă după acelaÈ™i model, aparent sub umbrela societății civile È™i a dreptului la liberă exprimare, în realitate printr-o manipulare de tip nou, încă nepusă la punct în parametrii săi optimi.

În forma lui firească, neperturbată de stimuli introduÈ™i tendențios, Internetul poate fi comparat cu o rețea de tip neuronal, a cărei unitate de bază este individul, cu aria sa de conexiuni, limitată, în mod normal, la câteva zeci, cel mult sute de subiecți. Fiecare cu ai lui „“ s-ar putea spune. Marea descoperire a noii arme este că, prin tehnologii de excepție, deservite de un factor uman bine instruit, se pot genera È™i activa pentru o perioadă de timp limitată, după tipare caracterologice predefinite, conexiuni noi care, la limită, să lege pe fiecare cu fiecare din cadrul tiparelor caracterologice compatibile. Se creează astfel o înfăÈ™urătoare, de tip pânză de păianjen, care dă sentimentul unei comuniuni generalizate de percepție È™i voință. Mesajele primite fiind, practic, unanime într-o anumită direcție, nici nu se mai pune problema verificării lor. Funcționează astfel, fără greÈ™, magnetismul de turmă.

Au apărut multe articole pe această temă în ultima vreme, aÈ™a că nu voi insista pe detalii care să obosească. Cine vrea cu adevărat să se documenteze È™i să înțeleagă, are de unde. Chiar pe acest blog au fost publicate comentarii È™i trimiteri extrem de interesante. Pot fi accesate la nevoie.

Ceea ce-mi propun să arăt aici este modul în care experimentarea acestei arme în România s-a autotrădat.

În primul rând s-a autotrădat prin încercarea de a ascunde adevărata țintă a protestelor masive de stradă pe care le-a generat.

Ni s-a vorbit de o miÈ™care pentru apărarea justiției, a legii, a unor principii mai presus de stomacul individual. Când, de fapt, ea s-a dovedit a fi un protest politic eminamente anti PSD. Când cineva a adus în piață o pancardă prin care se cerea ANAF să fie exigent cu multinaționalele, a fost de urgență evacuat cu huiduieli. Când CCR s-a pronunțat asupra legalității emiterii OUG 13, sloganurile pieții au acuzat CCR de politizare. Nici un moment vehemenții tefeliÈ™ti din piață nu au solicitat modificarea de urgență a articolelor din Codul Penal declarate neconstituționale È™i lăsate în continuare să facă victime nevinovate.

De ce liderii demonstranților nu È™i-au asumat de la început, cu onestitate, adevărata țintă a protestului lor È™i au tot dat înainte cu apărarea unor principii înalte? Pentru că adevărații organizatori ai mitingului, oculții experimentatori din umbră,  vroiau să lase impresia unui protest spontan cauzat de OUG 13. Protestul trebuia să fie considerat spontan pentru că, altfel, s-ar fi pretins autorizații. Ceea ce nu era de dorit.

În realitate, după ce aparentul motiv de protest a dispărut, OUG 13 fiind retrasă, demonstranții au continuat să iasă în stradă, pronunțând răspicat, prin propriile scandări, scopul real urmărit: demisia guvernului Grindeanu.

Societatea civilă È™i-a arătat forța sa reală, una extrem de modestă,  la mitinguri de protest în care nu a fost „žstimulată” de oculți să dea pe-afară. Cum însăÈ™i Alina Mungiu Pippidi recunoÈ™tea, ONG-ul pe care îl conduce, România Curată, nu a reuÈ™it niciodată să scoată în stradă mai mult de 2000 de oameni, cu toate că temele de luptă erau unele foarte sensibile iar mobilizarea a fost făcută după toate regulile artei. Românii nu au percutat.

În al doilea rând, experimentul s-a autotrădat prin protectia acordată organizatorilor, folosiți ca paravan de sistemul ocult.

Acum, după ce s-au decantat evenimentele, toată lumea a aflat că celebrele mobilizări la miting ale tefeliÈ™tilor s-au realizat prin intermediul a două obscure pagini de Facebook: „žCorupția ucide” È™i „ž#Rezist”. Coordonate de doi indivizi dubioÈ™i, care nu s-au remarcat prin nimic altceva notabil în viață decât prin exhibiționism (Bădiță) È™i prin neplata pensiei alimentare pentru fetița sa (Folică), aceste pagini de socializare au avut forța ca singure, chipurile, prin măiestria celor doi descurcăreți care le conduceau, să scoată în stradă sute de mii de oameni, să le facă program distractiv „“ artistic duminică de duminică È™i să plimbe turma tefeliÈ™tilor principiali È™i independenți prin toate cotloanele BucureÈ™tiului, doar „“ doar o remarca media internațională ce spirit civic i-a cuprins brusc pe români.

După o lună de mitingeală fără autorizație prin BucureÈ™ti, de incendiat pubele È™i de perturbat traficul rutier, Bădiță È™i Folică nu s-au ales nici măcar cu o amendă pentru tulburarea liniÈ™tii publice. Se putea întâmpla acest lucru fără înalta protecție a sistemului ocult? Exclus.

Chiar È™i stingerea protestelor i-a trădat pe experimentatorii din umbră.  După discursul din Parlament al PreÈ™edintelui Iohannis, a fost clar că s-a dat ordinul de încetare a manifestației. Brusc, din acea seară, în Piața Victoriei au mai rămas doar câteva sute de neorientați. Infiltrații au fost retraÈ™i, galeriile de fotbal eliberate de misiune. Doar oamenii lui Bădiță È™i Folică îÈ™i mai făceau de lucru pe-acolo neÈ™tiind ce să mai inventeze ca să reanime piața. De parcă de ei ar fi depins.

Dacă ți-e dragă justiția, cu adevărat, o aperi È™i de PSD, dar o aperi È™i de abuzurile DNA. Dacă ți-e dragă respectarea legii, cu adevărat, ți-s dragi È™i Codurile dar ți-e dragă È™i Constituția. Nu te lasă indiferent ignorarea, ani de zile, a deciziilor sale. Dacă te revoltă, cu adevărat, hoția preaputernicilor zilei È™i o vrei pedepsită exemplar, te răzvrăteÈ™ti È™i când fură Dragnea alegeri dar È™i când fură Iohannis case. Și, în fine, dacă te indignezi că Ponta a plagiat, nu ar trebui să întorci capul în altă parte când Kovesi plagiază. Altfel nu am cum să te cred că lupți pentru principii È™i să nu afirm că, de fapt, tot ce susții cu atâta vehemență este simplă gargară.

EÈ™ti È™i tu, până la urmă, un mic oportunist. De niÈ™ă. Un, ca să ți-o spun de-a dreptul, protestatar de serviciu. Un, fără menajamente, mercenar.

Contele de Saint GermainEditorialeabuzurile DNA,Alina Mungiu Pippidi,apararea justitiei,carantina,dreptul la libera exprimare,elitele societatii,Internetul ca arma,O Romanie curata,OUG 13,protestatari de serviciu,respectarea Constitutiei,sistemul ocult,umbrela societatii civile  Societatea evoluează odată cu marile descoperiri din palmaresul elitelor sale. Integrarea acestor descoperiri în viața socială este făcută, în majoritatea covârÈ™itoare a cazurilor, cu acordul È™i în interesul structurilor de super - putere ale planetei. De ce? Pentru că aceste mari descoperiri au, aproape fără excepție, pe lângă latura...Blog politic si polemic