Scorul acestui articol
[Total: 44 voturi. Media: 4.8]

 

Societatea românească pare a sta sub semnul podurilor minate È™i al fântânilor otrăvite. Alegerile, în loc să fi dezamorsat tensiunea, incită taberele la intoleranță È™i escaladare. Cei care au câÈ™tigat îÈ™i savurează ostentativ triumful, prin declarații sibilinice È™i turnarea lui Liviu Dragnea în bronz. ÎnvinÈ™ii sunt ocupați cu autodestrămarea dar È™i cu planuri de pârjolire generalizată în jur.

DeÈ™i strivit de rezultatul voinței populare, preÈ™edintele Iohannis atacă microfoanele È™i camerele de luat vederi cu tonus de învingător. Este zâmbitor, sigur pe el È™i cu un calm prevestitor de multă, multă dezordine.

Într-un colț de țară, un proaspăt ales USR anunță miÈ™cări de stradă. Se vorbeÈ™te, deja, prin presa mai slobodă la gură, de o lovitură de stat până la sfârÈ™itul anului. Alegerile anticipate È™i suspendarea preÈ™edintelui reprezintă È™i ele eventualități, pe agenda imediată a țării.

Mi-e frică!

Prea mulți iresponsabili la butoane. Prea multe interese personale È™i de gaÈ™că în jur. Un sistem de putere ce, până ieri, se considera inexpugnabil, îÈ™i vede pilonii amenințați. Florian Coldea este deja, anunțat pe surse, rezervist; Laura Kovesi mai are puțin È™i primeÈ™te brevetul de „žmamă eroină a dreptului oricui din România de a fura 4% din orice, fără a fi pedepsit”.

Nimeni nu pune piciorul pe frână. Toți accelerează, într-o bravadă dementă. Èšara a devenit poligon de încercare È™i, în curând, muniția de manevră va fi înlocuită cu muniție de război.

AÈ™ cere, dac-aÈ™ putea, un time „“ out. Un răgaz pentru decidenți, să-È™i revină în fire, să-È™i regăsească luciditatea. Să iasă din această frenezie sinucigaÈ™ă È™i să conÈ™tientizeze că în spatele ambițiilor, al orgoliilor lor nemăsurate, stau milioane de români ce le-au dat, cu bună credință, țara pe mână.

Mi-e frică!

PreÈ™edintele Iohannis, în loc să fie păstorul lucid care-È™i apără, mai presus de orice, turma, pare a fi devenit un hăitaÈ™ fanatic, posedat de structuri centrifuge È™i de lozinci neasimilate, care o împinge spre prăpastie.

PreÈ™edintele Dragnea, în loc să preia din suflul popular care l-a propulsat în stratosferă, cu partid cu tot, aspirația spre reconciliere, nevoia de calm È™i normalitate, dorința imperativă de stingere a conflictelor È™i de instaurare a păcii sociale, întârzie nepermis de mult nominalizarea unui candidat de prim „“ ministru, altul decât el, care să elimine, brusc, toate focarele de explozie socială.

Da, mi-e frică!

Și pentru mine (căci am copii È™i nepoți) dar nu neapărat pentru mine.

Nu am de gând să folosesc cliÈ™eul ultratocit È™i lăudăros „žmie nu mi-e frică decât de Dumnezeu”. Căci nu ar fi adevărat. Mi-e frică È™i de inconÈ™tienții noÈ™tri lideri care ajung să se creadă dumnezei È™i-È™i pierd astfel nu numai sufletul dar È™i măsura, mi-e frică È™i de prostia agresivă dar È™i de inteligența egoistă.

Mi-e frică, dar asta nu înseamnă că încetez să lupt. Dimpotrivă!

Cu cât mi-e mai frică, cu atât devin mai curajos!

Contele de Saint GermainEditorialecuraj,Florian Coldea,frica,inteligenta egoistaUSR,Klaus Iohannis,Laura Kovesi,Liviu Dragnea,lovitura de stat,miscari de strada,munitie de manevra,munitie de razboi,pastor,prostie agresiva,time-out,turma  Societatea românească pare a sta sub semnul podurilor minate È™i al fântânilor otrăvite. Alegerile, în loc să fi dezamorsat tensiunea, incită taberele la intoleranță È™i escaladare. Cei care au câÈ™tigat îÈ™i savurează ostentativ triumful, prin declarații sibilinice È™i turnarea lui Liviu Dragnea în bronz. ÎnvinÈ™ii sunt ocupați cu autodestrămarea...Blog politic si polemic