Scorul acestui articol
[Total: 93 voturi. Media: 4.3]

 

După mine È™tirea momentului e că, deunăzi, Angela Merkel a sunat-o pe Viorica Dăncilă, pe la ora nouă seara, È™i a ținut-o la telefon circa 30 de minute fără să se aleagă, după cum spun gurile rele,  cu mai nimic din ceea ce dorea.

Câtă densitate de informație grea în fraza de mai sus. Înțelegeți? Una e să umpli sacul cu pufuleți È™i alta cu alice de plumb.

Cine a sunat? ÎnsuÈ™i cancelarul Germaniei. Liderul Europei.

La ce oră a sunat? Cam atunci când lumea bună încearcă să se relaxeze după o zi grea de muncă È™i când astfel de telefoane sunt acceptabile doar în extremis, când nu mai pot aÈ™tepta  urmarea paÈ™ilor protocolari.

Cât a durat convorbirea? Circa 30 de minute! Adică, aproximativ cât tete-a- tete – ul pregătit cu luni bune înainte între Trump È™i Kim Jong – un.

Și, mai ales, pe cine din România a sunat cu atâta precipitare doamna Merkel? Cumva pe tovarăÈ™ul ei docil de È™uete în deutsche sprache, pe Klaus Iohannis, pe „žÈ™eful statului român” cum atât de mult îi place acestuia să se autointituleze? Nu, doamnelor È™i domnilor! Stupoare!  Cancelarul Germaniei a sunat-o pe doamna „žVeorica”. Pe insignifianta doamnă Dăncilă, cea jignită cu atâta lipsă de bărbăție de preÈ™edintele Iohannis, cea umilită ca în tavernele de tras pe nas jointuri puturoase de propagandiÈ™ti cu mintea rătăcită care nu sunt în stare de nimic mai mult decât să o compare cu o maimuță!!!

Realizați magnitudinea È™tirii?

Conform revistei Capital (ca să nu avem vorbe): „žCancelarul german a purtat o conversație telefonică cu premierul României, Viorica Dăncilă. Timp de jumătate de oră, Angela Merkel a insistat ca România să amâne discuțiile despre gazoductul ruso-german, un proiect de importanță strategică uriaÈ™ă. Sursele avizate au precizat că premierul român a refuzat, spunând că nu tradeaza interesele UE si parteneriatul cu celelalte state. Mai exact, este vorba despre o propunere a României, prin care constructia gazoductului ar fi mai complicata, votul urmând sa se dea maine. De altfel, potrivit informatiilor din presa straina, Franta a renuntat sa mai sustina pozitia Germaniei, trecând de partea României. Votul de vineri ar urma sa fie impotriva gazoductului ruso-german Nord Stream 2, odata cu trecerea Frantei de partea României, Poloniei, a tărilor baltice și a SUA. Germania este sustinuta de Austria si Olanda, conform stiripesurse.ro.„.

AÈ™adar, în timp ce preÈ™edintele Iohannis îÈ™i oblojeÈ™te andropauza răfuindu-se pueril cu Olguța Vasilescu, Angela Merkel îl lasă cu jocurile lui în nisip pentru a discuta cu cine contează. Cu hulita Viorica Dăncilă, prelungirea politică a hulitului Liviu Dragnea.

Nu înseamnă asta retrogradarea lui Iohannis în liga de amatori, de către cei care, până acum, l-au considerat ca fiind principalul lor jucător în meciurile din România? Oricum am încerca să găsim contraargumente, cam asta înseamnă!

Trufia sasului, exersată în lumea mică a războaielor personale, a mizelor derizorii, nu mai lasă loc de indulgențe. Purtătorului ei i se arată, pur È™i simplu, pubela!

Sigur, pentru o vreme, în lipsă de altceva mai bun, Germania È™i sateliții ei europeni îl vor susține în continuare pe domnul Iohannis ca È™i cum acesta ar fi ceea ce sperau ele să fie, în România: un bastion al intereselor lor. E clar însă că au văzut arama personajului pe sub poleiala de aur È™i au început să-i caute înlocuitor.

Una peste alta, se pare că multe interese internaționale divergente au ajuns să se învârtă  în jurul È™i deasupra României, sub formă de nori negri, alarmanți. Rusia face din Deveselu un casus belli, pentru Israel mutarea ambasadei noastre la Ierusalim devine un țel major, cu rol de pildă europeană, iar SUA, în războiul ei cu Germania, ridică România la rang de teritoriu de interes strategic ce trebuie, cu orice preț, controlat.

Pe mine, toată această evoluție cu România în pâlnia unui ciclon amenințător ce se formează independent de voința ei, ba chiar împotriva acesteia, mă îngrijorează peste măsură.

Sper să mă înÈ™el, dar observ pe plan internațional o convergență de elemente agravante pe care nu o consider deloc întâmplătoare. Și deloc prevestitoare de bine.

Iar în toată această vâltoare nouă ne lipseÈ™te ceea ce ne-ar trebui cel mai mult: conducătorul unificator.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/02/dancila-merkel-500x313.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/02/dancila-merkel-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeambasada Romaniei la ierusalim,conducator unificator,dialog Merkel - Dancila,Iohannis o refuza pe Olguta Vasilescu,Nord Stream 2,razboi SUA - Germania,Romania in palnia ciclonului  După mine È™tirea momentului e că, deunăzi, Angela Merkel a sunat-o pe Viorica Dăncilă, pe la ora nouă seara, È™i a ținut-o la telefon circa 30 de minute fără să se aleagă, după cum spun gurile rele,  cu mai nimic din ceea ce dorea. Câtă densitate de informație grea în...Blog politic si polemic