Scorul acestui articol
[Total: 377 voturi. Media: 4.8]

 

Dacă, printre mințile lucide È™i analitice, mai există unele care nu văd (sau nu pot înțelege) tendințele hegemonice ale Germaniei în raport cu restul Europei, acestea, sigur, sunt victimele unei hibernări prelungite, sunt deconectate de la înalta tensiune a prezentului.

Realitățile recente evidențiază tot mai limpede, pe zi ce trece, că UE a fost gândită È™i modelată până în prezent de strategii ei profunzi nu ca Statele Unite ale Europei, aÈ™a cum ni s-a tot spus (după modelul SUA), ci ca Statele Unite ale Germaniei (după un model devenit doctrină la începutul secolului trecut È™i pentru care au fost sacrificate deja milioane de vieți, mai ales dintr-un anume sânge etnic).

Să spunem lucrurilor pe nume: BREXIT-ul a apărut ca o formă de protest, de neacceptare de către Marea Britanie, a autoritarismului hegemonic al Germaniei. La fel È™i poziționarea intransigentă a SUA, care a înțeles că Germania este, probabil, cel mai mare profitor (cu cele mai mici costuri contributive) de pe urma NATO, folosindu-È™i resursele astfel economisite pentru proiecte geostrategice cu marele URS de la răsărit,  care să-i consolideze poziția de lider autoritar al Europei cu prețul complicității cu o Rusie tot mai belicoasă.

La scară mai mică, Germania conduce discreționar Parlamentul European prin intermediul PPE dar È™i a altor structuri de decizie pe care le controlează prin propriii demnitari ori prin interpuÈ™i (gen Laura Kovesi ori Klaus Iohannis) de care dispune după bunul plac.

Proiectul Nord Stream 2 dar È™i poziționarea în problema iraniană indică mai mult decât clar o alianță Germania – Rusia de proporții alarmante. Și asta în condițiile în care Rusia amenință explicit România cu atacuri asupra bazei de la Deveselu, în condițiile în care Ungaria revendică tot mai explicit È™i agresiv Transilvania, iar între Rusia È™i Ungaria se dezvoltă o prietenie care, pentru BucureÈ™ti, nu prevesteÈ™te nimic bun.

În acest context, declarația de ieri a premierului Viorica Dăncilă privind mutarea ambasadei României de la Tel – Aviv la Ierusalim, capătă o dimensiune mult peste valoarea, în sine, a conținutului ei. Este declarația tranÈ™antă a unei jumătăți a puterii din România de trecere, cu arme È™i bagaje, în tabăra americano – israeliană. Cealaltă jumătate a puterii din România, reprezentată de preÈ™edintele Iohannis È™i de partidele din opoziție, nu mai poate folosi, ca până acum, tactica struțului. Va trebui să se poziționeze È™i ea. Să decidă dacă rupe România in două, opunându-se hotărârii Guvernului, sau dacă păstrează națiunea unită, spre mai marea ei securitate.

Să recapitulăm: pe câte fronturi se războieÈ™te în prezent Germania pentru hegemonia mult visată? Pe frontul Anglia – BREXIT, pe frontul SUA – NATO, pe frontul SUA – ISRAEL – IRAN, pe frontul România – mutarea ambasadei la Ierusalim, pe frontul Jean-François Bohnert – Laura Kovesi È™i pe câte alte fronturi ce ne privesc mai puțin!

Ce aliați È™i adversari are Germania în toate aceste confruntări? Aliați: Rusia, Iran È™i, parțial, Franța. Inamici: SUA, Israel È™i, parțial, Anglia.

Alături de care dintre aceste grupări s-ar simți România mai protejată?

Aici ar trebui să se producă declicul È™i în mințile cele mai pătimaÈ™ haÈ™tagiste. Pentru că, ce să ne mai prefacem că nu pricepem, doar o grupare ne poate apăra, în condițiile în care doar din cealaltă grupare pot surveni amenințările. Și incă ce amenințări: Moldova, Transilvania.

Viorica Dăncilă s-a arătat, prin miÈ™carea pe care a făcut-o, mai bărbată decât toți bărbații noÈ™tri politici actuali. Evident că decizia acestui anunț public s-a luat după negocieri tripartite solide È™i cu acceptul celor mai inalți decidenți atât din Israel cât È™i din SUA. Iar pachetul de negocieri a conținut È™i  niÈ™te garanții solide atât pentru România cât È™i pentru alianța de la guvernare.

Replica lui Klaus Iohannis pare, în acest context, stupidă È™i viscerală.  O jigneÈ™te o dată în plus pe doamna Dăncilă, făcându-se că nu pricepe că o astfel de hotărâre, luată în colaborare cu partenerii de discuții din SUA È™i Israel, are fundamentări mult mai profunde decât prostia sau inteligența unei singure persoane. Să te È™tii îmbălsămatul cu miasmele fetide ale Forumului German, să deții drepturile absolute de autor pentru gafele politice ale deceniului („žafaceri cu niÈ™te evrei” È™i „žcele două popoare…”) È™i, totuÈ™i, să cutezi a emite judecăți de valoare în materie de politică externă (Viorica Dăncilă dă dovadă de „žtotala ignoranță în domeniul politicii externe”) înseamnă nu doar că eÈ™ti un mobilier mergător fără software dar că nici măcar din lemn adevărat nu ai fost fasonat, ci din umplutură de rumeguÈ™ presat. Vai de capul tău de preÈ™edinte au relanti dacă nici atât nu eÈ™ti în stare să pricepi, că în această mutare nu a fost vorba de politica externă a doamnei Dăncilă ci a SUA È™i a Israel.

Această declarație surprinzătoare È™i inflamantă a Vioricăi Dăncilă este, după părerea mea, parte a aceluiaÈ™i plan căruia a aparținut È™i prima declarație, a lui Liviu Dragnea, privind intenția guvernului român de a muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Planul viza scoaterea din expectativă a preÈ™edintelui Iohannis È™i forțarea acestuia de a-È™i asuma tranÈ™ant ceea ce È™tia toată lumea că gândeÈ™te, È™i anume că, sub pretextul apartenenței României la UE, el va servi, trup È™i suflet, interesele Germaniei È™i nu ale țării pe care ar trebui să o reprezinte.

LeneÈ™ul de serviciu, sabotorul guvernului prin indolența ridicată la rang de tactică de luptă, a căzut în capcana propriului său tembelism. Reacționează, forțat de aceste provocări, È™i reacționează exact în sensul dorit de PSD. Gafând È™i devoalându-È™i profunzimile „žariene”.

Spun È™i acum, ca È™i atunci, că astfel de miÈ™cări politice ascund enorm de multe dedesubturi È™i, de aceea, analizele serioase la adresa lor nu se pot finaliza cu verdicte de adevăr absolut.

Prin urmare, nu pot afirma cu certitudine că detonarea acestei bombe acum È™i în acest fel nu presupune È™i riscuri importante. Deocamdată, însă, impresia este una de mutare surprinzătoare de È™ah. Ca È™i cum tabăra SUA – Israel ar fi aflat de unele planuri ostile ale taberei Merkel – Iohannis (pe cale de a se împlini prin vizita regelui Iordaniei la BucureÈ™ti) È™i a ținut să mute prima pentru a zădărnici intențiile celorlalți (iată că, în urma anunțului Vioricăi Dăncilă, vizita respectivă a fost anulată).

Klaus Iohannis pierde din nou puncte importante. Și le pierde, culmea, nu atât pentru acțiuni greÈ™ite cât pentru lipsa de acțiune. Coconul de tăcere È™i inactivitate la adăpostul căruia s-a obiÈ™nuit să îÈ™i savureze È™edințele săptămânale de schi prezintă tot mai multe È™i mai adânci fisuri. Cred că È™i doamna Merkel s-a cam săturat de acest comisar al ei peste România, atât de inert È™i casant, pe care trebuie să îl peticească mai după fiecare ieÈ™ire publică.

Am convingerea că, la anunțul de ieri al Vioricăi Dăncilă, un rol crucial l-a avut È™i noul ambasador al Israelului la BucureÈ™ti. Și, cât ar părea de surprinzător, È™i lipsa unui ambasador al României în Israel.

Iată È™i o contribuție a lui Iohannis!

Să mai spună cineva că domnul preÈ™edinte al României nu a avut niciun rol. Ba da! Rolul lipsei de hidranți când se anunță un incendiu!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/03/Dancila-2-500x333.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/03/Dancila-2-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeafaceri cu niste evrei,alianta SUA Israel,arian,BREXIT,hegemonie,mutarea ambasadei la Ierusalim,Nord Stream 2,PPE,presedintele dulap,statele unite ale germaniei  Dacă, printre mințile lucide È™i analitice, mai există unele care nu văd (sau nu pot înțelege) tendințele hegemonice ale Germaniei în raport cu restul Europei, acestea, sigur, sunt victimele unei hibernări prelungite, sunt deconectate de la înalta tensiune a prezentului. Realitățile recente evidențiază tot mai limpede, pe zi ce trece,...Blog politic si polemic