Scorul acestui articol
[Total: 73 voturi. Media: 4.5]

 

L-ați vedea pe Federer acceptând un meci de box, pe bune, cu bodyguardul lui Nadal? Ori pe Messi gata să se dueleze în lovituri de la distanță, cu gloanțe adevărate, nu cu mingi de fotbal, cu un sniper din forțele speciale?

Știți că sunt un admirator al lui Mircea Badea și că nu o dată, în articolele mele, am încercat să explic celor mai opaci la evidențe la ce riscuri imense se expune acest băiat făcând ceea ce face, seară de seară, cu vitriolul talentului său, împotriva puternicilor și periculoșilor zilei.

Cui mai trebuia să demonstreze Mircea Badea că nu se teme? Că are curaj? Galeriei de la local combat? Doamne ferește!

Pe mine m-a durut fizic să asist la cele cinci secunde de schingiuire. Un amatoraș suplu, crăcănat, cu operație recentă la ligamentele încrucișate ale unui genunchi și fără cea mai mică experiență în materie de cafteli pe bune, față în față cu forța brută dezlănțuită. A cărei primă lovitură destinată adversarului a fost direcționată exact spre piciorul operat al mielului de jertfă.

Decizia lui Mircea de a se lăsa atras într-o astfel de măcelărire / umilire, ușor de anticipat de orice minte lucidă, îi pune acestuia sub un mare semn de întrebare discernământul. Capacitatea reală de a da sfaturi înțelepte în orice problemă pe care o analizează, nu doar în spinoasele probleme ale politicii noastre de zi cu zi. Dacă el, pe sine, din vanitate sau logică sinucigașă, se oferă celor mai cruzi adversari spre hăcuială, pentru a se putea lăuda după aceea cu stupida sa neînfricare, atunci cum să speri că, pe tine, te va sfătui cu mai multă grijă pentru victorie.

Mircea Badea a comis, prin nesăbuita sa alegere, o eroare descalificantă. Nu că le-a dat adversarilor exact muniția de care aceștia aveau nevoie, probabil singura pe care știau să o folosească, dar i-a pus în imposibilitate pe susținătorii săi de a-l mai prezenta ca pe o minte mereu lucidă.

Cu regret spun cele de mai sus dar și cu speranța că adevărul (sau ce crede fiecare că este adevărul) trebuie rostit nu doar atunci când îți convine ci și atunci când recunoașterea lui doare. Poate, mai ales, atunci.

În rest, pentru mine, Mircea Badea rămâne un fel de fiu adoptiv. Adică genul de persoană la care ții, pentru înfrângerile căreia suferi, și cu care, până la un punct, rămâi profund solidar.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/02/forta-bruta-437x500.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/02/forta-bruta-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeFederer,KO,Messi,Mircea Badea,motociclist,sniper,stupiditate,vanitate  L-ați vedea pe Federer acceptând un meci de box, pe bune, cu bodyguardul lui Nadal? Ori pe Messi gata să se dueleze în lovituri de la distanță, cu gloanțe adevărate, nu cu mingi de fotbal, cu un sniper din forțele speciale? Știți că sunt un admirator al lui Mircea Badea...Blog politic si polemic