Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Ca și cum te-ai duce la o gală de box, cu reguli și arbitrii, și te-ai trezi într-o încăierare generală în care scapă cine poate.

Văd o apretată indignare, chiar la unii comentatori pe care îi apreciez de regulă (AM Pippidi, F. Negruțiu) fată de niște „ba pe-a mătii” cu care Victor Ponta ințelege să răspundă ofensivei fără precedent și fără scrupule legale ori morale pe care a declanșat-o Traian Băsescu împotriva sa și a guvernului pe care îl conduce.

Domniile lor, comentatorii, reproșează că Ponta, în loc să fie un model de comportament, folosește în pugilatul cu președintele aceleași metode murdare pe care i le impută acestuia. Uitând criticii că din momentul în care președintele a început să dea capete în gură și tibii la beregată, nu se mai poate vorbi de box, nici măcar de K1, ci de o sfântă cafteală de cartier rău famat. Unde, dacă nu ești capabil să răspunzi adversarului cu aceleași arme pe care el le are ascunse prin carâmbul ciocatelor, ești mort, tranșat și aruncat la groapa de gunoi înainte de a apuca să spui „nu-i corect”.

Să recapitulăm: în replică la pretenția premierului de a merge el la Bruxelles, președintele a declanșat jihadul: asmuțirea ANI pentru a invalida cât mai mulți miniștri ai noului cabinet, mobilizarea armelor grele pentru instrumentarea și internationalizarea scandalului „plagiatul lui Ponta”, impunerea de condiții inventate doar de dânsul pentru numirea ministrului Hasotti, lansarea la public a spectacolului aflat de multă vreme în pregătire „arestarea lui Adrian Năstase”, scos botnița DNA pentru mușcat liber la medici, avocați și ziariști, asmuțirea CNA împotriva televiziunii Antena 3 cu tot ce reprezintă aceasta și, pour la bonne bouche, slujbe mari cu moaștele rinocerilor de la Curtea Constituțională  scoase în stradă la pupat cu evlavie, de către enoriași, pentru cât de imparțială și indiscutabilă împărțire de dreptate fac ele.

Conform moraliștilor, la tot acest câmp de mine așternut subversiv în calea noului guvern, Victor Ponta ar fi trebuit să încerce a respecta naiv regulile,  adică să-și caute dreptatea la instituțiile abilitate ale statului care, culmea, sunt exact cele ce au telecomanda la Traian Băsescu. Mierleală garantată și rapidă!

Speța precisă cu CCR: se iluziona vreo clipă doamna Pippidi ori domnul Negruțiu că deciziile acesteia (și pentru Bruxelles și pentru uninominalul pur) vor fi date pe analiză strict juridic – constitutională și nu pe vot politic unde președintele are majoritate?

Să nu fim ipocriți și nici să nu pozăm în căzuți din lună:  totul e politizat la maximum. Guvernul are de partea sa parlamentul mare, adevărat, cel ales de popor, și incearcă să-l exploateze la maximum, Traian Băsescu are de partea sa un miniparlament numit CCR, dramatic deturnat de la misiunea lui inițială, format din 9 oameni numiți politic, cu care încearcă să anihileze parlamentul mare. Asta e esența caftelii momentului.

Problema analiștilor onești, în aceste zile de tensiune socială, nu ar trebui să fie cine cât greșește. E clar că e o fază a luptei în care fiecare parte greșește, fiecare parte face abuzuri. Pentru că deplina legalitate asumată unilateral ar fi sinucigașă.

Interpreții realității pe care o trăim ar trebui să analizeze situatia în termeni de legitimitate și vointă populară, democratică.

Democrație înseamnă puterea poporului. Cu bune si rele! Ne-am asumat-o, s-o respectăm!

Ce spune vocea poporului? Prin sondaje, prin manifestații de stradă și, mai recent, prin votul de la locale?  Spune „Jos Băsescu! Îi vrem pe opozanții acestuia să ne conducă”.

Ce spune vocea poporului tradusă în procente parlamentare actuale? Același lucru.

Și atunci cine are mai multă legitimitate, cine reprezintă mai corect voința populară, Băsescu sau Ponta?

Stimați ziariști perfecționiști, poate ar fi util să nu uitați că, de multe ori, mai binele se dovedește a fi dușmanul binelui.

Dacă Ponta v-ar respecta întocmai exigențele, dacă nu ar contraataca și el cu lovituri copiate din procedeele adversarului (preluarea controlului asupra TVR și altele) atunci ar deveni victimă sigură în lupta cu Băsescu și instituțiile sale și, curând, ar deveni trecut. Cedând prezentul (prezentul lui dar mai ales al nostru) cui? Samariteanului Băsescu?

Asta vă doriți? Sau aveți naivitatea de a crede că, până la alegerile din decembrie, ar putea fi găsită și o a 3-a cale?

Contele de Saint GermainPolemiceAdrian Nastase,AM Pippidi,ANI,Basescu,Bruxelles,CNA,Curtea Constitutionala,DNA,Florin Negrutiu,Gandul,K1,Ponta,Puiu Hasotti,RL,TVRCa și cum te-ai duce la o gală de box, cu reguli și arbitrii, și te-ai trezi într-o încăierare generală în care scapă cine poate. Văd o apretată indignare, chiar la unii comentatori pe care îi apreciez de regulă (AM Pippidi, F. Negruțiu) fată de niște 'ba pe-a mătii' cu...Blog politic si polemic