Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Întărâtați ca niște rechini la adulmecarea sângelui de declarația de ieri a lui Victor Ponta din El Pais, că dacă Comisia de la București stabilește că a plagiat el își dă demisia, țucălarii băsiști s-au năpustit asupra posibilității, fiecare încercând să fie cel mai zelos și merituos în fața șefului.

Unul dintre membrii comisiei, Mircea Miclea, cel care a redactat pe când era consilier la Cotroceni faimoasa (prin aberații) strategie de reformare a învățământului românesc, nu a dormit toată noaptea de grijă să nu rateze matinalul știrilor pentru a se autopronunța: „Ponta a plagiat”!

Trompetiștii din presa aservită lui Traian Băsescu și-au interpretat și ei, cu grăbire, partitura la „alămurile” coclite din rastel, dând deșteptarea cititorilor, dis de – dimineață, cu marea bombă: declarația insomniacului și imparțialului Miclea.

Cel mai tare dintre aceștia teleghidați, pe o scară a penibilului, a fost, însă, Grigore Cartianu a cărui ură structurală îi depășește cu mult capacitățile de autocontrol și ale cărui dorințe mici își fac iluzia că pot deveni realitate prin simplă pronunțare.

Iată cum prezintă ziaristul deontolog Cartianu în fițuica devenită a lui, Adevărul, știrea la care m-am referit:

„Breaking News: Mircea Miclea: Victor Ponta a plagiat.

Consiliul de Atestare a Titlurilor și Certificatelor Universitare a constatat că prim-ministrul a plagiat”.

Pentru ca mai jos, în corpul știrii, să adauge:

Comisiile care au analizat lucrarea de doctorat a premierului au decis că aceasta este o plagiatură. La această oră, ședința este în plină desfășurare”.

 

Greu să concentrezi atâta prostie în atât de puține cuvinte, dar domnul Grigore a reușit: „Comisiile AU DECIS că lucrarea este O PLAGIATURÄ‚ (sic!)” dar ședința este în PLINÄ‚ DESFÄ‚ȘURARE”!

Brrr”¦, maestre! Din tot ce ai scris aici, doar primul rând e corect: Mircea Miclea: Victor Ponta a plagiat.

În rest, fantasme de flăcău cu hormonii vraiște care-și duce vițeaua la păscut și care, privind-o cu coada ochiului și cu mâna în buzunar își închipuie  c-o vede, aplecată, pe mândra satului.

CATCU nu putuse constatata la momentul acela nimic din simplul motiv că ședința sa de judecată „era în plină desfășurare”. „Comisiile au decis”¦”. Care comisii? Sunt mai multe? Sau avem de-a face, la autor, cu o formă de delir care multiplică realitatea precum absintul?

Și pentru ca ridicolul să aibă și moț, acum la știrea respectivă este adăugat un update:

Update: „Ministrul Educației, Liviu Pop, a desființat comisia!. Liviu Pop a schimbat complet componenta comisiei care a ajuns la concluzia că e un plagiat”.

Rețineti: update. În condițiile în care încă de ieri ministrul Pop dăduse un ordin de ministru, publicat azi, la prima oră, în Monitorul Oficial, prin care modifica componența CATCU și modul ei de funcționare.

 

Cred că toată lumea sesizează manipularea pe care o pregătește Cartianu. Cum, de asemenea, toată lumea sesizează că echipa de intervenție a premierului în cazul acestui „incendiu” pus de Cotroceni și întreținut cu mijloace și scopuri evident politice, a fost mereu cu un pas înaintea „piromanilor”, reușind, până în prezent, să anihileze (cu mijloace discutabile dar perfect înrudite cu ale agresorilor) efectele majore urmărite.

Contele de Saint GermainPolemiceAdevarul,Cartianu,CATCU,Cotroceni,El Pais,Mircea Miclea,Monitorul Oficial,Traian Basescu,Victor PontaÎntărâtați ca niște rechini la adulmecarea sângelui de declarația de ieri a lui Victor Ponta din El Pais, că dacă Comisia de la București stabilește că a plagiat el își dă demisia, țucălarii băsiști s-au năpustit asupra posibilității, fiecare încercând să fie cel mai zelos și merituos în fața...Blog politic si polemic