Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Întărâtaţi ca nişte rechini la adulmecarea sângelui de declaraţia de ieri a lui Victor Ponta din El Pais, că dacă Comisia de la Bucureşti stabileşte că a plagiat el îşi dă demisia, ţucălarii băsişti s-au năpustit asupra posibilităţii, fiecare încercând să fie cel mai zelos şi merituos în faţa şefului.

Unul dintre membrii comisiei, Mircea Miclea, cel care a redactat pe când era consilier la Cotroceni faimoasa (prin aberaţii) strategie de reformare a învăţământului românesc, nu a dormit toată noaptea de grijă să nu rateze matinalul ştirilor pentru a se autopronunţa: “Ponta a plagiat”!

Trompetiştii din presa aservită lui Traian Băsescu şi-au interpretat şi ei, cu grăbire, partitura la “alămurile” coclite din rastel, dând deşteptarea cititorilor, dis de – dimineaţă, cu marea bombă: declaraţia insomniacului şi imparţialului Miclea.

Cel mai tare dintre aceştia teleghidaţi, pe o scară a penibilului, a fost, însă, Grigore Cartianu a cărui ură structurală îi depăşeşte cu mult capacităţile de autocontrol şi ale cărui dorinţe mici îşi fac iluzia că pot deveni realitate prin simplă pronunţare.

Iată cum prezintă ziaristul deontolog Cartianu în fiţuica devenită a lui, Adevărul, ştirea la care m-am referit:

“Breaking News: Mircea Miclea: Victor Ponta a plagiat.

Consiliul de Atestare a Titlurilor şi Certificatelor Universitare a constatat că prim-ministrul a plagiat”.

Pentru ca mai jos, în corpul ştirii, să adauge:

Comisiile care au analizat lucrarea de doctorat a premierului au decis că aceasta este o plagiatură. La această oră, şedinţa este în plină desfăşurare”.

 

Greu să concentrezi atâta prostie în atât de puţine cuvinte, dar domnul Grigore a reuşit: “Comisiile AU DECIS că lucrarea este O PLAGIATURĂ (sic!)” dar şedinţa este în PLINĂ DESFĂŞURARE”!

Brrr…, maestre! Din tot ce ai scris aici, doar primul rând e corect: Mircea Miclea: Victor Ponta a plagiat.

În rest, fantasme de flăcău cu hormonii vraişte care-şi duce viţeaua la păscut şi care, privind-o cu coada ochiului şi cu mâna în buzunar îşi închipuie  c-o vede, aplecată, pe mândra satului.

CATCU nu putuse constatata la momentul acela nimic din simplul motiv că şedinţa sa de judecată “era în plină desfăşurare”. “Comisiile au decis…”. Care comisii? Sunt mai multe? Sau avem de-a face, la autor, cu o formă de delir care multiplică realitatea precum absintul?

Şi pentru ca ridicolul să aibă şi moţ, acum la ştirea respectivă este adăugat un update:

Update: “Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a desfiinţat comisia!. Liviu Pop a schimbat complet componenta comisiei care a ajuns la concluzia că e un plagiat”.

Reţineti: update. În condiţiile în care încă de ieri ministrul Pop dăduse un ordin de ministru, publicat azi, la prima oră, în Monitorul Oficial, prin care modifica componenţa CATCU şi modul ei de funcţionare.

 

Cred că toată lumea sesizează manipularea pe care o pregăteşte Cartianu. Cum, de asemenea, toată lumea sesizează că echipa de intervenţie a premierului în cazul acestui “incendiu” pus de Cotroceni şi întreţinut cu mijloace şi scopuri evident politice, a fost mereu cu un pas înaintea “piromanilor”, reuşind, până în prezent, să anihileze (cu mijloace discutabile dar perfect înrudite cu ale agresorilor) efectele majore urmărite.

Contele de Saint GermainPolemiceAdevarul,Cartianu,CATCU,Cotroceni,El Pais,Mircea Miclea,Monitorul Oficial,Traian Basescu,Victor PontaÎntărâtaţi ca nişte rechini la adulmecarea sângelui de declaraţia de ieri a lui Victor Ponta din El Pais, că dacă Comisia de la Bucureşti stabileşte că a plagiat el îşi dă demisia, ţucălarii băsişti s-au năpustit asupra posibilităţii, fiecare încercând să fie cel mai zelos şi merituos în faţa...Blog politic si polemic