Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

“Oamenii de valoare respectă valoarea”.

Cum se neagă această utopie? Unii ar răspunde astfel: “oamenii lipsiţi de valoare nu respectă valoarea”. Fals. Pot exista şi oameni mediocri care să respecte valoarea.

Negaţia corectă logic este următoarea: “Cine nu respectă valoarea nu are valoare”.

 

Traian Băsescu respectă valoarea?

 

În căutarea răspunsului, să nu avansăm păreri personale ci să invocăm exemple concrete.

 

Priviţi o clipă spre  oamenii pe care îi promovează sau cu care se întovărăşeşte TB.

 

O primă categorie ar fi anonimii cenuşii: Igaş, Ialomiţianu, Botiş şi atâţia alţii ca ei. S-au remarcat aceşti oameni, înainte, prin ceva? Au ei vreo operă în spate sau vreo performanţă ieşită din comun care să-i recomande să ne conducă destinele pe timp de restrişte? NU! Cum au ajuns, atunci, acolo? Propulsaţi de TB. Pentru ce merite? Pentru meritul de a fi marionetele perfecte.

 

O a doua categorie ar fi educaţii obedienţi : Boc, Funeriu, Baconschi. Fiecare i-a adus ofranda sa de servicii personale supremului. Baconschi cu voturile de la Paris, Funeriu cu studiile sale aprofundate privind viteza de lovire a mâinii, Boc cu întreaga sa pantomimă din rolul de Prim Ministru. Au fost aceştia, prin ceva din ştiinţa şi opera lor, utili ţării? Exemplele, dacă există, ar merita popularizate.

 

În a treia categorie s-ar încadra bijuteriile coroanei: Udrea, Anastase, Falcă, Igaş, pe care i-aş supranumi, personificându-i … la comun, “drumul aurului”. Ei fac banii, îi drenează şi le decid destinaţiile oculte, evident după ce au descifrat cu religiozitate intenţiile spiritului tutelar. Ce calităţi au aceşti oameni?  Oricum nu unele dătătoare de valoare în sensul utopiei formulate la început.

 

Şi, “pour la bonne bouche”, bufonul regelui : Gabriel Oprea.  Ce face bufonul regelui în accepţiunea de Ev Mediu a fişei postului ? Are dreptul să spună adevărul despre suveran, chiar luându-l in râs pe acesta. Care este acest adevăr pe care, prin propria sa ascensiune politică ni-l transmite domnul Oprea ?  Că şeful mafiei personale a lui Adrian Năstase este tocmai bun, reprezintă un etalon de valoare, pentru Traian Băsescu.

 

Aveţi acum, după aceste exemple concrete, răspunsul la întrebarea dacă TB respectă valoarea ? A, vi se pare că întrebarea e retorică ?

 

Atunci să vă mai pun încă una, tot retorică, în incheiere : “au valoare cei care-l respectă pe Traian Băsescu”?

Contele de Saint GermainEditorialeAnastase,Baconschi,Boc,Botis,Falca,Funeriu,Ialomiţianu,Igas,intrebare retorica,Oprea,Traian Basescu,Udrea,valoare“Oamenii de valoare respectă valoarea”. Cum se neagă această utopie? Unii ar răspunde astfel: “oamenii lipsiţi de valoare nu respectă valoarea”. Fals. Pot exista şi oameni mediocri care să respecte valoarea. Negaţia corectă logic este următoarea: “Cine nu respectă valoarea nu are valoare”.   Traian Băsescu respectă valoarea?   În căutarea răspunsului, să nu avansăm...Blog politic si polemic