Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

„Oamenii de valoare respectă valoarea”.

Cum se neagă această utopie? Unii ar răspunde astfel: „oamenii lipsiți de valoare nu respectă valoarea”. Fals. Pot exista și oameni mediocri care să respecte valoarea.

Negația corectă logic este următoarea: „Cine nu respectă valoarea nu are valoare”.

 

Traian Băsescu respectă valoarea?

 

În căutarea răspunsului, să nu avansăm păreri personale ci să invocăm exemple concrete.

 

Priviți o clipă spre  oamenii pe care îi promovează sau cu care se întovărășește TB.

 

O primă categorie ar fi anonimii cenușii: Igaș, Ialomițianu, Botiș și atâția alții ca ei. S-au remarcat acești oameni, înainte, prin ceva? Au ei vreo operă în spate sau vreo performanță ieșită din comun care să-i recomande să ne conducă destinele pe timp de restriște? NU! Cum au ajuns, atunci, acolo? Propulsați de TB. Pentru ce merite? Pentru meritul de a fi marionetele perfecte.

 

O a doua categorie ar fi educații obedienți : Boc, Funeriu, Baconschi. Fiecare i-a adus ofranda sa de servicii personale supremului. Baconschi cu voturile de la Paris, Funeriu cu studiile sale aprofundate privind viteza de lovire a mâinii, Boc cu întreaga sa pantomimă din rolul de Prim Ministru. Au fost aceștia, prin ceva din știința și opera lor, utili țării? Exemplele, dacă există, ar merita popularizate.

 

În a treia categorie s-ar încadra bijuteriile coroanei: Udrea, Anastase, Falcă, Igaș, pe care i-aș supranumi, personificându-i … la comun, „drumul aurului”. Ei fac banii, îi drenează și le decid destinațiile oculte, evident după ce au descifrat cu religiozitate intențiile spiritului tutelar. Ce calități au acești oameni?  Oricum nu unele dătătoare de valoare în sensul utopiei formulate la început.

 

Și, „pour la bonne bouche”, bufonul regelui : Gabriel Oprea.  Ce face bufonul regelui în accepțiunea de Ev Mediu a fișei postului ? Are dreptul să spună adevărul despre suveran, chiar luându-l in râs pe acesta. Care este acest adevăr pe care, prin propria sa ascensiune politică ni-l transmite domnul Oprea ?  Că șeful mafiei personale a lui Adrian Năstase este tocmai bun, reprezintă un etalon de valoare, pentru Traian Băsescu.

 

Aveți acum, după aceste exemple concrete, răspunsul la întrebarea dacă TB respectă valoarea ? A, vi se pare că întrebarea e retorică ?

 

Atunci să vă mai pun încă una, tot retorică, în incheiere : „au valoare cei care-l respectă pe Traian Băsescu”?

Contele de Saint GermainEditorialeAnastase,Baconschi,Boc,Botis,Falca,Funeriu,Ialomițianu,Igas,intrebare retorica,Oprea,Traian Basescu,Udrea,valoare'Oamenii de valoare respectă valoarea'. Cum se neagă această utopie? Unii ar răspunde astfel: 'oamenii lipsiți de valoare nu respectă valoarea'. Fals. Pot exista și oameni mediocri care să respecte valoarea. Negația corectă logic este următoarea: 'Cine nu respectă valoarea nu are valoare'.   Traian Băsescu respectă valoarea?   În căutarea răspunsului, să nu avansăm...Blog politic si polemic