Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

La comentariul meu din Dilema Veche, intitulat „Măturoiul ros al sofismelor lui Andrei Pleșu”, au fost postate mai multe replici critice dintre care una m-a incitat la răspuns prin semidoctismul ei plin de ifose intelectuale. Iată replica respectivă și răspunsul meu.

 

Nu mânat de creativitate ci bântuit de hubris

adăugat de DiS la data de 11 Martie 2011 06:03:44

Stimate conte, citindu-va panarama de mesaj, mi-am dat seama exact care este deosebirea dintre un intelectual adevarat, sugubat si plin de intelepciune, (Andrei Plesu) si o leguma comentatoare care se crede inteligenta.

V-am citit gindurile – cit de incintat ati fost cind ati antepus „fercheșă” inainte de „vrajă” si, repetitiv, „zdrențuroasă” inainte de „vrăjeală”. Cit de incintat ati fost de dumneavoastra.

Va acord insa o singura adecvare: obsesia dv. cu maturoiul pare motivata excelent de singura vocatie profesionala pe care o posedati dincolo de orice dubiu.

Problema dlui Plesu nu este ca cenzureaza prea mult. E ca opreste cu prea multa delicatete deversarile.

 

Eu, hubrisul și Traian Băsescu

adăugat de Contele de Saint Germain la data de 11 Martie 2011 11:45:00

Cum să te superi pe onorabilul DiS când, diagnosticându-te „bântuit de hubris” te antepune… înaintea (ca să-i folosim iscusința de limbaj) lui Traian Băsescu, iritându-l, desigur, pe dl. Pleșu, prin această… inadecvare.

Tudor Octavian, într-un articol intitulat „Sindromul Hubris”, ne explică:

„Sindromului Hubris i se mai spune și boala puterii. Nu-i atinge pe toți. Dar pe cine-l infectează, îl face arogant, grăbit în replică, precipitat în decizii, cinic, infect cu subordonații, nechibzuit cu banul public. Minte de stinge cu surâsul pe buze, convins că are și acest drept, de a-și bate joc de toată lumea, convins că nu are nimeni ce să-i facă”.

De ce s-o fi folosit DiS de mine ca să evoce un atât de fidel portret caracterologic  al lui Traian Băsescu, nu ințeleg. O fi modul său subtil de a se raporta la « Proprietatea termenilor » ?

Contele de Saint GermainMusafiri pe blogandrei plesu,Dilema Veche,hubris,polemica,replica,Traian BasescuLa comentariul meu din Dilema Veche, intitulat 'Măturoiul ros al sofismelor lui Andrei Pleșu', au fost postate mai multe replici critice dintre care una m-a incitat la răspuns prin semidoctismul ei plin de ifose intelectuale. Iată replica respectivă și răspunsul meu.   Nu mânat de creativitate ci bântuit de...Blog politic si polemic