Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al lui Mircea Marian, intitulat “Doar bufonul Badea îl mai apără pe Felix”, articol ce poate fi citit accesand linkul  http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-doar-bufonul-badea-il-mai-apara-pe-felix-923802.html)

 

Fenomenul colaboraţionismului cu securitatea comunistă a fost, pentru România, de o nocivitate comparabilă cu forţa unei arme de distrugere în masă. Din cauza aparatului represiv al securităţii, potenţat de labilitatea de caracter a turnătorilor voluntari, societatea românească a fost malformată prin fisiunea cetăţenilor săi “deficitari în iod”  în fracţiunile lor uşoare, animalice, dezumanizate.  Preţul? 50 de ani de retard şi alienare.

Am inceput prin această declaraţie de credinţă, pentru a  răspunde  din start  clişeelor propagandistice cu care sunt întâmpinaţi de către ultraşii actualei puteri  toţi cei ce nu sunt dispuşi să le accepte intoxicările anticomuniste şi antisecuristice.

Despre Dan Voiculescu se ştia de mult că a colaborat cu securitatea. Iar această informaţie nu a circulat cu prudenţă, ca o supoziţie urmând a fi confirmată, ci ca o certitudine,  lansată cu extremă virulenţă de însuşi Traian Băsescu atunci când a inceput să-l gratuleze pe DV cu apelativul “Felix Motanul”.

Pe tema colaborării lui DV cu securitatea s-au purtat şi câştigat campanii electorale;  ea a fost folosită, ca un dat fără semne de întrebare,  pentru a induce unei mari părţi a poporului roman o aversiune aproape isterică faţă de tot ce i se opune lui Traian Băsescu. A aşteptat cumva TB, la vremea respectivă, pe baza prezumţiei de nevinovăţie, verdictul de azi al justiţiei privind colaborarea sau nu cu securitatea a lui DV, pentru a-şi declanşa atacurile electorale? Nici vorbă.

De aceea mi se pare  complet ipocrită reacţia unora, precum Mircea Marian în acest editorial, de a se învolbura inchizitorial, ca în faţa unei mari revelaţii păgâne, la aflarea deciziei ICCJ. A, dacă această decizie ar fi infirmat decizia CNSAS, atunci aveam de a face, într-adevăr,  cu o ştire de prima pagină.  Pentru că ar fi demontat o teorie pe care puterea a sustinut-o ani de zile drept un adevăr indiscutabil şi, folosindu-se de care, a câştigat alegerile.

Aşa însă, în cazul lui Mircea Marian, e vorba doar de un jenant şiretlic de activist de sorginte “Ştefan Gheorghiu”, şiretlic care să-l ajute să-şi plaseze întrebarea în jurul căreia şi-a construit apoi întreg articolul: “Oamenii se vor întreba: cât de multă încredere poţi avea într-un politician care şi-a turnat rudele şi colegii de serviciu?”

Îi voi răspunde eu la această întrebare, inspirat de catastrofa produsă ieri în Japonia.

Dacă acceptăm să comparăm răul făcut României de Dan Voiculescu şi de cei ca el cu răul făcut Japoniei de bombele de la Hiroşima şi Nagasaki, atunci are sens, de asemenea, să comparăm răul făcut României de guvernările successive BB cu dezastrul produs Japoniei de un cutremur şi un tzunami.

Ce-ar trebui să facă japonezii acum?  Să învoce răul pe care li l-au făcut americanii cu 66 de ani în urmă şi să refuze colaborarea cu ei, sau să se concentreze pe prezent şi să treacă la reconstrucţie?

De fapt , ca un popor inteligent şi pragmatic cu sunt, japonezii au dat răspunsul la această întrebare cu mult timp înainte de a li se întâmpla ce li s-a întâmplat ieri.

Doar noi, pentru a menţine la putere un cutremur de 9 grade pe scara Richter,  invocăm duplicitar fantomele trecutului refuzând să dăm prioritate prezentului.  Un prezent la manetele căruia, dacă vrem să fim corecţi până la capăt, se află tot o fantomă a trecutului, care însă ne bântuie deghizată.

 

Contele de Saint GermainPolemiceRevista presei de sambatacolaborator,Dan voicuylescu,Felix,Mircea Badea,Mircea Marian,Senatul EVZ,Traian Basescu,turnator(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al lui Mircea Marian, intitulat 'Doar bufonul Badea îl mai apără pe Felix', articol ce poate fi citit accesand linkul  http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-doar-bufonul-badea-il-mai-apara-pe-felix-923802.html)   Fenomenul colaboraţionismului cu securitatea comunistă a fost, pentru România, de o nocivitate comparabilă cu forţa unei arme de distrugere în...Blog politic si polemic