Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al lui Mircea Marian, intitulat „Doar bufonul Badea îl mai apără pe Felix”, articol ce poate fi citit accesand linkul  http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-doar-bufonul-badea-il-mai-apara-pe-felix-923802.html)

 

Fenomenul colaboraționismului cu securitatea comunistă a fost, pentru România, de o nocivitate comparabilă cu forța unei arme de distrugere în masă. Din cauza aparatului represiv al securității, potențat de labilitatea de caracter a turnătorilor voluntari, societatea românească a fost malformată prin fisiunea cetățenilor săi „deficitari în iod”  în fracțiunile lor ușoare, animalice, dezumanizate.  Prețul? 50 de ani de retard și alienare.

Am inceput prin această declarație de credință, pentru a  răspunde  din start  clișeelor propagandistice cu care sunt întâmpinați de către ultrașii actualei puteri  toți cei ce nu sunt dispuși să le accepte intoxicările anticomuniste și antisecuristice.

Despre Dan Voiculescu se știa de mult că a colaborat cu securitatea. Iar această informație nu a circulat cu prudență, ca o supoziție urmând a fi confirmată, ci ca o certitudine,  lansată cu extremă virulență de însuși Traian Băsescu atunci când a inceput să-l gratuleze pe DV cu apelativul „Felix Motanul”.

Pe tema colaborării lui DV cu securitatea s-au purtat și câștigat campanii electorale;  ea a fost folosită, ca un dat fără semne de întrebare,  pentru a induce unei mari părți a poporului roman o aversiune aproape isterică față de tot ce i se opune lui Traian Băsescu. A așteptat cumva TB, la vremea respectivă, pe baza prezumției de nevinovăție, verdictul de azi al justiției privind colaborarea sau nu cu securitatea a lui DV, pentru a-și declanșa atacurile electorale? Nici vorbă.

De aceea mi se pare  complet ipocrită reacția unora, precum Mircea Marian în acest editorial, de a se învolbura inchizitorial, ca în fața unei mari revelații păgâne, la aflarea deciziei ICCJ. A, dacă această decizie ar fi infirmat decizia CNSAS, atunci aveam de a face, într-adevăr,  cu o știre de prima pagină.  Pentru că ar fi demontat o teorie pe care puterea a sustinut-o ani de zile drept un adevăr indiscutabil și, folosindu-se de care, a câștigat alegerile.

Așa însă, în cazul lui Mircea Marian, e vorba doar de un jenant șiretlic de activist de sorginte „Ștefan Gheorghiu”, șiretlic care să-l ajute să-și plaseze întrebarea în jurul căreia și-a construit apoi întreg articolul: „Oamenii se vor întreba: cât de multă încredere poți avea într-un politician care și-a turnat rudele și colegii de serviciu?”

Îi voi răspunde eu la această întrebare, inspirat de catastrofa produsă ieri în Japonia.

Dacă acceptăm să comparăm răul făcut României de Dan Voiculescu și de cei ca el cu răul făcut Japoniei de bombele de la Hiroșima și Nagasaki, atunci are sens, de asemenea, să comparăm răul făcut României de guvernările successive BB cu dezastrul produs Japoniei de un cutremur și un tzunami.

Ce-ar trebui să facă japonezii acum?  Să învoce răul pe care li l-au făcut americanii cu 66 de ani în urmă și să refuze colaborarea cu ei, sau să se concentreze pe prezent și să treacă la reconstrucție?

De fapt , ca un popor inteligent și pragmatic cu sunt, japonezii au dat răspunsul la această întrebare cu mult timp înainte de a li se întâmpla ce li s-a întâmplat ieri.

Doar noi, pentru a menține la putere un cutremur de 9 grade pe scara Richter,  invocăm duplicitar fantomele trecutului refuzând să dăm prioritate prezentului.  Un prezent la manetele căruia, dacă vrem să fim corecți până la capăt, se află tot o fantomă a trecutului, care însă ne bântuie deghizată.

 

Contele de Saint GermainPolemiceRevista presei de sambatacolaborator,Dan voicuylescu,Felix,Mircea Badea,Mircea Marian,Senatul EVZ,Traian Basescu,turnator(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al lui Mircea Marian, intitulat 'Doar bufonul Badea îl mai apără pe Felix', articol ce poate fi citit accesand linkul  http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-doar-bufonul-badea-il-mai-apara-pe-felix-923802.html)   Fenomenul colaboraționismului cu securitatea comunistă a fost, pentru România, de o nocivitate comparabilă cu forța unei arme de distrugere în...Blog politic si polemic