Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]
Comentariu cenzurat de Evenimentul Zilei!
De cateva zile la EVZ este mobilizare de razboi. Au fost identificati „dusmanii” de clasa, comentariile lor nu mai sunt acceptate nici cand, culmea prostiei (dar ce sa te astepti de la EVZ?), ele sunt favorabile editorialului comentat, cum este cazul  acestui text al meu. Ma intreb: oare Mircea Cartarescu stie de aceasta cenzura inepta facuta pe forumul articolului sau? Si daca stie, o ingaduie?

 

Salut, pentru a doua săptămână la rând, editorialul lui Mircea Cărtărescu. Se simte printre rândurile sale tristețea provocată de sentimente înșelate dar și o mijire de analiză obiectivă venită din rațiune.

Spre deosebire de intelectualii contrafăcuți Voinescu, Mihăieș, Baconschi, în cazul cărora componenta de surogat a alcătuirii lor a fost scoasă la lumină de ultimele evenimente mai dezgustător și mai toxic decât o cangrenă, intelectualul Cărtărescu  alege să-și  mai dea o șansă.

Există însă în acest articol și câteva idei cu care nu sunt de acord. Le voi comenta pe scurt.

  1. „Opoziția nu le-a arătat până acum oamenilor ce va face ca ei să ducă o viață mai bună”. Nu este adevărat.  Voi aminti o singură măsură, asumată de opoziție și în mitingul de ieri, care, dacă va fi într-adevăr aplicată, va genera efecte pozitive spectaculoase: înlocuirea clientelei de partid (care acum e la toate manetele și trage groaznic de prost de ele) cu specialiști, cu oameni competenți, capabili măcar a pune acest tren deraiat pe șine, dacă nu chiar a-l transforma din mocăniță în accelerat.

 

  1. „Băsescu este un om al trecutului. Nu el e problema României de azi”. Sunt de acord, da, că este un om al trecutului, însă mi se pare mai mult decât evident că EL este marea problemă a României de azi. El este promotorul răsturnării brutale a scării de valori, a promovării nulităților obediente, a conducerii țării cu mână forte, prin șantaj și poliție politică. El ne-a ruinat relațiile cu Franța, Germania, Olanda, Rusia prin caracterul său incontrolabil, prin lipsa oricăror aptitudini de a fi un bun partener de dialog. El ar putea, in acest moment, să stingă tensiunile sociale, dând curs revendicării principale, ce unește la unison dorința protestatarilor, altfel foarte diverși: „Jos Băsescu”. Fără el, întreg eșafodajul acestei construcții artificiale care este coaliția actuală de guvernare s-ar prăbuși, ducând prin aceasta la satisfacerea și a altor, numeroase, revendicări  ale pieței.

 

  1. „Nimeni nu i-a negat [lui Boc n.a.] deocamdată bunele intenții”.  Nu se poate vorbi de intenții, fie ele bune ori rele, în cazul unei persoane care execută orbește niște ordine. Intenția presupune libertatea alegerii, ceea ce, evident, nu se aplică în cazul lui Emil Boc.  Probabil că a avut odată o intenție, cea de a parveni politic, și atunci a ales: Traian Băsescu. După aceea, însă, a fost trecut pe pilot automat, spre nefericirea noastră și, în perspectivă, a lui.

 

Niciodată nu ne vom lămuri, „o dată pentru totdeauna” , în privința „competențelor Opoziției”. Și asta pentru simplul motiv că binele și răul au grade de comparație. Mai ales în politică.

Schimbarea este însă necesară acum pentru că, printr-o diabolică înzestrare, un conducător a reușit să mobilizeze în poporul său, și încă la maximum, cel mai distructiv sentiment: ura.

Această ură trebuie stinsă și apoi înlocuită cu ceva constructiv. De exemplu cu respectul pentru valoare.

Contele de Saint GermainEditorialeBaconschi,Boc,Franta,Germania,Jos Băsescu,mihaies,Mircea Cartarescu,Olanda,Rusia,Senatul EVZ,VoinescuComentariu cenzurat de Evenimentul Zilei! De cateva zile la EVZ este mobilizare de razboi. Au fost identificati 'dusmanii' de clasa, comentariile lor nu mai sunt acceptate nici cand, culmea prostiei (dar ce sa te astepti de la EVZ?), ele sunt favorabile editorialului comentat, cum este cazul  acestui text al meu....Blog politic si polemic