Scorul acestui articol
[Total: 69 voturi. Media: 4.7]

 

Emblema este o esență de identitate. Un simbol care ascunde o lume. O formă sublimată de autodefinire ori, dimpotrivă, de definire din afară, printr-o masivă percepție colectivă.

E suficient să vezi „žsecera È™i ciocanul” ori „žzvastica”, ori „žcapul de mort deasupra a două săbii încruciÈ™ate” ca să se declanÈ™eze imediat în mintea ta vaste secvențe de istorie.  Acestea sunt niÈ™te embleme împlinite, care È™i-au atins menirea.

Emblema prin care a ales să se autodefinească DNA este una de tip humanoid: zeița Themis. Cu balanța într-o mână È™i sabia în cealaltă. Comun, propagandistic, nespecific. Nimeni din țara asta, văzând statuia celebrei zeițe prin vreun muzeu ori album de artă, nu s-ar duce cu gândul la isprăvile de epurare politică È™i de nesocotire brutală a drepturilor omului patronate de „žzeița” dreptății de la BucureÈ™ti, Laura Kovesi. Nimeni!

De aceea, emblema oficială a DNA e calpă È™i fără impact. Pentru că ea nu surprinde în niciun fel particularitățile instituției pe care ar trebui să o reprezinte.

Pe de altă parte însă, când vine vorba de procurorul Portocală, toate gândurile converg spre DNA. Și, prin ricoÈ™eu, spre SRI È™i CSM, completând triunghiul de forță al statului paralel. Care nu doar că îl protejează indecent de abuziv pe Portocală dar È™i împrumută, în mentalul colectiv, trăsăturile definitorii ale acestuia: lipsă de scrupule, imoralitate, grosolănie, cinism, dispreț față de lege.

Și astfel, prin vorbele È™i faptele lui, procurorul Portocală devine mult mai emblematic pentru statul paralel decât grațioasa zeiță de bronz pusă să înnobileze o zeiță de mucava.

Nici cu falanga ONG-urilor sorosiste ademenite în slujba sa de statul paralel lucrurile nu stau mai bine. Cu masca blajinei societăți civile pe figură, dar cu boxuri de oțel pe degete, aceastei secte agresivo „“ anarhice i se poate asocia tot mai fidel, cu fiecare zi ce trece, emblematicul chip al lui Sandy – bătăuÈ™ul de bătrâni.

E drept că È™i emblema actuală a tefeliÈ™tilor, „ž#rezist”, e destul de aproape de natura lor profundă. Știți care era una dintre emblemele preferate ale legionarilor? „žZăbrelele”. Nu vi se pare că diezul („ž#”) reprezintă tot niÈ™te zăbrele? În consonanță cu sloganurile „žla puÈ™cărie”, „žDNA să vină să vă ia” È™i cu păpuÈ™ile în zeghe plimbate,  pacifist, pe la proteste?

Mai nou, adepții lui Kovesi grupați în jurul unei pagini de Facebook ce poartă numele È™efei DNA (fără ca aceasta să se dezică de respectiva pagină), dau sute de like-uri È™i comentează elogiativ îndemnul unui anume Ioan Moldovan „žDați-mi o puÈ™că cu lunetă È™i vă garantez că vă scap de hoți È™i interlopi. Garantat„. Lor ce emblemă li s-ar potrivi? Nu cumva „žun Mircea Cărtărescu aprinzând un rug cu cărți”?

Se simte un val de demență pregătindu-se să pârjolească totul în jur, cu un singur scop, iresponsabil: apărarea, indiferent de preț, a statului paralel. Stat paralel pe care preÈ™edintele nostru nu-l vede.

Să-l ajutăm cu niÈ™te efigii grăitoare: procurorul Portocală, bătăuÈ™ul Sandy, piromanul Cărtărescu, lunetistul Moldovan. AceÈ™tia reprezintă adevăratele embleme ale statului paralel. Simbolizând precaritate morală, violență, intoleranță, impulsuri criminale. De vreme ce niciunul dintre oamenii „žde bine” ai acestei puteri („žneoculte È™i neparalele” „“ cum ar psalmodia molcomul nostru Klaus) nu le înfierează inițiativele, de vreme ce Laura Kovesi apără È™i se lasă apărată de astfel de modele, înseamnă că merită să fie observați È™i băgați în seamă, măcar puțin, È™i de preÈ™edinte.

Sau, cumva, domnia sa tocmai este ocupat să le ridice socluri?

Contele de Saint GermainEditorialebatausul Sandy,emblema,Klaus Iohannissecera si ciocanul,Laura Kovesi,lunetist,Mircea Cartarescu,procurorul Portocala,stat paralel,svastica,zabrele  Emblema este o esență de identitate. Un simbol care ascunde o lume. O formă sublimată de autodefinire ori, dimpotrivă, de definire din afară, printr-o masivă percepție colectivă. E suficient să vezi 'žsecera È™i ciocanul' ori 'žzvastica', ori 'žcapul de mort deasupra a două săbii încruciÈ™ate' ca să se declanÈ™eze imediat...Blog politic si polemic