Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la articolul lui Sever Voinescu din EVZ intitulat ” Efectul sarbatorilor asupra obscenilor anonimi”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://hydepark.ro/articol/articol/efectul-sarbatorilor-asupra-obscenilor-anonimi-372.html)

 

Domnul Sever Voinescu este o persoană foarte importantă. Pentru sine.

Apărut în viața publică pe scurtătura politicii, după mai multe căutări ale unei identități de succes (avocat, diplomat, gazetar), nu obosește să se evidențieze, cu fiecare apariție, prin predilecția sa pentru spilcuire.

S-o fi visând vreun Pașadia, îndreptățit a primi evlavia celor din jur? Nu știu! Ceea ce-i iese însă, pornind de la portretul făcut de Mateiu Caragiale personajului său: „de o sobră eleganță, plin de demnitate in port și vorbire, apusean și om de lume până în vârful unghilor”, nu este decât o caricatură cu tușe groase. Vedem un dandi obsedat să-și filigraneze barbișonul, un Tipătescu susținător de Dandanachi, un Cațavencu in progress cu vremile, amic tot mai intim cu șolticăraia dusă până la hoție și peste măsură de curtenitor cu metrese de jupâni.

Când te dedici cu atâta devoțiune propriului monument, când îți exersezi proiectele de spiritualizare înlocuind profunzimea prin morgă și simulând apartenențe elitiste, nici nu e de mirare că „obscenii anonimi” strigă după tine „regele e gol”.

Punerea dimpreună în ale martirizării cu Cristian Tudor Popescu,  Andrei Pleșu, H.R.Patapievici, trădează nu doar aspirații secrete intangibile ci și rușinea de a recunoaște ce ești cu adevărat. Din păcate pentru sensibilul și râvnitorul domn Voinescu, accesul în Panteon nu se face ca în politică: prin adeziune, gargară de împleticit mințile proștilor, smucit de mâini în sus  și fotografii de grup cu starostii. Trebuie și puțintică opera, și niscaiva talent, la limită chiar un dram de (vai, scuzați impertinența) caracter.

Domnul Voinescu își închipuie că dacă stuchește cu vorbe din DEX e mai breaz decât flegmagiii pe care îi ia la țintă. Ca și cum „haită de idioți, obsedați și instabili, purtători de jeg” ar descrie un univers interior mai puțin infestat de trivialitate decât „hoț de voturi” sau „mâncător de căcat”.

De ce i-o fi rușine domnului Voinescu să-și recunoască și să-și asume condiția de politician? Pentru că este unul corupt?  Probabil. Căci asta e și de-asta este înjurat. Nu e nici jurnalist de calibrul lui CTP, nici scriitor cu har și fani ca Andrei Pleșu, ci este doar un politician egolatru, atins de oportunism galopant, care a furat voturi in Parlament în cel mai nerușinat și la vedere mod și acum își permite, sufocat de EU-i  expandat, să ne facă morală, să ne dea lecții de civilitate și să pretindă că e mai onest, mai onorabil, să furi cu nume și prenume decât să fii un obscen anonim.

Cum tot articolul domnului Voinescu nu este altceva decât o formă în odăjdii de „ba pe-a mătii”, adresată celor ce-i strică reveria c-ar putea fi confundat cu un personaj onorabil, el trebuia până la urmă să trădeze, printr-o stupiditate memorabilă, vâna de panglicar a autorului. Și asta chiar s-a intâmplat când,  simulând retoric interesul pentru o întâlnire cu una dintre acele „făpturi jegoase”, imediat are grijă să anuleze orice posibilitate de împlinire  a acestei „dorințe” statuând, cu binecunoscuta-I suficiență: „știu, însă, că această întrevedere nu va avea loc. A rămîne perfect anonim ține de esența obscenității internautice”. Ce spui, Franț? Asta e învățată la care instruiri ale purtătorului de cuvânt al diavolului:  despre subversivitate sau despre diversionism? Nu era mai util un curs de semantică?

Uite eu, anonimul Conte de Saint Germain, mă ofer pentru întâlnirea de care domnul Voinescu se declară atât de interesat. Cu o singură condiție: să explice mai  întâi, public, de ce a furat voturi la legea pensiilor.

 

Contele de Saint GermainPolemiceandrei plesu,Catavencu,Cristian Tudor Popescu,Dandanache,Efectul sarbatorilor,EVZ,Mateiu Caragiale,Pasadia,Sever Voinescu,Tipatescu(Acest comentariu a fost postat la articolul lui Sever Voinescu din EVZ intitulat ' Efectul sarbatorilor asupra obscenilor anonimi', articol ce poate fi citit accesand linkul http://hydepark.ro/articol/articol/efectul-sarbatorilor-asupra-obscenilor-anonimi-372.html)   Domnul Sever Voinescu este o persoană foarte importantă. Pentru sine. Apărut în viața publică pe scurtătura politicii, după mai multe căutări ale unei identități...Blog politic si polemic