Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la articolul lui Sever Voinescu din EVZ intitulat ” Efectul sarbatorilor asupra obscenilor anonimi”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://hydepark.ro/articol/articol/efectul-sarbatorilor-asupra-obscenilor-anonimi-372.html)

 

Domnul Sever Voinescu este o persoană foarte importantă. Pentru sine.

Apărut în viaţa publică pe scurtătura politicii, după mai multe căutări ale unei identităţi de succes (avocat, diplomat, gazetar), nu oboseşte să se evidenţieze, cu fiecare apariţie, prin predilecţia sa pentru spilcuire.

S-o fi visând vreun Paşadia, îndreptăţit a primi evlavia celor din jur? Nu ştiu! Ceea ce-i iese însă, pornind de la portretul făcut de Mateiu Caragiale personajului său: “de o sobră eleganţă, plin de demnitate in port şi vorbire, apusean şi om de lume până în vârful unghilor”, nu este decât o caricatură cu tuşe groase. Vedem un dandi obsedat să-şi filigraneze barbişonul, un Tipătescu susţinător de Dandanachi, un Caţavencu in progress cu vremile, amic tot mai intim cu şolticăraia dusă până la hoţie şi peste măsură de curtenitor cu metrese de jupâni.

Când te dedici cu atâta devoţiune propriului monument, când îţi exersezi proiectele de spiritualizare înlocuind profunzimea prin morgă şi simulând apartenenţe elitiste, nici nu e de mirare că “obscenii anonimi” strigă după tine “regele e gol”.

Punerea dimpreună în ale martirizării cu Cristian Tudor Popescu,  Andrei Pleşu, H.R.Patapievici, trădează nu doar aspiraţii secrete intangibile ci şi ruşinea de a recunoaşte ce eşti cu adevărat. Din păcate pentru sensibilul şi râvnitorul domn Voinescu, accesul în Panteon nu se face ca în politică: prin adeziune, gargară de împleticit minţile proştilor, smucit de mâini în sus  şi fotografii de grup cu starostii. Trebuie şi puţintică opera, şi niscaiva talent, la limită chiar un dram de (vai, scuzaţi impertinenţa) caracter.

Domnul Voinescu îşi închipuie că dacă stucheşte cu vorbe din DEX e mai breaz decât flegmagiii pe care îi ia la ţintă. Ca şi cum “haită de idioţi, obsedaţi şi instabili, purtători de jeg” ar descrie un univers interior mai puţin infestat de trivialitate decât “hoţ de voturi” sau “mâncător de căcat”.

De ce i-o fi ruşine domnului Voinescu să-şi recunoască şi să-şi asume condiţia de politician? Pentru că este unul corupt?  Probabil. Căci asta e şi de-asta este înjurat. Nu e nici jurnalist de calibrul lui CTP, nici scriitor cu har şi fani ca Andrei Pleşu, ci este doar un politician egolatru, atins de oportunism galopant, care a furat voturi in Parlament în cel mai neruşinat şi la vedere mod şi acum îşi permite, sufocat de EU-i  expandat, să ne facă morală, să ne dea lecţii de civilitate şi să pretindă că e mai onest, mai onorabil, să furi cu nume şi prenume decât să fii un obscen anonim.

Cum tot articolul domnului Voinescu nu este altceva decât o formă în odăjdii de “ba pe-a mătii”, adresată celor ce-i strică reveria c-ar putea fi confundat cu un personaj onorabil, el trebuia până la urmă să trădeze, printr-o stupiditate memorabilă, vâna de panglicar a autorului. Şi asta chiar s-a intâmplat când,  simulând retoric interesul pentru o întâlnire cu una dintre acele “făpturi jegoase”, imediat are grijă să anuleze orice posibilitate de împlinire  a acestei “dorinţe” statuând, cu binecunoscuta-I suficienţă: “ştiu, însă, că această întrevedere nu va avea loc. A rămîne perfect anonim ţine de esenţa obscenităţii internautice”. Ce spui, Franţ? Asta e învăţată la care instruiri ale purtătorului de cuvânt al diavolului:  despre subversivitate sau despre diversionism? Nu era mai util un curs de semantică?

Uite eu, anonimul Conte de Saint Germain, mă ofer pentru întâlnirea de care domnul Voinescu se declară atât de interesat. Cu o singură condiţie: să explice mai  întâi, public, de ce a furat voturi la legea pensiilor.

 

Contele de Saint GermainPolemiceandrei plesu,Catavencu,Cristian Tudor Popescu,Dandanache,Efectul sarbatorilor,EVZ,Mateiu Caragiale,Pasadia,Sever Voinescu,Tipatescu(Acest comentariu a fost postat la articolul lui Sever Voinescu din EVZ intitulat ' Efectul sarbatorilor asupra obscenilor anonimi', articol ce poate fi citit accesand linkul http://hydepark.ro/articol/articol/efectul-sarbatorilor-asupra-obscenilor-anonimi-372.html)   Domnul Sever Voinescu este o persoană foarte importantă. Pentru sine. Apărut în viaţa publică pe scurtătura politicii, după mai multe căutări ale unei identităţi...Blog politic si polemic