Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


NewsIn

Europarlamentarul PDL Cristian Preda consideră că alianţa PDL-UDMR ar trebui formalizată printr-un pact ce urmează să fie valabil şi în cazul trecerii în opoziţie

EVZ

EDITORIALUL EVZ(Silviu Sergiu): De ce l-ar lăsa baltă UDMR pe Boc ?

Două titluri din presa “portocalie”. Şi o singură teamă: dacă UDMR – ul face “pasul la offside”?

Pericolul, pentru cuplul de înaintaşi Băsescu – Boc, mi se pare real. Nu că aş fi optimist din fire dar mizez pe consecvenţa-n viciu a păcătoşilor. Rar am auzit de drogaţi care să se lase. Tot aşa şi cu grofii UDMR: după ce au recunoscut de atâtea ori dependenţa lor de LSD-ul puterii, nu-i văd brusc convertiţi la fidelitate. Cum adică o alianţă PDL – UDMR “valabilă şi în cazul trecerii în opoziţie”? Sunteţi copiii?

Trecerea în opoziţie a PDL-ului este o chestiune de luni. Cu ce i-ar mai putea amăgi pe maghiari acest partid compromis să îi rămână la remorcă? Cu perspectiva unei renaşteri rapide din cenuşă?  Par grofii de la Miercurea Ciuc chiar aşa de naivi?

Prin prisma rolului pe care viitorul preşedinte al UDMR îl va putea juca în această ecuaţie, intuiesc o implicare viguroasă (evident subterană), cu tot arsenalul influenţei şi manipulării de care dispune, a domnului Băsescu, în controlarea acestei decizii. Va acorda sprijinul său ocult grupării care îi va da mai multe garanţii că PDL-ul nu va fi lăsat pe mâna “mogulilor”. Şi acea grupare îşi va impune liderul.

Chiar şi aşa, însă, urmând exemplul lui Cristian Preda şi al lui Silviu Sergiu, eu n-aş sta prea liniştit în locul domnului Băsescu. Şi ştiţi de ce? Pentru că majoritatea, la momentul rocadei, nu va mai depinde de UDMR sau de volanţii lui Oprea. 60 – 65% va fi arhisuficient ca să îi inviţi pe UDMR-işti, dacă n-au venit în echipă când au fost doriţi, să-şi abandoneze năravutile adulterine şi să rămână în mototolitul pat conjugal al portocaliilor până la decolorarea completă.

Contele de Saint GermainEditorialealianta PDL - UDMR,Alianta PNL - PC,Cristian Preda,tradarea UDMRNewsIn Europarlamentarul PDL Cristian Preda consideră că alianţa PDL-UDMR ar trebui formalizată printr-un pact ce urmează să fie valabil şi în cazul trecerii în opoziţie EVZ EDITORIALUL EVZ(Silviu Sergiu): De ce l-ar lăsa baltă UDMR pe Boc ? Două titluri din presa “portocalie”. Şi o singură teamă: dacă UDMR – ul face...Blog politic si polemic