Scorul acestui articol
[Total: 153 voturi. Media: 4.9]

 

Complicitatea la crimă, cu bună știință, tot crimă se poate numi. Iar complicele, tot criminal.

Dacă unul te ține iar celălalt îți dă cu toporul în cap nu înseamnă că te-au ucis amândoi? Să nu ne mai ascundem după deget!

În marasmul în care a fost împinsă țara asta de când cu guvernarea Câțu, toate reproșurile sunt aduse  PNL și USR-PLUS, uitându-se cu desăvârșire de UDMR. Ba, și mai grav, unii chiar laudă UDMR pentru că ar duce o politică sobră și constructivă, fără a genera scandaluri sau schisme în alianță.

Această percepție apreciativă despre UDMR este una profund greșită! Favorizată de superficialitate și chiar de prostie.

Politica pe care o face UDMR este a Budapestei și nu a Bucureștiului. Iar Budapesta vrea o Românie slabă, de la care să recupereze în timp ceea ce consideră că i-a fost luat, abuziv, prin Tratatul de la Trianon.

UDMR vrea la putere cu oricine, doar la putere să fie. Iar principalul motiv nu este cel material, cum mulți cred, ci unul strategic: să afle nemijlocit, direct din măruntaiele guvernării, acele secrete naționale prețioase pentru care orice agenție de spionaj și-ar mobiliza toate resursele.

Este o crimă împotriva României transformarea PNRR-ului într-o sursă de îmbogățire a clientelei politice a USR-PLUS și PNL? Este! A protestat în vreun fel UDMR la punerea la cale a acestui rapt? Nicidecum! Sigur, or fi primit și județele lor ceva mărunțiș în schimbul acceptului tacit, dar nu din acest motiv au optat maghiarii pentru vot pozitiv și pentru mucles. Adevărata explicație este că lor le convine de minune ca PNRR-ul să rateze progresul României.

Este o crimă împotriva românilor ca să fie privați de un Avocat al Poporului onest și patriot, care chiar să țină cu poporul în sensul dat de Constituție și anume: „Rolul fundamental al avocatului poporului este de a apăra drepturile È™i libertățile cetățeneÈ™ti, în genere, în raport cu autoritățile publice È™i în special cu cele executive„? Este! S-a opus în vreun fel UDMR debarcării  abuzive a doamnei Renate Weber? Nici vorbă! Și în acest caz a existat peșcheșul de rigoare, cedarea acestei demnități UDMR, dar nu el a fost determinant în poziția „constructivă și neconflictuală” a maghiarilor ci rămânerea lor la putere, cuplarea lor la toate robinetele guvernării de informații strategice, de influență și de resurse.

Am dat doar două exemple, foarte recente, de egoism antinațional și priorități subversive promovate cu cinism de UDMR și deghizate în exemplaritate politică. Acestea sunt o mică parte dintre subminările lor vizibile. Câte, însă, invizibile publicului larg, macină românismul și interesele fundamentale ale tării prin zonele geografice controlate de ei?

Evident că guvernanților noștri  de azi și instituțiilor de forță care îi slugăresc le pasă mult mai mult de conservarea privilegiilor pe care le oferă deținerea puterii decât de apararea suveranitatii nationale, de servirea intereselor majore ale României și românilor. Ce dacă UDMR participă cu un entuziasm frenetic la tot ce ne distruge nivelul de trai, respectul de sine, demnitatea națională? Pentru PNL, USR-PLUS, servicii secrete, președinte, udemeriștii sunt buni atâta vreme cât votează cu ei și cu ai lor.

Când se înfrățesc, ticăloșii nu mai au etnie, nici culoare politică, nici spirit critic, nici țară, nici popor. Au doar o solidaritate animalieră de haită  și niște colți de înfipt în tot ce le iese, suculent, în cale.

 

„Ionopot kivanok, PSD”! Cum sună, în acest context, această incantație!!!

 

Marele fățarnic, prin susținerea irersponsabilă a unuii guvern „al meu” ruinător de țară, își dă încă o dată, dacă mai era nevoie, arama pe față.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/06/UDMR.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/06/UDMR-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeAvocatul poporului,ionopot kivanok PSD,PNRR,Renate Weber demisa,tradarea UDMR,Trianon  Complicitatea la crimă, cu bună știință, tot crimă se poate numi. Iar complicele, tot criminal. Dacă unul te ține iar celălalt îți dă cu toporul în cap nu înseamnă că te-au ucis amândoi? Să nu ne mai ascundem după deget! În marasmul în care a fost împinsă țara asta de când...Blog politic si polemic