Scorul acestui articol
[Total: 70 voturi. Media: 4.9]

 

S-au răzvrătit americanii, frate! Magia neagră a României e pe cale să-i sece dacă stau şi freacă ţiparul fără să intervină, fără să facă ceva. Au jucat justiţia română pe brelanul de dame şi acum văd că se cam alege praful de planurile lor. Sunt tinuti din cacealma in cacealma. Gata cu contemplarea!!! Action!!!

Marea lor democrato – sorosistă Monica Macovei s-a vărsat. Vine o vreme… Dar nu s-a vărsat oricum, ci dizgraţios, la modul extenuat, chiar pe ea. De prea mult plin, alimentat şi cu pâlnia dar şi cu seringa.  Useless!!

Laura Kovesi, perla şlefuită îndelung în nisipurile abrazive de pe fundul Potomacului eşuează de vreo doi ani încoace, lent dar garantat franco – german, într-o sinecură europeană sleită chiar înainte de inaugurare.  Aproape pierdută pentru cauză, Laura. Depressing!!

Au încercat să recupereze justiţia română printr-o a treia damă a brelanului, Ana Birchall. Bine controlată informativ şi ţinută din scurt cu un filmuleţ,  doamna Birchall a defectat la ordin din PSD imediat după demisia lui Tudorel Toader, pentru a-l înlocui şi a deveni un ministru al justiţiei române în numele lor, al strategicilor, adică american style. Last attempt!

Doar că şi aici au apărut complicaţii. După împreunarea în armonie LGBT-istă  a PNL cu USR-PLUS doamna Birchall  a trebuit să fie înlocuită cu Stelian Ion. Un alien straniu, dar la care americanii au închis ochii pentru că părea de-al lor. Să vadă, poate cine ştie, vor fi mulţumiţi.

Dar Stelian Ion n-a corespuns. Nu corespunde. O sarcină, atât, primise pe linia Macovei – Kovesi, şi s-a dovedit incapabil să o îndeplinească. Desfiinţarea SIIJ.

Omul s-a agitat! Întâi a spus că o rezolvă până în aprilie 2021. S-a opus CSM. Şi-a încercat apoi norocul la CCR. I-au dat cu flit! Credea c-a rezolvat-o în comisia parlamentară. Vot favorabil desfiinţării SIIJ. Dar cu un amendament al UDMR. Ghinion! A sărit în sus de peste mări şi ţări acrobata Macovei: inadmisibil! “Sau îi convingi pe unguri să renunţe la amendament sau îţi dai demisia, băieţaş“!  Aflat în corzi, Stelian Ion a apelat la ultima carte: Comisia de la Veneţia. Victorie! Comisia i-a suflat în pânze: SIIJ trebuie desfiinţat.

Dar, din nou, piedica UDMR-ului. Nenorociţii de boangheni!!! Amendamentul nu este negociabil. Astfel s-a declanşat caftul generalizat.

USR-PLUS decide în forurile sale de conducere că ce vor ungurii e zădărnicirea luptei anticorupţie. Dan Barna, în stilul său preţios – sforăitor, anunţă: “amendamentul UDMR este unul toxic, de neacceptat”. Sare la beregata ungurilor şi Stelian Ion, într-o emisiune la, aţi ghicit, DIGI24: “mă întreb cine are interesul dintre vecinii noștri să nu intrăm în Schengen”. Cu alte cuvinte, TRĂDARE! Încep să apară spumele alb – verzi sub formă de replici molcome, cu pH-ul foarte acid: Kelemen Hunor constată că “a luat-o pe arătură domnul Stelian Ion cu această declarație” iar deputatul Csoma Botond întăreşte spunând că ”ministrul Stelian Ion să se ocupe de problemele României, nu de problemele din Polonia și Ungaria”.

Au mai fost şi alti ghionti bilaterali şi colaterali pe tema asta, dar ceea ce doream să remarc este apariţia surprinzătoare în corul care îl critică fără milă pe ministrul actual al justiţiei a unei voci scoasă de la naftalină de care aproape uitasem. Vocea doamnei Birchall: “Nu înţeleg lamentările domnului Stelian Ion. Sunteţi ministrul ZERO realizări”.

Astfel ajung la titlul acestui articol: “dac-a ieşit Ana Birchall la atac, e semn!

Ce semn? Păi e evident! Până şi americanii şi-au pierdut răbdarea cu acest măscărici care a falsificat acte medicale pentru a beneficia de ajutor de handicap şi care bruia şedinţele parlamentarilor punând muzică la boxe pentru că mai mult nu-l ducea capul. Răbufnirea de mai sus a doamnei Birchall pare un şuierat de bumerang: “păzea Ioane, mă întorc!”.

Cât despre desfiinţarea SIIJ, îmi menţin părerea exprimată într-un articol mai vechi intitulat “Lecţiile SIIJ”:

La plenul CSM din 11 februarie 2021, avizarea negativă a propunerii ministrului Stelian Ion de desfiinţare a SIIJ a întrunit majoritatea: 11 la 8! Iar pentru ca surpriza să fie totală, domnul Bogdan Mateescu, considerat omul preşedintelui Klaus Iohannis, a votat şi el pentru avizarea negativă.

Poate crede cineva că Bogdan Mateescu l-a trădat pe Klaus Iohannis? Să fim serioşi!  Singura explicaţie a pătrunderii sale pe contrasens este că, vorbind în somn, în hibernarea sa perpetuă, preşedintele Iohannis i-a trasat această direcţie. Pentru că preşedintele Iohannis nu vrea desfiinţarea SIIJ!

Restul e balet decorativ.

Din motive doar de el ştiute, Klaus Iohannis nu vrea desfiinţarea SIIJ. Deşi se face că ar vrea.

Şi dacă preşedintele nu vrea, SIIJ nu va fi desfiinţat.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/07/birchall.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/07/birchall-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeamendament UDMR,Ana Birchall,Comisia de la Venetia,desfiintarea SIIJ,Monica Macovei,Stelian In,tradarea UDMR  S-au răzvrătit americanii, frate! Magia neagră a României e pe cale să-i sece dacă stau şi freacă ţiparul fără să intervină, fără să facă ceva. Au jucat justiţia română pe brelanul de dame şi acum văd că se cam alege praful de planurile lor. Sunt tinuti din cacealma in...Blog politic si polemic