Scorul acestui articol
[Total: 70 voturi. Media: 4.9]

 

S-au răzvrătit americanii, frate! Magia neagră a României e pe cale să-i sece dacă stau și freacă țiparul fără să intervină, fără să facă ceva. Au jucat justiția română pe brelanul de dame și acum văd că se cam alege praful de planurile lor. Sunt tinuti din cacealma in cacealma. Gata cu contemplarea!!! Action!!!

Marea lor democrato „“ sorosistă Monica Macovei s-a vărsat. Vine o vreme”¦ Dar nu s-a vărsat oricum, ci dizgrațios, la modul extenuat, chiar pe ea. De prea mult plin, alimentat și cu pâlnia dar și cu seringa.  Useless!!

Laura Kovesi, perla șlefuită îndelung în nisipurile abrazive de pe fundul Potomacului eșuează de vreo doi ani încoace, lent dar garantat franco „“ german, într-o sinecură europeană sleită chiar înainte de inaugurare.  Aproape pierdută pentru cauză, Laura. Depressing!!

Au încercat să recupereze justiția română printr-o a treia damă a brelanului, Ana Birchall. Bine controlată informativ și ținută din scurt cu un filmuleț,  doamna Birchall a defectat la ordin din PSD imediat după demisia lui Tudorel Toader, pentru a-l înlocui și a deveni un ministru al justiției române în numele lor, al strategicilor, adică american style. Last attempt!

Doar că și aici au apărut complicații. După împreunarea în armonie LGBT-istă  a PNL cu USR-PLUS doamna Birchall  a trebuit să fie înlocuită cu Stelian Ion. Un alien straniu, dar la care americanii au închis ochii pentru că părea de-al lor. Să vadă, poate cine știe, vor fi mulțumiți.

Dar Stelian Ion n-a corespuns. Nu corespunde. O sarcină, atât, primise pe linia Macovei „“ Kovesi, și s-a dovedit incapabil să o îndeplinească. Desființarea SIIJ.

Omul s-a agitat! Întâi a spus că o rezolvă până în aprilie 2021. S-a opus CSM. Și-a încercat apoi norocul la CCR. I-au dat cu flit! Credea c-a rezolvat-o în comisia parlamentară. Vot favorabil desființării SIIJ. Dar cu un amendament al UDMR. Ghinion! A sărit în sus de peste mări și țări acrobata Macovei: inadmisibil! „Sau îi convingi pe unguri să renunțe la amendament sau îți dai demisia, băiețaș„!  Aflat în corzi, Stelian Ion a apelat la ultima carte: Comisia de la Veneția. Victorie! Comisia i-a suflat în pânze: SIIJ trebuie desființat.

Dar, din nou, piedica UDMR-ului. Nenorociții de boangheni!!! Amendamentul nu este negociabil. Astfel s-a declanșat caftul generalizat.

USR-PLUS decide în forurile sale de conducere că ce vor ungurii e zădărnicirea luptei anticorupție. Dan Barna, în stilul său prețios „“ sforăitor, anunță: „amendamentul UDMR este unul toxic, de neacceptat„. Sare la beregata ungurilor și Stelian Ion, într-o emisiune la, ați ghicit, DIGI24: „mă întreb cine are interesul dintre vecinii noÈ™tri să nu intrăm în Schengen„. Cu alte cuvinte, TRÄ‚DARE! Încep să apară spumele alb „“ verzi sub formă de replici molcome, cu pH-ul foarte acid: Kelemen Hunor constată că „a luat-o pe arătură domnul Stelian Ion cu această declarație„ iar deputatul Csoma Botond întărește spunând că „ministrul Stelian Ion să se ocupe de problemele României, nu de problemele din Polonia È™i Ungaria„.

Au mai fost și alti ghionti bilaterali și colaterali pe tema asta, dar ceea ce doream să remarc este apariția surprinzătoare în corul care îl critică fără milă pe ministrul actual al justiției a unei voci scoasă de la naftalină de care aproape uitasem. Vocea doamnei Birchall: „Nu înțeleg lamentările domnului Stelian Ion. Sunteți ministrul ZERO realizări„.

Astfel ajung la titlul acestui articol: „dac-a ieșit Ana Birchall la atac, e semn!„

Ce semn? Păi e evident! Până și americanii și-au pierdut răbdarea cu acest măscărici care a falsificat acte medicale pentru a beneficia de ajutor de handicap și care bruia ședințele parlamentarilor punând muzică la boxe pentru că mai mult nu-l ducea capul. Răbufnirea de mai sus a doamnei Birchall pare un șuierat de bumerang: „păzea Ioane, mă întorc!”.

Cât despre desființarea SIIJ, îmi mențin părerea exprimată într-un articol mai vechi intitulat „Lecțiile SIIJ„:

La plenul CSM din 11 februarie 2021, avizarea negativă a propunerii ministrului Stelian Ion de desființare a SIIJ a întrunit majoritatea: 11 la 8! Iar pentru ca surpriza să fie totală, domnul Bogdan Mateescu, considerat omul președintelui Klaus Iohannis, a votat și el pentru avizarea negativă.

Poate crede cineva că Bogdan Mateescu l-a trădat pe Klaus Iohannis? Să fim serioși!  Singura explicație a pătrunderii sale pe contrasens este că, vorbind în somn, în hibernarea sa perpetuă, președintele Iohannis i-a trasat această direcție. Pentru că președintele Iohannis nu vrea desființarea SIIJ!„

Restul e balet decorativ.

Din motive doar de el știute, Klaus Iohannis nu vrea desființarea SIIJ. Deși se face că ar vrea.

Și dacă președintele nu vrea, SIIJ nu va fi desființat.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/07/birchall.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/07/birchall-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeamendament UDMR,Ana Birchall,Comisia de la Venetia,desfiintarea SIIJ,Monica Macovei,Stelian In,tradarea UDMR  S-au răzvrătit americanii, frate! Magia neagră a României e pe cale să-i sece dacă stau și freacă țiparul fără să intervină, fără să facă ceva. Au jucat justiția română pe brelanul de dame și acum văd că se cam alege praful de planurile lor. Sunt tinuti din cacealma in...Blog politic si polemic