Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la articolul din EVZ al lui Sever Voinescu intitulat „Cum de nu intelegem …”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://hydepark.ro/articol/articol/cum-de-nu-intelegem-miza-anului-2012-ca-intr-un-banc-si-ca-intr-o-carte-377.html)

 

Cu imaginația hoților nu te pui. Mai ales când ei sunt și vardiștii.

Pentru guvernanții nostri actuali  alegerile din 2012 nu mai sunt percepute de mult ca o competiție regulamentară, în folosul țării. Ele au devenit termen limită pentru pronunțarea unei sentințe individuale: sau achitarea (rămânerea la putere) sau eșafodul (unul metaforic, desigur). La câte potlogării au făcut, pe de o parte corupți de lăcomie și fascinația parvenirii, pe de alta  împinși de stilul jocului la cacealma, pe totul sau nimic, practicat de liderul lor maxim, numai gândul la o notă de plată justă, calculată cu tarifele legalității, îi terifiază.  De aceea, CAUZA, pentru ei, nu mai este decât generic una politică, adică generală. Ea a devenit, pe fond, una personală. Care-i mobilizează și solidarizează în complicități de o iresponsabilă (pentru un om normal) ingeniozitate.

TREBUIE, pentru a-și salva pielea, să aducă USL-ul sub 50%. Cu orice preț. Cu orice riscuri de imagine și credibilitate. Cum lucrul acesta, în condiții de legalitate democratică, este imposibil, TREBUIE, mai presus de orice, să dezechilibreze sistemul. Cuvântul lor de ordine este, acum, CONFUZIE. Cu cât confuzia pe care vor  reuși să o creeze în rândul electoratului va fi mai puternică, cu atât șansele lor de a face ce vor cu buleninele din urne vor fi mai mari. Idealul ar fi întunericul complet. Visul oricărui hoț care visează la holdup-ul secolului. Cum însă, în epoca wireless-ului, butonul minune de stins lumina dintr-odată în toată țara  nu a fost încă inventat (nici măcar  în Asia roșie), vor trebui să se mulțumească și cu ceața. O ceață cât mai densă,însă, la care, iată, deja se lucrează: comasarea alegerilor, votul prin corespondență, constituirea USP (opera oamenilor din UNPR, pentru a genera confuzia cu USL), menținerea în funcții, pe durata alegerilor, a candidaților „“ funcționari publici etc. Dacă la toate astea se vor mai adăuga și cele două șnapsuri aiuritoare, distilate în alambicurile alimentate cu fructe putrezite ale lui Sebastian Lăzăroiu (mă refer la modificarea Constituției și, mai ales, la reorganizarea administrativă a României, acum, pe genunchi, până la alegeri), nici nu o să ne mai trebuiască cine știe ce imaginație ca să realizăm ce bâjbâială generală va caracteriza viitorul scrutin.

Acesta este contextul în care domnul Sever Voinescu emite, cu seninătate, preziceri:

„PDL va face un scor mai bun decît cred pesimiștii. Se va apropia de ceea ce cred optimiștii”. „Pesimiștii” și „optimiștii” cui, stimabile? Pentru că fraza asta funcționează la fel de bine și pe invers. Sau am rămas tot la „noi suntem țara”?

Mă străduiesc, pe cât îmi stă în putere, să-l iau în serios pe Sever Voinescu, măcar la capitolul publicistică. Frazează bine,  evită cu profesională îndemânare locurile comune, pare un om de salon. Strădaniile mele de a-l citi acordându-i prezumția de onestitate sunt subminate, însă, de ghiulelele cu care singur s-a lestat și pe care nu încearcă să le explice, nici să le asume. A le vopsi în gri – prepeliță, ca să le facă pierdute printre alte ouă clocite ale politicii românești de după 1990 mi se pare neproductiv, butaforic și cu mari riscuri olfactive în caz de impact cu implacabila realitate.

Contele de Saint GermainPolemiceEVZ,Sebastian Lazaroiu,Sever Voinescu,UNPR,USP(Comentariu postat la articolul din EVZ al lui Sever Voinescu intitulat 'Cum de nu intelegem ...', articol ce poate fi citit accesand linkul http://hydepark.ro/articol/articol/cum-de-nu-intelegem-miza-anului-2012-ca-intr-un-banc-si-ca-intr-o-carte-377.html)   Cu imaginația hoților nu te pui. Mai ales când ei sunt și vardiștii. Pentru guvernanții nostri actuali  alegerile din 2012 nu mai sunt percepute de mult ca...Blog politic si polemic