Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la articolul din EVZ al lui Sever Voinescu intitulat “Cum de nu intelegem …”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://hydepark.ro/articol/articol/cum-de-nu-intelegem-miza-anului-2012-ca-intr-un-banc-si-ca-intr-o-carte-377.html)

 

Cu imaginaţia hoţilor nu te pui. Mai ales când ei sunt şi vardiştii.

Pentru guvernanţii nostri actuali  alegerile din 2012 nu mai sunt percepute de mult ca o competiţie regulamentară, în folosul ţării. Ele au devenit termen limită pentru pronunţarea unei sentinţe individuale: sau achitarea (rămânerea la putere) sau eşafodul (unul metaforic, desigur). La câte potlogării au făcut, pe de o parte corupţi de lăcomie şi fascinaţia parvenirii, pe de alta  împinşi de stilul jocului la cacealma, pe totul sau nimic, practicat de liderul lor maxim, numai gândul la o notă de plată justă, calculată cu tarifele legalităţii, îi terifiază.  De aceea, CAUZA, pentru ei, nu mai este decât generic una politică, adică generală. Ea a devenit, pe fond, una personală. Care-i mobilizează şi solidarizează în complicităţi de o iresponsabilă (pentru un om normal) ingeniozitate.

TREBUIE, pentru a-şi salva pielea, să aducă USL-ul sub 50%. Cu orice preţ. Cu orice riscuri de imagine şi credibilitate. Cum lucrul acesta, în condiţii de legalitate democratică, este imposibil, TREBUIE, mai presus de orice, să dezechilibreze sistemul. Cuvântul lor de ordine este, acum, CONFUZIE. Cu cât confuzia pe care vor  reuşi să o creeze în rândul electoratului va fi mai puternică, cu atât şansele lor de a face ce vor cu buleninele din urne vor fi mai mari. Idealul ar fi întunericul complet. Visul oricărui hoţ care visează la holdup-ul secolului. Cum însă, în epoca wireless-ului, butonul minune de stins lumina dintr-odată în toată ţara  nu a fost încă inventat (nici măcar  în Asia roşie), vor trebui să se mulţumească şi cu ceaţa. O ceaţă cât mai densă,însă, la care, iată, deja se lucrează: comasarea alegerilor, votul prin corespondenţă, constituirea USP (opera oamenilor din UNPR, pentru a genera confuzia cu USL), menţinerea în funcţii, pe durata alegerilor, a candidaţilor – funcţionari publici etc. Dacă la toate astea se vor mai adăuga şi cele două şnapsuri aiuritoare, distilate în alambicurile alimentate cu fructe putrezite ale lui Sebastian Lăzăroiu (mă refer la modificarea Constituţiei şi, mai ales, la reorganizarea administrativă a României, acum, pe genunchi, până la alegeri), nici nu o să ne mai trebuiască cine ştie ce imaginaţie ca să realizăm ce bâjbâială generală va caracteriza viitorul scrutin.

Acesta este contextul în care domnul Sever Voinescu emite, cu seninătate, preziceri:

“PDL va face un scor mai bun decît cred pesimiştii. Se va apropia de ceea ce cred optimiştii”. “Pesimiştii” şi “optimiştii” cui, stimabile? Pentru că fraza asta funcţionează la fel de bine şi pe invers. Sau am rămas tot la “noi suntem ţara”?

Mă străduiesc, pe cât îmi stă în putere, să-l iau în serios pe Sever Voinescu, măcar la capitolul publicistică. Frazează bine,  evită cu profesională îndemânare locurile comune, pare un om de salon. Strădaniile mele de a-l citi acordându-i prezumţia de onestitate sunt subminate, însă, de ghiulelele cu care singur s-a lestat şi pe care nu încearcă să le explice, nici să le asume. A le vopsi în gri – prepeliţă, ca să le facă pierdute printre alte ouă clocite ale politicii româneşti de după 1990 mi se pare neproductiv, butaforic şi cu mari riscuri olfactive în caz de impact cu implacabila realitate.

Contele de Saint GermainPolemiceEVZ,Sebastian Lazaroiu,Sever Voinescu,UNPR,USP(Comentariu postat la articolul din EVZ al lui Sever Voinescu intitulat 'Cum de nu intelegem ...', articol ce poate fi citit accesand linkul http://hydepark.ro/articol/articol/cum-de-nu-intelegem-miza-anului-2012-ca-intr-un-banc-si-ca-intr-o-carte-377.html)   Cu imaginaţia hoţilor nu te pui. Mai ales când ei sunt şi vardiştii. Pentru guvernanţii nostri actuali  alegerile din 2012 nu mai sunt percepute de mult ca...Blog politic si polemic