Scorul acestui articol
[Total: 182 voturi. Media: 5]

 

Există o mare contradicție între declarațiile autolaudative ale domnilor Iohannis și Orban privind gestionarea crizei medico „“ economice prin care trece România și realitatea necosmetizată a situației.

Mi-a atras atenția următorul titlu din presa de azi: „žMinistrul Agriculturii anunță jalea: Avem un deficit pentru produsele agro-alimentare de 2,5 miliarde de euro cu UE„.

Ministrul Agriculturii este în prezent liberalul Adrian Oros care l-a înlocuit, odată cu instalarea „žguvernului meu”, pe social – democratul Petre Daea. Petre Daea a avut, în timpul mandatului său, referințe foarte bune din partea mediului de afaceri, a fermierilor, a procesatorilor, a populației. Dar liberalii nu au ținut cont de asta. Au venit cu tăvălugul înlocuirii a tot ce înseamnă PSD, și din lucrurile bune făcute  Petre Daea s-a ales, literalmente, praful. Proiectele de investiții și dezvoltare inițiate de el au fost sistate, indemnizațiile către fermieri nu au mai fost plătite la timp, asigurarea unui cadru de muncă stimulativ pentru sezonieri și zilieri a devenit o problemă secundară.

Și acum vine domnul Oros să ne spună în ce impas înspăimântător a ajuns agricultura românească. Cum are ea nevoie de cel puțin 15 miliarde de euro pentru  a deveni performantă.

Mai șocant însă decât acest diagnostic catastrofic este contrastul între cum a evoluat agricultura noastră în perioada 2018 „“ 2019 (vezi aici) și cum este prezentată a fi ajuns astăzi.

Ministrul Oros, în declarația sa, identifică și câteva dintre cauzele prăbușirii domeniului pe care îl gestionează. Iată una dintre ele, într-un paragraf grăitor:

„Trebuie să lucrăm la fiscalitatea muncii sezonierilor și zilierilor, pentru că în bună parte a agriculturii se lucrează cu sezonieri și zilieri„.

Incredibil! După episoadele scandaloase cu sezonierii români îmbulzindu-se, de atâta sărăcie, să plece la cules sparanghel, căpșuni și alte recolte rapid perisabile din Germania, Spania, Italia etc., tot ce a înțeles domnul Oros este că, în România, munca acestora trebuie fiscalizată mai temeinic ca lucrurile să se însănătoșească. Adică să-i impozităm mai mult și mai bine pe amărâții ăștia care se vând singuri, ca sclavi, pentru supraviețuire, nu să încercăm a le oferi facilități, a-i plăti mai bine acasă pentru a-i ține să muncească aici. Mai pe scurt, totul ca să le luăm, nu să le dăm.

Atitudine tipică pentru guvernarea Iohannis „“ Orban. Ca și in cazul programului IMM Invest al lui Câțu, despre care am vorbit într-un articol anterior, și în agricultură grija guvernanților nu este cum să-i ajute pe românii aflați la ananghie să treacă peste hopul crizei, ci cum să mai stoarcă ceva de la aceștia care, prin definiție, sunt considerați evazioniști, „žvânători de subvenții”, corupții de top ai unei Europe, altfel, exemplare.

Da, Oros a vorbit și despre „vânătorii de subvenții”. Despre care spune că „žvor dispărea din agricultură atunci când subvențiile vor fi retrase„, pentru că „au făcut mult rău acestui domeniu„.

Deci iată, într-adevăr, o idee liberală de redresare a agriculturii: retragerea subvențiilor, care, prin ricoșeu, fac mult rău agricuturii.

Incalificabil! De-a dreptul mârșav!

În vreme ce în toate țările din jurul nostru se subvenționează la greu, la nivelul agriculturii, și producția și procesarea și valorificarea și forța de muncă, ministrul român liberal de resort pledează pentru retragerea acestor subvenții, din pricina existenței unor profitori. Și nimeni nu tresare, nimeni nu protestează, nimeni nu este revoltat de această potențială crimă cu premeditate anunțată cu atâta seninătate ca soluție liberală de îmbunătățire.

Speța aleasă de mine, cu agricultura, e doar un exemplu de guvernare distructivă și de guvernanți catastrofali. Un exemplu pescuit aproape la întâmplare din presa zilei care, saturată de  atâta incompetență administrativă, nici nu mai analizează dezastrul în ansamblul său, ci doar semnalează erupții bubonice ale acestuia.

Din păcate dezastrul e generalizat.  Și se manifestă prin metastaze care apar în toate domeniile.

Orban crede că se poate scoate dând vina pe „žciuma roșie”, pe avocatul poporului, pe CCR, și apărându-și deșănțat catastrofele de miniștri din guvern. Iohannis, din ce în ce mai „žînmuiat” de putregaiul pe care îl cauționează plin de fudulie, în loc să chiureteze, să dezinfecteze și să încerce transplanturi salvatoare cu oameni capabili acolo unde s-ar mai putea face câte ceva spre binele României și al românilor, continuă să țină de șase pentru tembelii lui, sperând că o să-l salveze de la lapidare samsarii de țări de mâna a treia (cum e considerată a noastră) gen mătușa Angela sau nășicul Donald.

Vorba poetului:

„žNimic nu e-n regulă, străzile-s strâmbe,

Pe cai deșelați călăreți de muștar…”

Da! Nimic nu e-n regulă!!!

Atât de bine a gestionat criza medicală acest guvern de „žemeriți”, încât am ajuns renegații Europei. Nu ne mai primește nimeni fără carantină, iar pe unde ne mai strecurăm prin tertipuri doar de noi știute, facem prăpăd. Focarele de români depistați cu COVID 19 din Germania, din Grecia, din Bulgaria, din Anglia aproape că ne asimilează, în mentalul internațional, cu virusul. Buni de ținut cât mai la distanță!

Dar, altfel, e șucar. Se vorbește de noi, deci existăm!

E și asta o formă de triumf. Să învingi un rău suveran, detronându-l! Înlocuindu-l cu alt rău, și mai rău. El, suveranul, nu va deveni mai puțin rău decât înainte, dar va trece pe locul doi în clasament. Ceea ce, în absolut, îl umilește.

Cam asta se întâmplă, azi, în România! Guvernarea Iohannis „“ Orban umilește COVID-ul 19. Nu pentru  că l-ar fi anihilat, ci pentru că l-a întrecut ca forță devastatoare.

Pandemia nu a fost învinsă. Dimpotrivă, se accentuează pe zi ce trece. Ca forță devastatoare, însă,  ea a fost surclasată, fără dubii, de performanțele din ultimele luni ale guvernării Iohannis „“ Orban. Care guvernare, în cursa ei nebunească pentru cucerirea întregii puteri politice, sacrifică tot. Å¢ară, popor, viitor, identitate. Doar alegerile din toamnă contează pentru ea. În rest, n-are decât să vină și potopul. Ne facem bărci!

Și n-am vorbit de pârjolul din alte ministere: muncă, învățământ, justiție, cultură…

În ritmul ăsta sigur vom ajunge să percepem potopul ca pe o salvare.

Asta da viziune, ăsta da ideal!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/07/zilieri.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/07/zilieri-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeagricultura,COVID 19 umilit,fiscalitate,guvernare dezastruoasa,guvernul Orban,renegatii Europei,sezonieri,zilieri  Există o mare contradicție între declarațiile autolaudative ale domnilor Iohannis și Orban privind gestionarea crizei medico '“ economice prin care trece România și realitatea necosmetizată a situației. Mi-a atras atenția următorul titlu din presa de azi: 'žMinistrul Agriculturii anunță jalea: Avem un deficit pentru produsele agro-alimentare de 2,5 miliarde de...Blog politic si polemic