Scorul acestui articol
[Total: 153 voturi. Media: 4.9]

 

 

Motto:
Increderea nu se pierde decât o dată.
Nicolae Iorga

 

„žSunteți niște mincinoși”!, „žNiște mincinoși ordinari”!  – astfel se traduce refuzul în buclă  al unei mari părți a populației României de a mai respecta regulile antipandemie impuse de guvernanți.

Cei care se îmbulzesc pe litoral asta transmit, de fapt, autorităților: „žNu vă mai credem! Sunteți niște mincinoși”!

Participanții la mari petreceri populare (nunți, botezuri, mitinguri, celebrări de victorii la fotbal etc.) tot asta comunică preaputernicilor zilei: „žNu vă mai credem! Sunteți niște mincinoși”!

Cei care nu poartă mască în mijloacele de transport în comun sau în incinte de interior aglomerate cum sunt mall-urile, tot asta răcnesc din toți bojocii frondei lor: „žNu vă mai credem! Sunteți niște mincinoși”!

„žNu vă mai credem! Sunteți niște mincinoși! Ordinarilor!”. Iată sloganurile la ordinea zilei.

Tătaru, Orban, Iohannis au fost aduși de către populație la un numitor comun: „žmincinoși„! Ceeace, la numărător, îi adună pe toți în aceeași oală a oprobriului: „žnecredibili”.

Aici nu discutăm despre cine are dreptate, nici despre severitatea virusului, nici despre oportunitatea unor măsuri. Aici discutăm despre scăparea de sub control a unei situații extrem de grave, care amenință o întreagă țară. Despre mincinoși, minciuni, fariseism, cauze și consecințe.

Culmea e că valul devastator al dezbinării societății românești pe criterii politice, care până la pandemie părea de nestăvilit, a fost spart, în doar 4 luni de guvernare haotică, de revolta oamenilor cât de cât raționali în fața minciunilor autorităților galbene. Cu excepția propagandiștilor de meserie care, prin diviziile lor de presă cu epoleți, execută ordinele, nu le discută, toți ceilalți au înțeles că nu se mai poate continua așa. Lipsa de transparență, dezinformarea  premeditată, manipularea ticăloasă, exploatarea în scop politic a unei nenorociri generalizate trebuie să înceteze. Acum, imediat, fără derogări. Pentru că, altfel, dezastrul care ne paște ne va lovi în plin, deloc selectiv, pe toți.

Cei care protestează acum în Piața Victoriei nu provin nicidecum din electoratul pesedist. Dimpotrivă! După mesaj și comportament ei par a fi o aripă mai radicală a USR-ului, cu filiații în PNL.

Indisciplinații ce nu poartă mască unde ar trebui și zeflemisesc distanțarea fizică organizând ostentativ chiolhanuri și paranghelii vin din altă lume decât cea a pensionarilor și a trăitorilor de pe o zi pe alta.

Useriștii fanatici anti PSD sau pemepiștii mufați la privilegiile guvernării liberale actuale nu pot fi bănuiți de blaturi cu stânga. Și, totuși, se alătură din ce în ce mai mult nemulțumirii populare.

Ce i-a apucat, oare, pe toți aceștia care până mai ieri îi asigurau lui Klaus Iohannis procente de peste 60% în sondaje, să se întoarcă împotriva lui și a guvernanților  liberali într-un mod atât de evident și amenințător?

Răspunsul e simplu: și-au pierdut încrederea! Îi copleșește, cu fiecare zi care trece, sentimentul terifiant că sunt mințiți grosolan și împinși spre prăpastie la grămadă cu gloata. Din care, își dau seama acum, fac și ei parte, deci riscă a fi sacrificați.

Klaus Iohannis e mincinosul țanțoș. El e deasupra, intangibil, întuchipând fățărnicia pe catalige! Nu-i ajunge nimeni la nas, ca să i-l măsoare sau să-i observe roșeața de fabulă. Total lipsit de imaginație, el nu știe să mintă creativ, cu forță de seducție. Minte disprețuitor, plat, repetitiv, ofensator pentru inteligența celui căruia îi livrează minciuna. „žÄ‚sta chiar mă ia de idiot”? se învârtoșează până la urmă victima. „žChiar crede, când îl laudă deșănțat pe Orban sau pe Câțu, că mă poate prosti cu măscăricii ăștia?” Și uite-așa apare neîncrederea. Care, odată instalată, se eternizează.

Ludovic Orban e din altă specie: mincinosul gurist. Funcționează cu intensități variabile, cu gudurări și îmbățoșări, în funcție de cifra octanică și de solfegiul de interpretat. Minciunile lui sunt transmise de preferință oral, prin lingere, scuipare sau vomă, după sentimentele nutrite față de destinatar și după secrețiile bahice sau nicotinice ale momentului. Niciodată nu poartă corect masca  (atunci, rar, când o poartă), însă pretinde ritos boborului ascultare și jandarmilor o intransigență nemiloasă. Sigur că nu-l mai ia nici dracu”™ n serios.

Indivizii ăștia doi pur și simplu nu ințeleg natura umană. Nu înteleg repulsia omului obișnuit de a se vedea mințit ca ultimul cretin. Mințit frumos, da! A funcționat de atâtea ori! Dar mințit cu dispreț… Imposibil de înghițit.

Băi frate, de acord, PSD-ul a fost prost, a fost rău, a fost de înlocuit! Toți cei care l-au votat pe Iohannis a doua oară erau convinși de asta. Nu le mai trebuiau argumente în plus! Case closed!

De ce să vii, atunci, cu invenții ca pentru handicapați, cu minciuni străvezii, să le pui in cârcă pesediștilor  și ce n-au făcut, și ce n-au spus, și ce n-au gândit? Doar ca să scuzi prin asta gogomăniile proprii? În loc să ți le asumi și să încerci a le repara onest?

Am ajuns oaia neagră a Europei în materie de infectări și interdicții, iar președintele Iohannis o ține langa cu „žguvernul a luat cele mai bune măsuri”, cu „žOrban este un premier excelent” și cu „žPSD zădărnicește lupta antipandemie”. Las la o parte faptul că face asta fără nicio jenă, fără a avea câtuși de puțin sentimentul ridicolului; dar să nu-și dea seama singur, să nu aibă nimeni din jur curajul să-i spună că în felul acesta ajunge de râsul și de ura lumii? Că, dimpreună cu premierul lui trubadur, întruchipează pentru tot mai mulți români versiunea dâmbovițeană a doi mincinoși celebri: Munchausen de la Palatul Cotroceni și Pinocchio de la Palatul Victoria?

Ceva, ceva, se pare că, totuși, au început să priceapă și ei. Pentru că, în aparițiile lor publice din ultimele zile, prezintă unele indicii coloristice tegumentare care pot fi interpretate ca simptomatice: domnul Iohannis e tot mai livid iar domnul Orban tot mai tuciuriu.

Eu cred că a început să li se facă frică. Pentru că, ce altceva decât frica, putea să-i împingă la ordonarea unor intervenții ale jandarmilor atât de stupide, oribile, disproporționate și provocatoare precum cele două, recente, de la metrou și de la manifestația din Piața Victoriei?

Sau poate că le-a șoptit cineva spusele lui Nicolae Iorga din motto: „ž Increderea nu se pierde decât o dată”. Și, înțelegând că au pierdut încrederea românilor, și-au dat seama că sunt pierduți.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/07/mincinosii-500x247.pnghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/07/mincinosii-150x150.pngContele de Saint GermainEditorialeincredere,jandarmi metrou,jandarmi Piata Victoriei,Klaus Iohannis,Ludovic Orban,mincinosi,Munchausen,Nicolae Iorga,Oaia neagra a Europei,Pinocchio    Motto: Increderea nu se pierde decât o dată. Nicolae Iorga   'žSunteți niște mincinoși'!, 'žNiște mincinoși ordinari'!  - astfel se traduce refuzul în buclă  al unei mari părți a populației României de a mai respecta regulile antipandemie impuse de guvernanți. Cei care se îmbulzesc pe litoral asta transmit, de fapt, autorităților: 'žNu vă mai...Blog politic si polemic