Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

De multe ori, văzând acţiunile dezarticulate ale preşedintelui Băsescu, am încercat să-mi închipui cam ce face dânsul toată ziua acolo la Cotroceni de-i împleticeşte în aşa hal deciziile.

Cum politică externă nu prea face, trebuie că e luat cu politica internă. Nu-i uşor să monitorizezi atâţia adversari, mai ales acum când zona de alertă s-a extins dramatic în ultima vreme şi spre propriul partid. Bănuiesc că rapoartele de la servicii, stenogramele convorbirilor telefonice de la procuratură, şoaptele pe firul scurt de la voci oxigenate, nu doar că-i ocupă tot timpul dar îl surprind chiar şi pe dânsul prin incredibilul potenţial de înfricoşare şi şantaj pe care i-l oferă.

Ca un Napoleon al războaielor cu dosare, câştigă confruntări după confruntări doar arătând pisica. Asmute mascaţii, anunţă televiziunile pe surse, zăngăne cătuşe şi gata, dezertorii se răzgândesc.

Doar că victoriile acestea facile sunt posibile când în faţă îi stă politicianul român drojdie, acest amestec dezgustător de oportunism, laşitate şi obedienţă oarbă. Îndată ce-l contrează însă un adversar cu znagă, paşii-i devin şovăitori şi înlocuieşte pinteneala cocoşească cu noncombatul.

Cel mai bun exemplu ni-l furnizează atitudinea incoerentă din ultimele zile a preşedintelui faţă de o situaţie  internaţională cu posibile consecinţe negative pentru  România.

Cancelaria de la Cotroceni ne-a anunţat, ca pe un gest patriotic, de mare bărbăţie, ce ar merita aplaudat, decizia domnului Băsescu de a boicota reuniunea şefilor de stat din Europa Centrală şi de Est, găzduită de Varşovia şi avându-l ca invitat de onoare pe preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama. Motivul oficial al boicotului: prezenţa la acea reuniune, la insistenţele SUA, a reprezentanţilor Kosovo.

În paralel însă cu acest gest, Traian Băsescu mai face şi un non-gest : tace mâlc la perfida şi antiromâneasca maşinaţiune pe care politicieni maghiari din România o pun la cale: deschiderea reprezentanţei  Ţinutului Secuiesc la Bruxelles. De ce? Din laşitate. Marele nostru cârmaci se teme să nu-i supere pe udemerişti şi să piardă sprijinul lor în Parlament. Vorba ceea: ţara ca ţara, dar cămaşa mi-e mai aproape! Vor reprezentanţă, le dau reprezentanţă. Vor Legea Educaţiei, vor Legea Minorităţilor, li le voi da. Vor cere autonomia Ţinutului Secuiesc? Doar n-o să mă încurc în fleacuri. Prioritatea zero este jilţul meu, stabilitatea puterii portocalii.

Cine îşi inchipuie că măcar neparticiparea la reuniunea de la Varşovia  a fost o decizie de adevărat om de stat se înşală. A fost o decizie de paria Europei. Nimeni nu-l mai bagă în seamă. Toţi se fofilează din preajma lui. Dacă şi licuriciului cel mare a ajuns să pară a-i intoarce spatele înseamnă că, de fapt, licuriciul cel mare l-a exclus primul, înainte, de la privilegiul de a-i mai oferi lumină.

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,Cotroceni,lasitate,PDL,Politica externa,reuniunea de la Varsovia,Tinutul secuiesc,UDMRDe multe ori, văzând acţiunile dezarticulate ale preşedintelui Băsescu, am încercat să-mi închipui cam ce face dânsul toată ziua acolo la Cotroceni de-i împleticeşte în aşa hal deciziile. Cum politică externă nu prea face, trebuie că e luat cu politica internă. Nu-i uşor să monitorizezi atâţia adversari, mai ales acum...Blog politic si polemic