Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

De multe ori, văzând acțiunile dezarticulate ale președintelui Băsescu, am încercat să-mi închipui cam ce face dânsul toată ziua acolo la Cotroceni de-i împleticește în așa hal deciziile.

Cum politică externă nu prea face, trebuie că e luat cu politica internă. Nu-i ușor să monitorizezi atâția adversari, mai ales acum când zona de alertă s-a extins dramatic în ultima vreme și spre propriul partid. Bănuiesc că rapoartele de la servicii, stenogramele convorbirilor telefonice de la procuratură, șoaptele pe firul scurt de la voci oxigenate, nu doar că-i ocupă tot timpul dar îl surprind chiar și pe dânsul prin incredibilul potențial de înfricoșare și șantaj pe care i-l oferă.

Ca un Napoleon al războaielor cu dosare, câștigă confruntări după confruntări doar arătând pisica. Asmute mascații, anunță televiziunile pe surse, zăngăne cătușe și gata, dezertorii se răzgândesc.

Doar că victoriile acestea facile sunt posibile când în față îi stă politicianul român drojdie, acest amestec dezgustător de oportunism, lașitate și obediență oarbă. Îndată ce-l contrează însă un adversar cu znagă, pașii-i devin șovăitori și înlocuiește pinteneala cocoșească cu noncombatul.

Cel mai bun exemplu ni-l furnizează atitudinea incoerentă din ultimele zile a președintelui față de o situație  internațională cu posibile consecințe negative pentru  România.

Cancelaria de la Cotroceni ne-a anunțat, ca pe un gest patriotic, de mare bărbăție, ce ar merita aplaudat, decizia domnului Băsescu de a boicota reuniunea șefilor de stat din Europa Centrală și de Est, găzduită de Varșovia și avându-l ca invitat de onoare pe președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama. Motivul oficial al boicotului: prezența la acea reuniune, la insistențele SUA, a reprezentanților Kosovo.

În paralel însă cu acest gest, Traian Băsescu mai face și un non-gest : tace mâlc la perfida și antiromâneasca mașinațiune pe care politicieni maghiari din România o pun la cale: deschiderea reprezentanței  Å¢inutului Secuiesc la Bruxelles. De ce? Din lașitate. Marele nostru cârmaci se teme să nu-i supere pe udemeriști și să piardă sprijinul lor în Parlament. Vorba ceea: țara ca țara, dar cămașa mi-e mai aproape! Vor reprezentanță, le dau reprezentanță. Vor Legea Educației, vor Legea Minorităților, li le voi da. Vor cere autonomia Å¢inutului Secuiesc? Doar n-o să mă încurc în fleacuri. Prioritatea zero este jilțul meu, stabilitatea puterii portocalii.

Cine își inchipuie că măcar neparticiparea la reuniunea de la Varșovia  a fost o decizie de adevărat om de stat se înșală. A fost o decizie de paria Europei. Nimeni nu-l mai bagă în seamă. Toți se fofilează din preajma lui. Dacă și licuriciului cel mare a ajuns să pară a-i intoarce spatele înseamnă că, de fapt, licuriciul cel mare l-a exclus primul, înainte, de la privilegiul de a-i mai oferi lumină.

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,Cotroceni,lasitate,PDL,Politica externa,reuniunea de la Varsovia,Tinutul secuiesc,UDMRDe multe ori, văzând acțiunile dezarticulate ale președintelui Băsescu, am încercat să-mi închipui cam ce face dânsul toată ziua acolo la Cotroceni de-i împleticește în așa hal deciziile. Cum politică externă nu prea face, trebuie că e luat cu politica internă. Nu-i ușor să monitorizezi atâția adversari, mai ales acum...Blog politic si polemic