Scorul acestui articol
[Total: 132 voturi. Media: 4.9]

 

Coincidențe există. Hazard există. Când, însă, în apariția unor evenimente care ar trebui să aibă o probabilitate de apariție extrem de mică intervine repetitivitatea pe termen scurt, când ele se produc cu o frecvență atât de mare încât sfidează legile statisticii, încadrarea lor trebuie schimbată. Nu mai avem de-a face cu evenimente aleatoare ce se supun teoriei numerelor mari ci cu rezultatul unor interacțiuni care le favorizează apariția.

Iată un exemplu inspirat din jocul de ruletă. Dacă mizezi 1leu pe un număr și iese numărul respectiv, câștigi 36 lei. Dacă, în continuare, mizezi toți banii câștigați (36 lei) pe un număr (același ca înainte sau altul) și iese numărul jucat, câștigul tău va fi 362 = 1296 lei. Dacă repeți procedeul de încă două ori și iese mereu numărul pe care tu mizezi, câștigul tău va fi 364 = 1679616 lei.

O dată, să zicem, se poate intâmpla o astfel de „minune” din hazard.

Dacă însă și ziua următoare te întorci la același cazinou, te așezi la aceeași masă de ruletă, cu același crupier și câștigi, din nou, după aceeași schemă, nu mai poate fi vorba de hazard ci de cu totul altceva. Sau masa e măsluită, sau crupierul face niște prestidigitații, sau e un fenomen de hipnoză în masă etc.

Gafele lui Vlad Voiculescu se succed cu o așa repeziciune și la un nivel de prostie atât de neverosimil încât devine evident că ele nu se produc întâmplător, din ghinion sau deficit neuronal. Probabilistic, aceste variante trebuie excluse, pentru că gafele respective sunt prea multe și produse într-un timp prea scurt ca să fie stocastice. Lăsând la o parte lungul istoric al gogomăniilor lui VV de când a devenit ministru, iată ce ne-a oferit acesta, în materie de stupiditate programată, doar în ultima săptămână:

 • Scandalul morților îngropați goi. VV, neștiind legislația aplicabilă speței, dar cu un tupeu specific sectei sale, minte ordinar, acuzând ritos că, de fapt, presa minte;
 • Scandalul evacuării ca pe timp de război a spitalului Foișor. VV nu-și asumă nimic, deși pe Ordinul oficial era semnătura sa, cu un aviz favorabil. Curajos cum îl știm, din specia urechiaților, dă vina pe Arafat și pe directorul spitalului;
 • Scandalul proaspeților operați, trimiși acasă noaptea, în portbagajele mașinilor, pe frig, în pijamale și șlapi, cu ghipsuri, drenuri și perfuzii. Bunul nostru samaritean, acest „Maica Tereza” apud Gabriel Liiceanu ne asigură că în mai puțin de 24 de ore a vorbit la telefon cu TOÅ¢I acei evacuați (peste 100), care l-ar fi asigurat de solidaritatea lor și chiar i-ar fi transmis recunoștință pentru ocazia pe care VV le-a oferit-o de a participa și ei, în felul acesta, la salvarea unor vieți;
 • Scandalul decalării de către VV a propriei conferințe de presă, astfel încât să se suprapună total peste conferința de presă a primului ministru, bruindu-l pe acesta printr-un gest de o insolență soră cu urinatul în cap, din balcon.

Orice mi-ar spune analiștii politici care se grăbesc să justifice abundența de gafe ale ministrului VV prin teoria fructului necopt, eu nu mai pot accepta o astfel de explicație. Sau masa e măsluită, sau crupierul controlează bila cum vrea el.

Vlad Voiculescu face un joc. Este pion de gambit într-o partidă de șah care se dictează prin căști, din culise.

Scandalurile produse zi de zi de VV fac parte dintr-un plan de discreditare a PNL și a președintelui Iohannis. Planul este următorul:

 • USR-PLUS, printr-o serie de miniștri kamikaze (Vlad Voiculescu, Claudiu Năsui, Stelian Ion, Cătălin Drulă) generează conflicte pe bandă rulantă, profitând de protocolul alianței de guvernare care îl leagă de mâini și de picioare pe primul ministru în materie de demiteri;
 • Din oportunism și lașitate, PNL și președintele Iohannis închid ochii la derapajele partenerilor, ba, mai mult, din spirit de echipă îi apără pe aceștia când societatea se inflamează. Astfel, în ochii populației Iohannis și Câțu devin complici și chiar principalii vinovați prin pozițiile înalte pe care le ocupă;
 • USR-PLUS duce șantajul până la amenințarea cu ieșirea de la guvernare. Este o soluție de care nu se tem, pe care și-au planificat-o și o doresc, pentru că miza lor principală o reprezintă alegerile din 2024. În vederea cărora au două obiective de urmărit: 1) Compromiterea PNL, principalii lor adversari electorali și 2) Evitarea erodării la guvernare prin trecerea în opoziție când situația internă va deveni explozivă;
 • Situația internă a devenit, deja, explozivă. În planul USR-PLUS momentul optim pentru ieșirea de la guvernare se apropie vertiginos. Pasul acesta trebuie însă pregătit astfel încât el să nu pară o dezertare de la responsabilitatea guvernării ci, dimpotrivă, un gest de bărbăție și chiar un sacrificiu pentru principii;
 • Se accelerează și se agravează acțiunile agentului provocator VV. Cu cât acestea sunt mai antipopulare și mai scandaloase, cu atât PNL și Klaus Iohannis sunt mai puși la zid. Au de ales între a pierde guvernarea în formula actuală sau a cauționa demențele ministrului sănătății (și ale celorlalți, venind pe turnantă) care scot deja mii de oameni în stradă;
 • Cu fiecare zi de amânare a unui gest decisiv din partea premierului Câțu, USR-PLUS câștigă în forță și în convingerea că planul lor de șantaj la cel mai înalt nivel funcționează. Până la urmă, când vor hotărî vor putea găsi un pretext să iasă singuri de la guvernare, pe post de victime, și să-i lase pe liberali cu ochii în soare, cu toată moștenirea grea a pandemiei și cu nota de plată aferentă;
 • Ce va face Iohannis în acel moment? Va fi obligat ca, într-o formă sau alta, să guverneze cu PSD. Acela va fi momentul de triumf, savurat încă de pe acum de oamenii lui Barna și Cioloș. Ei demonstrând că fac marea opoziție la guvernarea dezastruoasă și devenind singurii luptători adevărați împotriva inamicului tradițional, PSD. După o astfel de evoluție, alegerile din 2024 vor fi pentru ei un galop de sănătate.

Acesta este planul USR-PLUS. Comentatorii care susțin că USR-PLUS se cramponează de putere și va face, în final, concesii, se înșeală. Singurii constrânși la compromisuri, din lașitate și oportunism, sunt liberalii dimpreună cu Klaus Iohannis.

În toată învolburarea politică ce dă peste cap orice idee de echipă de guvernare, PSD stă pe margine, savurează spectacolul sinuciderii lente a liberalilor și își face scenarii de negociere cu Iohannis.

Eu unul apreciez această espectativă a echipei Ciolacu. Îi înțeleg pe cei care, din nerăbdare, o critică, dar, personal, prefer în situația dată ca USR-PLUS și PNL să se cotonogească până când unui dintre ei rămâne la podea, decât să se bage acum în luptă PSD și să le ofere nesperata șansă de a se resolidariza împotriva unui inamic comun.

Se observă din cosmos că fără „ciuma roșie” nici liberalii și nici Klaus Iohannis nu mai au calul de bătaie pe care să-și exerseze vitejia. Cu USR-PLUS se dovedesc doar niște soldăței de gelatină pe care i-a trădat prostata.

Exemplul de la început, cu jocul de ruletă și calculul probabilităților, a fost introdus ca să se înțeleagă clar că nimic din ceea ce face Vlad Voiculescu nu mai poate fi pus pe seama întâmplării sau a unei prostii cosmice. USR-PLUS are un plan egoist și antinațional, pe care îl aplică până acum cu succes pentru că partenerii lor de guvernare (și nu mă refer la UDMR) sunt niște moluște târâtoare care nu lasă în urma lor decât bale.

Evident că pentru planul USR-PLUS există și antidot. Această alianță, din dorința de a pune mâna pe țară și pe Palatul Cotroceni, riscă foarte mult jucând acest fel de ruletă rusească.

 

Între ruleta de cazino cu bilă și ruleta rusească cu glonț se întinde traseul gafelor lui Vlad Voiculescu. S-ar putea ca, exagerând cu provocările, cu apăsările la intimidare pe trăgaci, angelicul nostru ministru să nimerească, din HAZARD, glonțul.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/04/ruleta-500x166.pnghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/04/ruleta-150x150.pngContele de Saint GermainEditorialedemisie Catu,gafe,Iohannis tace,Maica Tereza,rupere alianta,sedinta PNL,spitalul Foisor,Vlad Voiculescu  Coincidențe există. Hazard există. Când, însă, în apariția unor evenimente care ar trebui să aibă o probabilitate de apariție extrem de mică intervine repetitivitatea pe termen scurt, când ele se produc cu o frecvență atât de mare încât sfidează legile statisticii, încadrarea lor trebuie schimbată. Nu mai avem de-a...Blog politic si polemic