Scorul acestui articol
[Total: 142 voturi. Media: 4.9]

 

Spaima, lipsa de speranță, disperarea, furia sunt boli mult mai grave decât infectarea cu SARS-CoV-2. Aceste pecingini se lipesc de creier ca o igrasie. Îl pătrund, îl invadează și îl constrâng să transmită obsesiv ideea unei soluții finale ca singură ieșire.

Negare, răzbunare, automutilare, sinucidere, crimă. Iată la ce se ajunge în ritm amețitor, prin inducție mediatică, în rândul tuturor categoriilor sociale. De la copii la vârstnici, de la oameni fără școală la intelectuali.

De când cu pandemia și diletantismul guvernamental în combaterea acesteia, lumea a înnebunit, de-a dreptul! S-au umplut rubricile de știri din ziare și de la televizor cu relatări ale unor situații horror, în care români exasperați recurg la soluții extreme.

Cele mai frecvente sunt sinuciderile. Este o caracteristică a oamenilor modești, comozi, resemnați, care preferă să se pedepsească pe ei în locul complicatei soluții de a intra în luptă directă cu adevărații vinovați. Iată câteva exemple culese la repezeală doar din ultima lună:

 • 9 martie 2021: „Actorul Ciprian NemeÈ™iu a murit luni, 8 Martie, la vârsta de 39 de ani, în urma unui gest pe care nimeni nu È™i-l explică. Bărbatul s-ar fi sinucis, aruncându-se în gol de la etajul blocului în care locuia, în sectorul 2 al Capitalei”;
 • 10 martie 2021: „O mamă a doi copii s-a aruncat de la etajul 7 al unui bloc din TârgoviÈ™te. Femeia era căsătorită, mamă a doi copii și lucra în domeniul cadastrului. Cei apropiați le-au spus anchetatorilor că, în ultimul timp, femeia se confrunta cu o depresie”¦”;
 • 30 martie 2021: „Un tânăr cu COVID-19 s-a sinucis în spitalul județean din Arad. Psihiatrii avertizează că virulul È™i frica de boală afectează creierul”¦”;
 • 2 aprilie 2021: „Irina, fetița care s-a spânzurat la Cisnădie, nu a avut niciodată probleme la È™coală. Era o fetiță foarte conÈ™tiincioasă, bună la învățătură, avea note bune. Școala noastră se află în scenariul 2, astfel că funcționăm în online. De trei săptămâni, fetița, care era în clasa a VI-a, a participat la cursuri online”;
 • 5 aprilie 2021: „Vlad Marinescu, medicul rezident de Anestezie-Terapie Intensivă de la Spitalul Județean TimiÈ™ găsit mort în locuința sa la doar 28 de ani. Există suspiciuni că s-ar fi sinucis”¦”;
 • 6 aprilie 2021: „Caz șocant la Brăila. O tânără de 24 ani s-ar fi sinucis. Potrivit presei locale, tânăra era angajată în cadrul MApN. Surse apropiate anchetei spun că tânăra s-ar fi spânzurat”.

Restricțiile absurde impuse de autorități și adrenalina exasperării amplifică însă până la extrem și combativitatea unor conaționali. Din ce în ce mai mulți dintre cei loviți major, cu creierii fumegând de erupțiile profundului lor animalic, trec la nivelul următor al disperării. Se revoltă zgomotos, amenință, incendiază, distrug, caută forme de a înlocui teroarea autorităților cu teroarea lor:

 • 26 martie 2021: „Raed Arafat, amenințat cu moartea pe Facebook, în sensul ca va fi lovit cu un topor, cu un ciocan și cu o rangă. Suspectul, internat la psihiatrie”;
 • 29 martie 2021: „Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea ca în cele mai negre episoade antisemite din istoria României. Este vorba despre intoleranța care poate lua forma crimei, în spatele căreia stă nebunia sau un intelect rudimentar”;
 • 29 martie 2021: „Tensiune în Piața Victoriei: Protestatarii au aruncat cu petarde È™i sticle. Au fost violențe în mai multe oraÈ™e”;
 • 30 martie 2021: „Proteste în toată țara față de noile restricții. Petarde aruncate în jandarmi la BucureÈ™ti, violențe la Brăila, scandări xenofobe la PiteÈ™ti”.

„Doar gura e de ei, mai departe de aici nu vor merge” spun cinicii zeflemitori de serviciu care nu-i văd pe români depășindu-și condiția de mămăligari fără vlagă, de popor vegetal. Cam tot așa gândesc, se pare și guvernanții noștri, pe cât de plini de ei pe atât de găunoși! Acești închipuiți preferă să întoarcă spatele realităților și istoriei, având impresia că prezentul e nemuritor și ei odată cu el. Când, de fapt, pe axa celor trei timpuri, prezentul e singurul care nu are vector. El, sărmanul, e doar un punct!

Anticipez și previn că lucrurile nu se vor opri aici cu indignarea. Se vor găsi destui dintre aceia gata să meargă mai departe, să meargă până la capăt cu frustrările lor dezlănțuite, chiar să omoare. Să omoare, în gândirea lor, dintr-un motiv întemeiat: pentru a-și face singuri dreptate din moment ce instituțiile nu sunt în stare să le-o facă. Da, crimele s-au înmulțit și se vor înmulți în tot acest context plin de nedreptăți și de constrângeri ilogice. Iată doar trei exemple extrem de recente că nu bat câmpii și că unii dintre semeni au fost împinși să-și piardă mințile și să recurgă la soluția finală, adică la crimă.

 • 12 martie 2021: „Cazul Onești. Doi muncitori, de 36 È™i 52 de ani, au fost uciÈ™i de un bărbat care revendica apartamentul în care lucrau”¦”;
 • 19 martie 2021: „O femeie din Arad a fost ucisă de soțul ei. Bărbatul ar suferi de afecțiuni psihice”;
 • 23 martie 2021: „Un tânăr din Cluj È™i-a ucis mama într-un acces de furie”;

Mă opresc aici cu exemplele de alienări mintale provocate de pandemie și de o guvernare criminală. Aș vrea să observați că, deși m-am rezumat la exemple doar din ultima lună,  există o evoluție violent crescătoare a preferinței românilor disperați pentru soluții finale. Adică pentru moarte, fie că este moartea lor fie că este moartea celor pe care îi consideră ei vinovați.

De ce fac responsabilă guvernarea pentru acest dezastru psihic în care a împins poporul român? De ce o numesc „guvernare criminală”?

Pentru că a abuzat și abuzează de minciună, de dubla măsură, de fariseism! Pentru că și-a înnebunit propriii cetățeni cu atâta nedreptate!

Cum să aibă românii încredere în restricțiile impuse de guvernanți când primii care le încalcă sunt chiar guvernanții? Dacă aceștia nu ar fi farisei, ar decreta: de mâine, orice demnitar al statului care e prins că nu a respectat restricțiile va fi instantaneu demis. Ar fi o soluție dreaptă pe care, cu certitudine, poporul ar aplauda-o. Utopie, nu? Cine să o ia? Ei împotriva lor?

Cum să aibă românii încredere că guvernul le pune interesele pe primul plan când văd că Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, o ține din gafă în gafă, din sfidare în sfidare, din blocaj în blocaj. Blochează întoarcerea copiilor la școală, blochează vaccinarea în masă a acestora, blochează înmormântarea decentă a celor decedați cu ștampila COVID, blochează efectuarea unor transplanturi de organe în România. Când unui astfel de personaj satanic statul nu îi poate face nimic pentru că nu vrea să-l supere pe Barna sau pe Cioloș sau pe Iohannis, nu credeți că există riscul să încolțească în mintea cuiva, dintre cei ale căror vurnelabilități psihice tocmai le-am comentat mai sus, ideea de a face el (sau ea) dreptate pe cont propriu acolo unde statul își trădează poporul?

Ce face guvernul Câțu, cu binecuvântarea tacită a lui Klaus Iohannis, este instigare la crimă.

Eu nu vreau ca, din cauza vreunui exasperat care nu mai dă doi bani pe viața lui și care se închipuie un mort erou, să pățească ceva Raed Arafat sau Vlad Voiculescu sau Clotilde Armand sau mai știu eu ce politician controversat. Atrag însă atenția, cu toată gravitatea necesară unui astfel de semnal, că din cauza instigatorilor care conduc astăzi țara, un astfel de accident se poate oricând produce.

Societatea e în pragul exploziei. De aceea am un sfat pentru guvernanții noștri de doi bani: faceți, dracului, ce e elementar de făcut: testați în masă, vaccinați în masă, lăsați magazinele deschise după programul normal, dați drumul la HORECA, acordați ajutoarele promise mediului de afaceri, asigurați un Paște liber credincioșilor.

Și, mai ales, debarasați-vă de sabotorii de la USR „“ PLUS.

Iohannis! Alo! Mai trăiești? Auzi, vezi, simți, vorbești? Fă și tu ceva concret și pozitiv pentru „românii tăi”. Și mai schimbă, naibii, cravata aia bleu „“ ciel cu elastic, că a început să poarte ghinion. Pentru asortat cu ochii se pot găsi și alte soluții. Eventual niște lentile de contact. Sau niște șosete colorate.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/04/catu-voiculescu.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/04/catu-voiculescu-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialecrime covit 19,demitere Vlad Voiculescu,guvernare criminala,pandemie,sinucideri,solutia finala  Spaima, lipsa de speranță, disperarea, furia sunt boli mult mai grave decât infectarea cu SARS-CoV-2. Aceste pecingini se lipesc de creier ca o igrasie. Îl pătrund, îl invadează și îl constrâng să transmită obsesiv ideea unei soluții finale ca singură ieșire. Negare, răzbunare, automutilare, sinucidere, crimă. Iată la ce se...Blog politic si polemic