Scorul acestui articol
[Total: 142 voturi. Media: 4.9]

 

Spaima, lipsa de speranţă, disperarea, furia sunt boli mult mai grave decât infectarea cu SARS-CoV-2. Aceste pecingini se lipesc de creier ca o igrasie. Îl pătrund, îl invadează şi îl constrâng să transmită obsesiv ideea unei soluţii finale ca singură ieşire.

Negare, răzbunare, automutilare, sinucidere, crimă. Iată la ce se ajunge în ritm ameţitor, prin inducţie mediatică, în rândul tuturor categoriilor sociale. De la copii la vârstnici, de la oameni fără şcoală la intelectuali.

De când cu pandemia şi diletantismul guvernamental în combaterea acesteia, lumea a înnebunit, de-a dreptul! S-au umplut rubricile de ştiri din ziare şi de la televizor cu relatări ale unor situaţii horror, în care români exasperaţi recurg la soluţii extreme.

Cele mai frecvente sunt sinuciderile. Este o caracteristică a oamenilor modeşti, comozi, resemnaţi, care preferă să se pedepsească pe ei în locul complicatei soluţii de a intra în luptă directă cu adevăraţii vinovaţi. Iată câteva exemple culese la repezeală doar din ultima lună:

 • 9 martie 2021: “Actorul Ciprian Nemeșiu a murit luni, 8 Martie, la vârsta de 39 de ani, în urma unui gest pe care nimeni nu și-l explică. Bărbatul s-ar fi sinucis, aruncându-se în gol de la etajul blocului în care locuia, în sectorul 2 al Capitalei”;
 • 10 martie 2021: “O mamă a doi copii s-a aruncat de la etajul 7 al unui bloc din Târgoviște. Femeia era căsătorită, mamă a doi copii şi lucra în domeniul cadastrului. Cei apropiaţi le-au spus anchetatorilor că, în ultimul timp, femeia se confrunta cu o depresie…”;
 • 30 martie 2021: “Un tânăr cu COVID-19 s-a sinucis în spitalul județean din Arad. Psihiatrii avertizează că virulul și frica de boală afectează creierul…”;
 • 2 aprilie 2021: “Irina, fetiţa care s-a spânzurat la Cisnădie, nu a avut niciodată probleme la școală. Era o fetiță foarte conștiincioasă, bună la învățătură, avea note bune. Școala noastră se află în scenariul 2, astfel că funcționăm în online. De trei săptămâni, fetița, care era în clasa a VI-a, a participat la cursuri online”;
 • 5 aprilie 2021: “Vlad Marinescu, medicul rezident de Anestezie-Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Timiș găsit mort în locuința sa la doar 28 de ani. Există suspiciuni că s-ar fi sinucis…”;
 • 6 aprilie 2021: “Caz şocant la Brăila. O tânără de 24 ani s-ar fi sinucis. Potrivit presei locale, tânăra era angajată în cadrul MApN. Surse apropiate anchetei spun că tânăra s-ar fi spânzurat”.

Restricţiile absurde impuse de autorităţi şi adrenalina exasperării amplifică însă până la extrem şi combativitatea unor conaţionali. Din ce în ce mai mulţi dintre cei loviţi major, cu creierii fumegând de erupţiile profundului lor animalic, trec la nivelul următor al disperării. Se revoltă zgomotos, ameninţă, incendiază, distrug, caută forme de a înlocui teroarea autorităţilor cu teroarea lor:

 • 26 martie 2021: “Raed Arafat, amenințat cu moartea pe Facebook, în sensul ca va fi lovit cu un topor, cu un ciocan şi cu o rangă. Suspectul, internat la psihiatrie”;
 • 29 martie 2021: “Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea ca în cele mai negre episoade antisemite din istoria României. Este vorba despre intoleranța care poate lua forma crimei, în spatele căreia stă nebunia sau un intelect rudimentar”;
 • 29 martie 2021: “Tensiune în Piața Victoriei: Protestatarii au aruncat cu petarde și sticle. Au fost violențe în mai multe orașe”;
 • 30 martie 2021: “Proteste în toată țara faţă de noile restricţii. Petarde aruncate în jandarmi la București, violențe la Brăila, scandări xenofobe la Pitești”.

“Doar gura e de ei, mai departe de aici nu vor merge” spun cinicii zeflemitori de serviciu care nu-i văd pe români depăşindu-şi condiţia de mămăligari fără vlagă, de popor vegetal. Cam tot aşa gândesc, se pare şi guvernanţii noştri, pe cât de plini de ei pe atât de găunoşi! Aceşti închipuiţi preferă să întoarcă spatele realităţilor şi istoriei, având impresia că prezentul e nemuritor şi ei odată cu el. Când, de fapt, pe axa celor trei timpuri, prezentul e singurul care nu are vector. El, sărmanul, e doar un punct!

Anticipez şi previn că lucrurile nu se vor opri aici cu indignarea. Se vor găsi destui dintre aceia gata să meargă mai departe, să meargă până la capăt cu frustrările lor dezlănţuite, chiar să omoare. Să omoare, în gândirea lor, dintr-un motiv întemeiat: pentru a-şi face singuri dreptate din moment ce instituţiile nu sunt în stare să le-o facă. Da, crimele s-au înmulţit şi se vor înmulţi în tot acest context plin de nedreptăţi şi de constrângeri ilogice. Iată doar trei exemple extrem de recente că nu bat câmpii şi că unii dintre semeni au fost împinşi să-şi piardă minţile şi să recurgă la soluţia finală, adică la crimă.

 • 12 martie 2021: “Cazul Oneşti. Doi muncitori, de 36 și 52 de ani, au fost uciși de un bărbat care revendica apartamentul în care lucrau…”;
 • 19 martie 2021: “O femeie din Arad a fost ucisă de soțul ei. Bărbatul ar suferi de afecţiuni psihice”;
 • 23 martie 2021: “Un tânăr din Cluj și-a ucis mama într-un acces de furie”;

Mă opresc aici cu exemplele de alienări mintale provocate de pandemie şi de o guvernare criminală. Aş vrea să observaţi că, deşi m-am rezumat la exemple doar din ultima lună,  există o evoluţie violent crescătoare a preferinţei românilor disperaţi pentru soluţii finale. Adică pentru moarte, fie că este moartea lor fie că este moartea celor pe care îi consideră ei vinovaţi.

De ce fac responsabilă guvernarea pentru acest dezastru psihic în care a împins poporul român? De ce o numesc “guvernare criminală”?

Pentru că a abuzat şi abuzează de minciună, de dubla măsură, de fariseism! Pentru că şi-a înnebunit propriii cetăţeni cu atâta nedreptate!

Cum să aibă românii încredere în restricţiile impuse de guvernanţi când primii care le încalcă sunt chiar guvernanţii? Dacă aceştia nu ar fi farisei, ar decreta: de mâine, orice demnitar al statului care e prins că nu a respectat restricţiile va fi instantaneu demis. Ar fi o soluţie dreaptă pe care, cu certitudine, poporul ar aplauda-o. Utopie, nu? Cine să o ia? Ei împotriva lor?

Cum să aibă românii încredere că guvernul le pune interesele pe primul plan când văd că Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, o ţine din gafă în gafă, din sfidare în sfidare, din blocaj în blocaj. Blochează întoarcerea copiilor la şcoală, blochează vaccinarea în masă a acestora, blochează înmormântarea decentă a celor decedaţi cu ştampila COVID, blochează efectuarea unor transplanturi de organe în România. Când unui astfel de personaj satanic statul nu îi poate face nimic pentru că nu vrea să-l supere pe Barna sau pe Cioloş sau pe Iohannis, nu credeţi că există riscul să încolţească în mintea cuiva, dintre cei ale căror vurnelabilităţi psihice tocmai le-am comentat mai sus, ideea de a face el (sau ea) dreptate pe cont propriu acolo unde statul îşi trădează poporul?

Ce face guvernul Câţu, cu binecuvântarea tacită a lui Klaus Iohannis, este instigare la crimă.

Eu nu vreau ca, din cauza vreunui exasperat care nu mai dă doi bani pe viaţa lui şi care se închipuie un mort erou, să păţească ceva Raed Arafat sau Vlad Voiculescu sau Clotilde Armand sau mai ştiu eu ce politician controversat. Atrag însă atenţia, cu toată gravitatea necesară unui astfel de semnal, că din cauza instigatorilor care conduc astăzi ţara, un astfel de accident se poate oricând produce.

Societatea e în pragul exploziei. De aceea am un sfat pentru guvernanţii noştri de doi bani: faceţi, dracului, ce e elementar de făcut: testaţi în masă, vaccinaţi în masă, lăsaţi magazinele deschise după programul normal, daţi drumul la HORECA, acordaţi ajutoarele promise mediului de afaceri, asiguraţi un Paşte liber credincioşilor.

Şi, mai ales, debarasaţi-vă de sabotorii de la USR – PLUS.

Iohannis! Alo! Mai trăieşti? Auzi, vezi, simţi, vorbeşti? Fă şi tu ceva concret şi pozitiv pentru “românii tăi”. Şi mai schimbă, naibii, cravata aia bleu – ciel cu elastic, că a început să poarte ghinion. Pentru asortat cu ochii se pot găsi şi alte soluţii. Eventual nişte lentile de contact. Sau nişte şosete colorate.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/04/catu-voiculescu.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/04/catu-voiculescu-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialecrime covit 19,demitere Vlad Voiculescu,guvernare criminala,pandemie,sinucideri,solutia finala  Spaima, lipsa de speranţă, disperarea, furia sunt boli mult mai grave decât infectarea cu SARS-CoV-2. Aceste pecingini se lipesc de creier ca o igrasie. Îl pătrund, îl invadează şi îl constrâng să transmită obsesiv ideea unei soluţii finale ca singură ieşire. Negare, răzbunare, automutilare, sinucidere, crimă. Iată la ce se...Blog politic si polemic