Scorul acestui articol
[Total: 121 voturi. Media: 4.9]

 

Ciufulici vorbea ieri de onoare referindu-se la cei din subordinea sa a căror demisie este cerută în stradă. Spunea, analizând situația de la Spitalul Foișor: “este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România”.

Nici n-a apucat să-şi înghită bine ultima frază că, din senin, s-a pomenit cu o smetie de la Liviu Iolu (PLUS): “Am o cifră. Doar 30% dintre bătrâni şi bolnavi sunt vaccinaţi! Aştept comitetul de vaccinare şi pe domnul Cîţu să o infirme”.

Ameţeli ca după un joint tare, cu concentraţie dublă faţă de obicei. Apropouri voalate, pline de vitrion, la abuzuri cu vaccinarea şi la raportări guvernamentale măsluite. Războinicul cu ciuma roşie de la Palatul Victoria s-a prăvălit instantaneu în corzi, cu şuviţele zbârlite. Conform surselor, nu s-a mai ridicat nici până azi ca să ajungă la Biroul Executiv al PNL unde promisese măsuri dure împotriva celor cu deficit de onoare.

La pisica arătată de domnul Iolu, erectul nostru premier s-a înmuiat ca ceara sub flacăra lumânării. Analiza onoarei ministrului Vlad Voiculescu urma să fie pasată generaţiilor viitoare.

Dar staţi puţin. Totuşi acolo, la Biroul Executiv, s-a prezentat să spele ruşinea submarinului galben chiar mândrul comandant al acestuia, preşedintele partidului, domnul Tremurici. Cu mlădierile lui sacadate, exersate în trepidante şedinţe de rock-and-roll şi în ciupiri frenetice de coarde (de mandolină, fireşte), supermanul supranumit şi Lukovid a pus piciorul în prag (înainte de a şi-l pune în gips): „Privim îngrijorați la modul cum este condus Ministerul Sănătății”. Mamă, ce le-a zis-o!!! Devastator, pe bune! Pumnal înfipt până în plăsele! Pe care, apoi, l-a mai şi răsucit în rană: „Răspunderea politică pentru menținerea lui Voiculescu în funcție aparține în exclusivitate USR-PLUS”. S-au zvârcolit efectiv în chinuri usereplusiştii sub greutatea acestei răspunderi. Gata – gata să-I scape pe Vlăduţ din braţe.

Cu remuşcări c-ar fi fost prea dur, Tremurici le-a cerut indulgenţă pentru Vlăduţ colegilor săi de partid, foarte nevricoşi, care scandau, dezbrăcaţi de orice prudenţe politice, “DEMITEREA”. “Mai avem probleme importante de rezolvat împreună cu partenerii noştri: schimbările de la Televiziunea Română, de la Societatea de Radio, de  la Avocatul Poporului… Îi rog pe colegi sa se abtina de la comentarii. Sa fie mai rezervati”.

Ce înseamnă un lider adevărat, un patriot pur – sânge. Să ne amintim şi de “cine este generalul?” Cum ştie el să pună interesele ţărişoarei pe primul plan.

După şedinţa asta anunţată cu surle şi trâmbite, totul a rămas ca-n gară! Case closed! Ciufulici şi Tremurici şi-au mai arătat o dată clasa lor de Păcală şi Tândală. Posturi, putere, mălai grişat, asta e tot ce au în deblă. S-au gândit doar la ce-ar pierde ei: Televiziunea, Radioul, Avocatul Poporului. Ce-ar pierde cei de la USR-PLUS (schimbarea legilor justiţiei, desfiinţarea SIIJ, caşcavalul gros de la ministerele multimiliardare pe care le conduc), n-au pus la socoteală. Să exerseze şi ei puţină demnitate, puţin respect de sine… De unde? Se lasă jucaţi în forţă şi şantajaţi ca ultimii borfaşi strânşi cu uşa.

Au mai ratat un examen. Încă unul! Laşitatea învinsă de tupeu. Iată titlul zilei.

Dar, pe lângă Ciufulici şi Tremurici, ne-a mai întors azi maţele pe dos şi un alt fanfaron galben: Mâncătorul de Căcat! Unii îi spun “batistuţă”, alţii “ruj roz”. E uşor de recunoscut după cabotinismul lui de bâlci, după discursul lui de caţavenc reşapat şi după cârpa colorată înfiptă simbolic în buzunarul de la piept, precum bulina roşie pe clădirile ce stau să se prăbuşească.  Sâmbătă declara pe la toate televiziunile că a venit expre’ de la Bruxelles ca să fie prezent luni la Biroul Executiv al PNL unde, în calitate de vicepreşedinte, vrea să şteargă pe jos cu Raed Arafat, Vlad Voiculescu şi Nicuşor Dan pentru netrebnicia pe care au făcut-o la spitalul Foişor.

Consecvent, dar nu cu promisiunile făcute deunăzi ci cu reputaţia sa de farsor, azi, la respectiva şedinţă, a declarat înfundând ţambalul cu batista din dotare: “nu se discuta despre demiteri, ci despre un lant al vinovatiilor care trebuie sa fie pus la dispozitia coalitiei si opiniei publice. În coalitie situatia nu este asa grava cum se vede din exterior”.

Ce oameni minunaţi ne conduc. Ce spirite, ce caractere, ce lumini! Nişte fini, care sub oblăduirea naşului de la Cotroceni pregătesc vremuri de succes şi vacanţe de vis. Şi pentru ei şi pentru naşu!

Atenţie însă ca, de prea multă distracţie, să nu se lase la final cu niscai scărpinici.

Vorba celebrului cântec de petrecere “La vară plecăm la munte şi eu şi naşu…”:

Astă vară-am fost la mare, şi eu şi naşu’,

Am făcut plajă la soare, şi eu şi naşu.

Şi-am pus mâna la arici, şi eu şi naşu’,

Ne-am umplut de scărpinici, şi eu şi naşu.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/04/Rares.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/04/Rares-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeBirou executiv PNL,Ciufulici si Scarpinici,demitere Vlad Voiculescu,lasitate,Rares Bogdan,revolta in PNL  Ciufulici vorbea ieri de onoare referindu-se la cei din subordinea sa a căror demisie este cerută în stradă. Spunea, analizând situația de la Spitalul Foișor: “este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România”. Nici n-a apucat să-şi înghită bine ultima frază că, din senin, s-a...Blog politic si polemic