Scorul acestui articol
[Total: 121 voturi. Media: 4.9]

 

Ciufulici vorbea ieri de onoare referindu-se la cei din subordinea sa a căror demisie este cerută în stradă. Spunea, analizând situația de la Spitalul FoiÈ™or: „este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România”.

Nici n-a apucat să-și înghită bine ultima frază că, din senin, s-a pomenit cu o smetie de la Liviu Iolu (PLUS): „Am o cifră. Doar 30% dintre bătrâni și bolnavi sunt vaccinați! Aștept comitetul de vaccinare și pe domnul Cîțu să o infirme”.

Amețeli ca după un joint tare, cu concentrație dublă față de obicei. Apropouri voalate, pline de vitrion, la abuzuri cu vaccinarea și la raportări guvernamentale măsluite. Războinicul cu ciuma roșie de la Palatul Victoria s-a prăvălit instantaneu în corzi, cu șuvițele zbârlite. Conform surselor, nu s-a mai ridicat nici până azi ca să ajungă la Biroul Executiv al PNL unde promisese măsuri dure împotriva celor cu deficit de onoare.

La pisica arătată de domnul Iolu, erectul nostru premier s-a înmuiat ca ceara sub flacăra lumânării. Analiza onoarei ministrului Vlad Voiculescu urma să fie pasată generațiilor viitoare.

Dar stați puțin. Totuși acolo, la Biroul Executiv, s-a prezentat să spele rușinea submarinului galben chiar mândrul comandant al acestuia, președintele partidului, domnul Tremurici. Cu mlădierile lui sacadate, exersate în trepidante ședințe de rock-and-roll și în ciupiri frenetice de coarde (de mandolină, firește), supermanul supranumit și Lukovid a pus piciorul în prag (înainte de a și-l pune în gips): „žPrivim îngrijorați la modul cum este condus Ministerul Sănătății”. Mamă, ce le-a zis-o!!! Devastator, pe bune! Pumnal înfipt până în plăsele! Pe care, apoi, l-a mai și răsucit în rană: „žRăspunderea politică pentru menținerea lui Voiculescu în funcție aparține în exclusivitate USR-PLUS”. S-au zvârcolit efectiv în chinuri usereplusiștii sub greutatea acestei răspunderi. Gata „“ gata să-I scape pe Vlăduț din brațe.

Cu remușcări c-ar fi fost prea dur, Tremurici le-a cerut indulgență pentru Vlăduț colegilor săi de partid, foarte nevricoși, care scandau, dezbrăcați de orice prudențe politice, „DEMITEREA”. „Mai avem probleme importante de rezolvat împreună cu partenerii noștri: schimbările de la Televiziunea Română, de la Societatea de Radio, de  la Avocatul Poporului”¦ Îi rog pe colegi sa se abtina de la comentarii. Sa fie mai rezervati”.

Ce înseamnă un lider adevărat, un patriot pur „“ sânge. Să ne amintim și de „cine este generalul?„ Cum știe el să pună interesele țărișoarei pe primul plan.

După ședința asta anunțată cu surle și trâmbite, totul a rămas ca-n gară! Case closed! Ciufulici și Tremurici și-au mai arătat o dată clasa lor de Păcală și Tândală. Posturi, putere, mălai grișat, asta e tot ce au în deblă. S-au gândit doar la ce-ar pierde ei: Televiziunea, Radioul, Avocatul Poporului. Ce-ar pierde cei de la USR-PLUS (schimbarea legilor justiției, desființarea SIIJ, cașcavalul gros de la ministerele multimiliardare pe care le conduc), n-au pus la socoteală. Să exerseze și ei puțină demnitate, puțin respect de sine”¦ De unde? Se lasă jucați în forță și șantajați ca ultimii borfași strânși cu ușa.

Au mai ratat un examen. Încă unul! Lașitatea învinsă de tupeu. Iată titlul zilei.

Dar, pe lângă Ciufulici și Tremurici, ne-a mai întors azi mațele pe dos și un alt fanfaron galben: Mâncătorul de Căcat! Unii îi spun „batistuță”, alții „ruj roz”. E ușor de recunoscut după cabotinismul lui de bâlci, după discursul lui de cațavenc reșapat și după cârpa colorată înfiptă simbolic în buzunarul de la piept, precum bulina roșie pe clădirile ce stau să se prăbușească.  Sâmbătă declara pe la toate televiziunile că a venit expre”™ de la Bruxelles ca să fie prezent luni la Biroul Executiv al PNL unde, în calitate de vicepreședinte, vrea să șteargă pe jos cu Raed Arafat, Vlad Voiculescu și Nicușor Dan pentru netrebnicia pe care au făcut-o la spitalul Foișor.

Consecvent, dar nu cu promisiunile făcute deunăzi ci cu reputația sa de farsor, azi, la respectiva ședință, a declarat înfundând țambalul cu batista din dotare: „nu se discuta despre demiteri, ci despre un lant al vinovatiilor care trebuie sa fie pus la dispozitia coalitiei si opiniei publice. În coalitie situatia nu este asa grava cum se vede din exterior”.

Ce oameni minunați ne conduc. Ce spirite, ce caractere, ce lumini! Niște fini, care sub oblăduirea nașului de la Cotroceni pregătesc vremuri de succes și vacanțe de vis. Și pentru ei și pentru nașu!

Atenție însă ca, de prea multă distracție, să nu se lase la final cu niscai scărpinici.

Vorba celebrului cântec de petrecere „La vară plecăm la munte și eu și nașu”¦„:

Astă vară-am fost la mare, și eu și nașu”™,

Am făcut plajă la soare, și eu și nașu.

Și-am pus mâna la arici, și eu și nașu”™,

Ne-am umplut de scărpinici, și eu și nașu.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/04/Rares.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/04/Rares-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeBirou executiv PNL,Ciufulici si Scarpinici,demitere Vlad Voiculescu,lasitate,Rares Bogdan,revolta in PNL  Ciufulici vorbea ieri de onoare referindu-se la cei din subordinea sa a căror demisie este cerută în stradă. Spunea, analizând situația de la Spitalul FoiÈ™or: 'este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România'. Nici n-a apucat să-și înghită bine ultima frază că, din senin, s-a...Blog politic si polemic