Scorul acestui articol
[Total: 22 voturi. Media: 4.2]

A apărut de curând un sondaj politic realizat de The Center la comanda USR. Nu vi-l reproduc (cifrele le puteţi citi singuri accesând linkul acesta) ci doar mă las provocat de rezultatele sale.

Încep cu o afirmaţie tranşantă, de fapt o convingere: USR ne ia de proşti cu acest “sondaj bombă”, cu care încearcă să ne manipuleze prin metoda contrasensului.

Ce va să zică această metodă? Că, dacă de obicei, sondajele de casă trag câteva procente în favoarea celui care le-a comandat, la metoda contrasensului ele pot inversa, în scop înşelător, sensul acestor “ajustări”. Dece? Pentru că, din diverse motive, aşa îi cere contractorul.

Exact asta a făcut The Center în sondajul la care mă refer: a luat-o, deliberat, pe contrasensul practicilor tradiţionale. USR în loc să fie urcat artificial în procente a fost coborât artificial faţă de principalii competitori. “Oooo! – vor spune naivii inhalând optimism – iată un sondaj credibil din moment ce USR nu se ridică singur în slăvi, ci dimpotrivă. Oamenii ăştia chiar sunt corecţi. Publică sondajul deşi îi dezavantajează.”

Oare aşa să fie? Chiar îi dezavantajează acest sondaj sau, dimpotrivă, îi ajută pentru planurile lor electorale din 2024?

Eu v-aş recomanda să nu-i credeţi pe userişti mai puţin perfizi decât îi recomandă faptele lor de până acum. Credeţi că respectivul sondaj a apărut întâmplător exact cu două zile înaintea congresului lor de partid? Şi exact în perioada rotaţiei la guvernare? Şi credeţi că l-au scos cu rezultate atât de surprinzătoare pentru că aşa a ieşit la numărătoare, pe bune, sau pentru că ei înşişi l-au comandat să iasă aşa?

Deci, ca să analizăm la obiect, ce ne spune sondajul?

  1. Că AUR, partidul extremist de stânga, marele rival al USR, este într-o ascensiune fulminantă. A trecut deja înaintea PNL-ului şi îi suflă în ceafă PSD-ului. Pericol major pentru democraţie, pentru orientarea pro – europeană a României, pentru soliditatea constructului nord – atlantic în zona conflictului din Ukraina. Mesaj subliminal: concetăţeni, Simion şi ai lui trebuie opriţi cu orice preţ. Ajutaţi-ne să-i belim! Votaţi-ne!
  2. Că, deja, procentele cumulate ale PSD şi AUR au atins masa critică de 50% de la care începând oricând ar putea fi construită o alianţă de stânga – extrema stângă cu complicitatea minorităţilor din parlament şi chiar a unor parlamentari neafiliaţi. Mesaj subliminal: dreapta trebuie salvată! Dreapta suntem în principal noi, USR! Votaţi-ne!
  3. Că PNL, ca urmare a alianţei toxice cu PSD, se prăbuşeşte în preferinţele electoratului într-un ritm care îi poate asigura o soartă ca a PNŢCD-ului. Dacă nu va face ceva radical şi urgent ca să oprească această tendinţă dezastrul va fi inevitabil. Mesaj subliminal: penelişti din toate aripile, rupeţi-vă cât nu este prea târziu de PSD care, mai devreme sau mai târziu, vă va trăda în favoarea AUR. Şi debarasaţi-vă şi de Iohannis care, la 8% favorabilitate, a devenit o piatră de moară care vă trage la fund. Alăturaţi-vă nouă, USR-ului, ca să salvăm dreapta şi să vă salvaţi şi pe voi.
  4. Că, în perspectiva prezidenţialelor din 2024, lista posibililor candidaţi este dezolant de săracă şi nepopulară. Cu Boc pe locul întâi la încrederea populaţie (cu doar 12% favorabilitate), cu Mircea Geoană şi Marcel Ciolacu luptându-se, la egalitate, cu un jalnic 11% (întărâtă-i drace!), pe cine să alegi preşedintele ţării dacă nu pe cineva din afara acestei listei. Mesaj subliminal: ce-aţi zice de preferata noastră Laura Kovesi!??

Reţineţi mesajele subliminale! Toate sunt străveziu electorale, electorale, electorale! Asta nu înseamnă nici onestitate, nici bune intenţii, dar nici că vor fi de succes. Înseamnă doar atât: că Drulă şi ai lui, în disperare de cauză, încearcă orice.

Dacă, după bolile grave de imagine numite Clotilde Armand şi Vlad Voiculescu USR nu s-a făcut bine nici cu medicina alopata traditională (care trateaza boala), nici cu medicina holistică alternativă (care tratează individul), ce s-a gândit acum rangistul Drulă? Să încerce şi cu niscaiva magie neagră. Adică cu demoni şi vrăji. Aşa că a apelat la demonii de la The Center şi a pus cu ei de o vrajă (vrăjeală) materializată prin mult comentatul sondaj.

Da! Ultimul sondaj al USR nu este altceva decât o vrăjeală cu nişte procente scoase din burtă pentru întărâtarea fanaticilor şi pentru prostirea credulilor.

Procentele prostirii României.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2023/06/sondaj.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2023/06/sondaj-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeCatalin Drula,Clotilde Armand,rotativa,sondaj USR,Vlad VoiculescuA apărut de curând un sondaj politic realizat de The Center la comanda USR. Nu vi-l reproduc (cifrele le puteţi citi singuri accesând linkul acesta) ci doar mă las provocat de rezultatele sale. Încep cu o afirmaţie tranşantă, de fapt o convingere: USR ne ia de proşti cu acest “sondaj...Blog politic si polemic