Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


Cum o fi să ai capacitatea intelectuală de a înțelege răul, de a recunoaște și blama imoralitatea și, în același timp, să te prostituezi? Eu cred că ar trebui să fie rău, oribil, dar sunt contrazis de vedete precum Mircea Cărtărescu, Horia Roman Patapievici, Vladimir Tismăneanu care par a se simți foarte confortabil în cleștele acestei dihotomii. Lor li se alătură, prin autopropunere, și Mircea Mihăieș. Acesta, fără complexul de a juca, intelectualmente, într-o divizie inferioară, se dă în stambă săptămână de săptămână, la remorca granzilor și mai abitir decât toți laolaltă, doar „“ doar l-o propune și pe el cineva pentru grupa mare.

Fanfara la care prestează toți acești tromboniști și trompete ale puterii primește la răstimpuri, de la compozitorii propagandei de partid și de stat, partituri pe care trebuie să le interpreteze patetic, convingător, conjugat.

Vă amintiți partitura urii? A fost cântată cu vreo două luni în urmă. La-ul l-a dat diapazonul lui Pleșu după care toți ceilalți, în solo-uri care mai de care mai la buza scenei și gesticulate baroc, au încercat să demonstreze, patetic, că investiția în ei merită. Acordul final i-a revenit alamei de luni a lui Mihăieș care, din înlocuitori fiind, a falsat cu doza obișnuită de agramatisme, dând realismul și derizoriul necesar întregului concert.

Săptămâna trecută instrumentiștii noștri au primit o nouă partitură. Cea legată de alianța PNL „“ PC. ” Defăimați-o, anatemizați-o, folosiți tremolouri cât mai indignate și infamante cu refrenele „trădare”, „Brătianu se răsucește în mormânt”, „liberali, abandonați-l pe Antonescu”.

Primul la rampă a ieșit, vineri, Cărtărescu. Cu o uvertură improvizată lăutărește, luându-și câteva aplauze palide de la amatorii de manele portocalii dar și fluierături copioase de la cunoscători.

Urmează Mihăieș. De-abia aștept să-i văd, mâine, zelul imprecator privind „imorala alianță”. Urmând după „maestru”, dl. Mihăieș va trebui neapărat să folosească tobele mari, cu folie rezistentă, dacă vrea să se evidențieze. Și va trebui să izbească-n ele cu toată demența de care-l știm capabil, dacă vrea să fie auzit până la Cotroceni. Pentru că, acolo, baricadele pe care le ridică în regim de urgență SPP-ul sunt dimensionate să oprească chiar și notele muzicale.

Contele de Saint GermainEditorialeAlianta PNL - PC,cartarescu,imoral,mihaies,Patapievici,tismaneanuCum o fi să ai capacitatea intelectuală de a înțelege răul, de a recunoaște și blama imoralitatea și, în același timp, să te prostituezi? Eu cred că ar trebui să fie rău, oribil, dar sunt contrazis de vedete precum Mircea Cărtărescu, Horia Roman Patapievici, Vladimir Tismăneanu care par a...Blog politic si polemic