Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


Cum o fi să ai capacitatea intelectuală de a înţelege răul, de a recunoaşte şi blama imoralitatea şi, în acelaşi timp, să te prostituezi? Eu cred că ar trebui să fie rău, oribil, dar sunt contrazis de vedete precum Mircea Cărtărescu, Horia Roman Patapievici, Vladimir Tismăneanu care par a se simţi foarte confortabil în cleştele acestei dihotomii. Lor li se alătură, prin autopropunere, şi Mircea Mihăieş. Acesta, fără complexul de a juca, intelectualmente, într-o divizie inferioară, se dă în stambă săptămână de săptămână, la remorca granzilor şi mai abitir decât toţi laolaltă, doar – doar l-o propune şi pe el cineva pentru grupa mare.

Fanfara la care prestează toţi aceşti trombonişti şi trompete ale puterii primeşte la răstimpuri, de la compozitorii propagandei de partid şi de stat, partituri pe care trebuie să le interpreteze patetic, convingător, conjugat.

Vă amintiţi partitura urii? A fost cântată cu vreo două luni în urmă. La-ul l-a dat diapazonul lui Pleşu după care toţi ceilalţi, în solo-uri care mai de care mai la buza scenei şi gesticulate baroc, au încercat să demonstreze, patetic, că investiţia în ei merită. Acordul final i-a revenit alamei de luni a lui Mihăieş care, din înlocuitori fiind, a falsat cu doza obişnuită de agramatisme, dând realismul şi derizoriul necesar întregului concert.

Săptămâna trecută instrumentiştii noştri au primit o nouă partitură. Cea legată de alianţa PNL – PC. “ Defăimaţi-o, anatemizaţi-o, folosiţi tremolouri cât mai indignate şi infamante cu refrenele “trădare”, “Brătianu se răsuceşte în mormânt”, “liberali, abandonaţi-l pe Antonescu”.

Primul la rampă a ieşit, vineri, Cărtărescu. Cu o uvertură improvizată lăutăreşte, luându-şi câteva aplauze palide de la amatorii de manele portocalii dar şi fluierături copioase de la cunoscători.

Urmează Mihăieş. De-abia aştept să-i văd, mâine, zelul imprecator privind “imorala alianţă”. Urmând după “maestru”, dl. Mihăieş va trebui neapărat să folosească tobele mari, cu folie rezistentă, dacă vrea să se evidenţieze. Şi va trebui să izbească-n ele cu toată demenţa de care-l ştim capabil, dacă vrea să fie auzit până la Cotroceni. Pentru că, acolo, baricadele pe care le ridică în regim de urgenţă SPP-ul sunt dimensionate să oprească chiar şi notele muzicale.

Contele de Saint GermainEditorialeAlianta PNL - PC,cartarescu,imoral,mihaies,Patapievici,tismaneanuCum o fi să ai capacitatea intelectuală de a înţelege răul, de a recunoaşte şi blama imoralitatea şi, în acelaşi timp, să te prostituezi? Eu cred că ar trebui să fie rău, oribil, dar sunt contrazis de vedete precum Mircea Cărtărescu, Horia Roman Patapievici, Vladimir Tismăneanu care par a...Blog politic si polemic