Scorul acestui articol
[Total: 159 voturi. Media: 4.9]

Explicații și concluzii de etapă pentru un prezent impetuos (1)

  1. Generația „spontanee” a usereplusiștilor. O doamnă în jur de 40 de ani mi-a povestit recent următorul episod din trecutul ei. Tocmai trecuse în clasa a XI-a, la un liceu de elită dintr-un oraș mare, când a chemat-o directorul în cancelarie pentru o scurtă discuție confidențială. „Reprezentantul unei instituții foarte importante, care se ocupă de securitatea țării, mi-a cerut să-i recomand un număr de elevi din școala noastră inteligenți, buni vorbitori (mai ales de limbi străine), pricepuți la calculator și cu o gândire liberă. M-am gândit să te propun și pe tine. Reflectează, vorbește acasă cu părinții și dă-mi un răspuns cât de curând. Ar fi vorba de anumite avantaje importante pentru viitorul tău, și materiale și de stabilitate, dar, evident, și de unele privațiuni și sacrificii„. Cum doamna a acceptat din curiozitate să facă un prim pas, a fost solicitată, după un timp, pentru un interviu. Portretul robot al candidaților căutați a descurajat-o însă. Nu se recunoștea în el. Accentul nu era pe calități intelectuale, pe IQ, pe onestitate; era pe cinism, pe capacitatea de disimulare, de suprimare a propriilor sentimente, pe o disciplină cazonă împinsă spre fanatism. O formă de dezumanizare, zicea dânsa, care nu i se potrivea deloc. A declinat propunerea, dar și-a adus aminte de acest episod acum, citind un articol al meu despre profilul, parcă tras la ștanță, al reprezentanților USR „“ PLUS care ne conduc azi. Ei par a fi forma modelată degenerativ a exact ce căutau acum 20 – 25 de ani recrutatorii. Se întreabă doamna: nu cumva această generație de cyborgi, aproape identici în anormalitatea lor, întruchipată de personaje ca Stelian Ion, Bulai, Moșteanu, Seidler, Barna, Chichirău, Drulă, Năsui etc. reprezintă o promoție de politicieni români construită de serviciile noastre secrete după un anumit tipar și scoasă la remodelat lumea pe șest, acum, când vremurile sunt tulburi și camuflajul favorizat? Eu cred că poate fi o explicație valabilă pentru apariția acestor bizari minerali, considerați de unii ca aparținând unei „generații spontanee”.
  2. Pasivitatea PSD. Mulți spre foarte mulți critică aspru în ultima vreme pasivitatea PSD-ului față de guvernarea PNL „“ USR „“ UDMR. Și eu, furios adesea pe golăniile și ipocrizia coaliției „de dreapta”, m-am mai indignat, am mai ridicat tonul și i-am pus la zid pe eunucii pesediști. Mi se păreau atât de impotenți politic încât doar comparația asta o inspirau. Cum eu, în articolele de pe acest blog, exprim gânduri și raționamente ale clipei, din dorința de a fi sincer la timpul prezent și nu consecvent cu orice preț cu mine cel din trecut, mă simt dator să vă mărturisesc că am început să apreciez non-combatul PSD. Marcel Ciolacu, cu alura lui de ursuleț de pluș, cu felul lui blajin, neconflictual, sfătos, de a face politică de așteptare într-o țară plină de politicieni nebuni și agitați, a reușit să răstoarne clasamentele. Să ne uităm puțin la sondaje: PSD „“ 35%, PNL „“ 19%, USR „“ 13%. O să îmi spuneți că PSD nu are niciun merit pentru aceste evoluții în favoarea sa, că PNL și USR, guvernând lamentabil, s-au împușcat singure în picior. Doar partea a doua e adevărată. Marele merit al PSD este că i-a lăsat pe acești impostori să fie ei înșiși, mincinoși, hoți, incompetenți. Neatacându-i la baionetă, nescoțând oamenii în stradă, neinvadând televiziunile de știri cu gueriliști isterici și cu mesaje extremiste, reprezentanții PSD i-au lăsat, practic, pe adversarii lor fără sacul de box pe care se obișnuiseră să-l bumbăcească de dimineață până seară spre deliciul susținătorilor lor avizi de lupte cu cocoși. Ciolacu a înțeles că niște bătăuși de profesie vor căuta încăierarea cu orice preț. Nu mai e PSD-ul în ring, atunci se vor lupta între ei. Și, în felul acesta, lume le va vedea adevărata față. Valori neprețuite, precum Clotilde Armand ori Nicușor Dan, Florin Câțu ori Ludovic Orban trebuie lăsate să se manifeste până consternează definitiv. De ce să întrerupi sinucideri atât de elaborate și spectaculoase? Nici prin cap nu-i trece lui Ciolacu să aducă PSD la guvernare în conjunctura actuală. Doamne ferește! Și bine face, după părerea mea. Opoziție de catifea, puțină sare pusă peste suferința românilor ca să înțeleagă pe pielea lor cu cine au votat ultima oară și”¦ salutări cu răvașe lui Iohannis: o să ne chemi tu, iar noi o să ne gândim de două ori dacă o să venim, și în ce condiții.
  3. Retragerea din Afganistan. Ne-am mai lămurit odată, dacă nu ne-a ajuns lecția de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, cât de mult ne putem baza pe americani. Partener strategic, Articolul 5, dar dacă ne invadează rușii sau ne trimit vreo rachetă supărată spre Deveselu, să vezi atunci ce sare NATO să ne apere”¦ Cu conferințe indignate și vorbe de profundă consolare! Adică nimic! Ce se întâmplă acum în Afganistan este într-un fel tragic emblema progresismului imbecil. Mi-e o rușine imensă față de afganii care au crezut în balivernele alianței noastre, conduse de SUA, și acum se văd părăsiți în cel mai abject mod. Nu putea exista o propagandă mai eficientă împotriva valorilor occidentale, considerate până nu de mult repere imuabile ale civilizației moderne, decât debandada lăsată în urma lor de eliberatorii creștini care și-au închipuit că pot reconstrui din temelii un popor de alte tradiții, religie și, cultură, după modelul lor mustind de decadență, drepturi LGBT și economie de junglă. Drama umanitară care se prefigurează în Afganistan cred că va desființa pentru decenii postul de jandarm al planetei și al respectării drepturilor omului cu care atât de mult se fălea, până mai ieri, America. Un jandarm compromis nu se mai poate apăra nici pe el însuși.
https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/08/SUA-Afganistan.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/08/SUA-Afganistan-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialegeneratie spontanee,pasivitatea PSD,recrutatii USR,retrgerea din Afganistan,USR-PLUSExplicații și concluzii de etapă pentru un prezent impetuos (1) Generația 'spontanee' a usereplusiștilor. O doamnă în jur de 40 de ani mi-a povestit recent următorul episod din trecutul ei. Tocmai trecuse în clasa a XI-a, la un liceu de elită dintr-un oraș mare, când a chemat-o directorul în...Blog politic si polemic