Scorul acestui articol
[Total: 166 voturi. Media: 4.9]

 

Motto
„Timpul trece ca un amănunt”
Constanța Buzea

 

Toată lumea vorbește în aceste zile de blatul care ar exista între PSD și Klaus Iohannis. Motive ar fi destule pentru o astfel de suspiciune, dar eu nu cred în ea dintr-un motiv foarte simplu: Klaus Iohannis nu este suficient de inteligent pentru a face o astfel de mișcare. Rigiditatea lui teutonică, grefată peste o mediocritate structurală, îl împiedică să găsească, pe cale de raționamente logice, soluții care presupun flexibilitate și adaptabilitate.

 

Un trufaș ca el, confundând puterea conjuncturală a funcției cu înalte virtuți personale, nu este în stare să se obiectiveze când greșește și să încerce a îndrepta lucrurile din mers. Convins, de firea lui și de yesmenii din jur, că este infailibil, perseverează în erori rizibile, închipuindu-și că lumea din jur ar trebui să se supună planurilor sale și refuzând orice fel de corecții.

 

Dintr-o analiză politică a momentului, rațională și lucidă, rezultă limpede că  orice soluție cât de cât stabilă la actuala criză politică din România ar trebui să includă PSD. Nu poți, mai ales într-o țară în derivă ca a noastră, să arunci partidul cel mai greu al țării la pupa navei ca pe o benă cu fiare ruginite, și să îți închipui că printr-o astfel de dezechilibrare brutală poți evita scufundarea. Or Klaus Iohannis tocmai asta face. Cu infatuarea și lipsa lui cronică de imaginație, o ține langa cu „fără PSD”, incapabil să priceapă că astfel contribuie substanțial la fortificarea PSD-ului și la șubrezirea alianței LUI de dreapta și a poziției sale personale. Să nu încerci a coopta 35% din forța electorală a țării la efortul de a depăși această criză majoră, sanitară, economică și, mai recent, de guvernanță bazală a societății, este, pe termen mediu, sinucidere curată.

 

Și, ca să-i cânte în strună melomanului de la Cotroceni căruia nu-i plac decât gamele minore, tromboniștii lui Câțu și cordiștii lui Orban se jură de dimineață până seară, pe toate octavele posibile, că ei și PSD „¦ niciodată împreună! Ceea ce, evident, PSD aplaudă. Oricum, nici prin cap nu le trece pesediștilor să intre acum la guvernare, dar, decât să declare asta oficial și să fie acuzați de lașitate ori oportunism, le cade mult mai bine să spună că ei ar vrea să salveze țara dar, iată, nu sunt lăsați de Werner și ai lui.

 

Și, vorba poetei, „timpul trece ca un amănunt”; iarna vine, facturile vor sări în aer, useriștii își vor umple la cota de retenție rezervoarele cu venin și-și vor ascuți și mai tare dinții cu dren, PSD va trece de 40% în sondaje și poporul sleit atât va aștepta ca să-și regăsească pofta de viață: un îndemn răcnit al Șoșoacăi și mobilizarea decisivă a lui George Simion.

 

Atunci să-l vedem pe „fălosul – consecvent” de la Cotroceni și pe filarmonicii lui drapați în galben de la Palatul Victoria pe unde vor scoate cămașa. Pe ce ieșiri secrete ale palatelor lor vor da buzna să se evacueze”¦

 

Rareș Bogdan și Emil Boc, principalii artizani ai blagoslovirii românilor cu providențialul Câțu, vor primi binemeritata răsplată a istețimii lor. Sictirul colectiv al nației.

 

Iar noi o vom lua de la capăt, pasivi și cu memoria scurtă, sperând într-o lume mai bună care să ne cadă din cer.

C-așa-i românu”™, visator!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/09/Iohannis-PSD.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/09/Iohannis-PSD-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialealianta extremisti,AUR,Blat Ciolacu Iohannis,Catu demisie,motiune PSD,USR-PLUS  Motto 'Timpul trece ca un amănunt' Constanța Buzea   Toată lumea vorbește în aceste zile de blatul care ar exista între PSD și Klaus Iohannis. Motive ar fi destule pentru o astfel de suspiciune, dar eu nu cred în ea dintr-un motiv foarte simplu: Klaus Iohannis nu este suficient de inteligent pentru a...Blog politic si polemic