Scorul acestui articol
[Total: 171 voturi. Media: 4.9]

Păcat că s-a terminat Congresul PNL cu minunata lui campanie electorală! A fost un nesperat cadou pentru amatorii de cascadorii cu asmuțiri și daturi în gât. Folclor politic la gaura cheii. O gală a obscenităților neblurate. Parada dezbrăcării de caracter a unor iezuiți cu malformații.

Astfel arată așa zisa protipendadă, reformatorii de dreapta ai României lui Iohannis. „Înălțimile lor”, pitice după cum se vede, care țin azi în mâini hățurile țării (căci o țară care a rămas de căruță așa se conduce, cu hățurile), au scos în vitrină tot borhotul fermentării lor interioare, ca să-l ofere spre vânzare contra voturi la Congres.

Președinte, prim „“ miniștri, parlamentari, primari n-au pregetat o clipă să-și dezvelească frenetic  vergeturile și celulita egourilor lor obeze, dacă asta a fost condiția pentru a-și mări șansele de câștig la tombola finală. Constituția țării? Restricțiile privind pandemia? Niște jucării sexuale pentru deliciul propriu, pentru violul la care toți aceștia s-au dedat.

Am convingerea că gașca de exhibiționiști care prin comportamentul lor nerușinat au produs repulsie oricărui om normal, cu 7 ani de-acasă, se droghează la greu ori de câte ori sunt confruntați cu un obstacol care-i stresează. Legitimii noștri, intrați în politică exclusiv pentru a parveni, acționează atât de haotic și distructiv pentru că se află, 24 din 24, sub influența unui drog de mare risc. Nu mă refer aici la pastile,  ierburi ori prafuri ci la amfetamina puterii. Care le generează violență, lipsă de control, incoerență și orbire.

N-am trăit deloc afectiv războiul celor doi candidați galbeni, protagoniștii disputei. Nu am avut nicio preferință. Amândoi mi se păreau derizorii și consumați. Am privit însă cu interes discursurile lor opărite,  de buza cazanului cu smoală, pentru că aduceau la lumină adevăruri incredibil de grave. Și ne demonstrau, cu fiecare „revelație” în plus scoasă la bătaie, cât de dispuși la josnicii pot fi ei și cât de în voia sorții ne-au lăsat pe noi! Concluzia e una singură: scapă cine poate!

Parcă-i și văd pe cei doi extenuați de-atâta prestație patriotică cum, după seara memorabilă a alegerilor interne, au dat fuga acasă să își caute recuperarea în ce știu ei mai bine: învinsul în shoturi, învingătorul în jointuri.

Iohannis, Cîțu, Orban, Rareș Bogdan, Emil Boc: ce figuri de menajerie! Parcă tocmai s-au întors de la un casting pentru Satyricon. Tema pentru care ar fi putut fi preselectați pe bază de merite anterioare pentru un astfel de casting este, evident, tema din Satyricon: degradarea societății sub influența nefastă a puterii și a banului.

Practic, pentru președinția PNL s-au luptat doi mincinoși notorii, diferiți printr-o a doua abilitate a lor: unul fitilist, altul aventurier.

A câștigat până la urmă aventurierul, pentru că a avut resursele și acceptul „juriului” de a juca imoral, de a se folosi de o armată de mercenari pe care doar el avea de unde să-i plătească. Din bugetul țării! Solda cu care i-a cucerit pe aceștia: mirajul programului de investiții Anghel Saligny.

Principala caracteristică a unui aventurier, așa cum ne-o demonstrează legendele, dar și Florin Cîțu, este refuzul de a se gândi la consecințe. Aventurierul se lasă prins de vraja aventurii lui și pornește pe drumul dictat de aceasta ca un somnambul. Cu ochii deschiși, dar fără să vadă; asumându-și la fiecare pas, senin și fără ieșiri de urgență, riscuri necalculate.

Așa a procedat pe vremuri tânărul Câțu când a condus mașina aproape în comă alcoolică și când s-a pus cu potera americană uitând să restituie unei bănci 7000 de dolari. Așa a acționat recent și maturul Câțu când a declanșat conflictul cu USR-PLUS și când a forțat adoptarea  planului Anghel Saligny fără să se gândească la urmări. Situația imposibilă de acum este rezultatul aruncării cu capul înainte a unui aventurier iresponsabil, susținut de niște mercenari rapaci.

Ce este grav este că acest aventurier trage după el în prăpastie o țară întreagă. Și ce este gravissim este că președintele țării aflată în pericol, în loc să încerce a salva țara pe care a primit-o în grijă, pactizează cu aventurierul și cu mercenarii, incurajându-i iresponsabil să meargă mai departe.

Suntem cu toți într-un automobil fără frâne condus nebunește de un șofer somnambul. Iar la această cursă, în timp ce poporul – pasager privește îngrozit, este unul, in turnul de control, care râde tâmp, își freacă palmele și ne îndeamnă să stăm liniștiți: a găsit, el, soluția salvatoare!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/09/Satyricon.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/09/Satyricon-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeAnghel Salygni,Congresul PNL,marii mincinosi Rares Bogdan si Emil Boc,mercenari,Satyricon,USR-PLUSPăcat că s-a terminat Congresul PNL cu minunata lui campanie electorală! A fost un nesperat cadou pentru amatorii de cascadorii cu asmuțiri și daturi în gât. Folclor politic la gaura cheii. O gală a obscenităților neblurate. Parada dezbrăcării de caracter a unor iezuiți cu malformații. Astfel arată așa zisa protipendadă,...Blog politic si polemic