Scorul acestui articol
[Total: 171 voturi. Media: 4.9]

Păcat că s-a terminat Congresul PNL cu minunata lui campanie electorală! A fost un nesperat cadou pentru amatorii de cascadorii cu asmuţiri şi daturi în gât. Folclor politic la gaura cheii. O gală a obscenităţilor neblurate. Parada dezbrăcării de caracter a unor iezuiţi cu malformaţii.

Astfel arată aşa zisa protipendadă, reformatorii de dreapta ai României lui Iohannis. “Înălţimile lor”, pitice după cum se vede, care ţin azi în mâini hăţurile ţării (căci o ţară care a rămas de căruţă aşa se conduce, cu hăţurile), au scos în vitrină tot borhotul fermentării lor interioare, ca să-l ofere spre vânzare contra voturi la Congres.

Preşedinte, prim – miniştri, parlamentari, primari n-au pregetat o clipă să-şi dezvelească frenetic  vergeturile şi celulita egourilor lor obeze, dacă asta a fost condiţia pentru a-şi mări şansele de câştig la tombola finală. Constituţia ţării? Restricţiile privind pandemia? Nişte jucării sexuale pentru deliciul propriu, pentru violul la care toţi aceştia s-au dedat.

Am convingerea că gaşca de exhibiţionişti care prin comportamentul lor neruşinat au produs repulsie oricărui om normal, cu 7 ani de-acasă, se droghează la greu ori de câte ori sunt confruntaţi cu un obstacol care-i stresează. Legitimii noştri, intraţi în politică exclusiv pentru a parveni, acţionează atât de haotic şi distructiv pentru că se află, 24 din 24, sub influenţa unui drog de mare risc. Nu mă refer aici la pastile,  ierburi ori prafuri ci la amfetamina puterii. Care le generează violenţă, lipsă de control, incoerenţă şi orbire.

N-am trăit deloc afectiv războiul celor doi candidaţi galbeni, protagoniştii disputei. Nu am avut nicio preferinţă. Amândoi mi se păreau derizorii şi consumaţi. Am privit însă cu interes discursurile lor opărite,  de buza cazanului cu smoală, pentru că aduceau la lumină adevăruri incredibil de grave. Şi ne demonstrau, cu fiecare “revelaţie” în plus scoasă la bătaie, cât de dispuşi la josnicii pot fi ei şi cât de în voia sorţii ne-au lăsat pe noi! Concluzia e una singură: scapă cine poate!

Parcă-i şi văd pe cei doi extenuaţi de-atâta prestaţie patriotică cum, după seara memorabilă a alegerilor interne, au dat fuga acasă să îşi caute recuperarea în ce ştiu ei mai bine: învinsul în shoturi, învingătorul în jointuri.

Iohannis, Cîţu, Orban, Rareş Bogdan, Emil Boc: ce figuri de menajerie! Parcă tocmai s-au întors de la un casting pentru Satyricon. Tema pentru care ar fi putut fi preselectaţi pe bază de merite anterioare pentru un astfel de casting este, evident, tema din Satyricon: degradarea societăţii sub influenţa nefastă a puterii şi a banului.

Practic, pentru preşedinţia PNL s-au luptat doi mincinoşi notorii, diferiţi printr-o a doua abilitate a lor: unul fitilist, altul aventurier.

A câştigat până la urmă aventurierul, pentru că a avut resursele şi acceptul “juriului” de a juca imoral, de a se folosi de o armată de mercenari pe care doar el avea de unde să-i plătească. Din bugetul ţării! Solda cu care i-a cucerit pe aceştia: mirajul programului de investiţii Anghel Saligny.

Principala caracteristică a unui aventurier, aşa cum ne-o demonstrează legendele, dar şi Florin Cîţu, este refuzul de a se gândi la consecinţe. Aventurierul se lasă prins de vraja aventurii lui şi porneşte pe drumul dictat de aceasta ca un somnambul. Cu ochii deschişi, dar fără să vadă; asumându-şi la fiecare pas, senin şi fără ieşiri de urgenţă, riscuri necalculate.

Aşa a procedat pe vremuri tânărul Câţu când a condus maşina aproape în comă alcoolică şi când s-a pus cu potera americană uitând să restituie unei bănci 7000 de dolari. Aşa a acţionat recent şi maturul Câţu când a declanşat conflictul cu USR-PLUS şi când a forţat adoptarea  planului Anghel Saligny fără să se gândească la urmări. Situaţia imposibilă de acum este rezultatul aruncării cu capul înainte a unui aventurier iresponsabil, susţinut de nişte mercenari rapaci.

Ce este grav este că acest aventurier trage după el în prăpastie o ţară întreagă. Şi ce este gravissim este că preşedintele ţării aflată în pericol, în loc să încerce a salva ţara pe care a primit-o în grijă, pactizează cu aventurierul şi cu mercenarii, incurajându-i iresponsabil să meargă mai departe.

Suntem cu toţi într-un automobil fără frâne condus nebuneşte de un şofer somnambul. Iar la această cursă, în timp ce poporul – pasager priveşte îngrozit, este unul, in turnul de control, care râde tâmp, îşi freacă palmele şi ne îndeamnă să stăm liniştiţi: a găsit, el, soluţia salvatoare!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/09/Satyricon.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/09/Satyricon-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeAnghel Salygni,Congresul PNL,marii mincinosi Rares Bogdan si Emil Boc,mercenari,Satyricon,USR-PLUSPăcat că s-a terminat Congresul PNL cu minunata lui campanie electorală! A fost un nesperat cadou pentru amatorii de cascadorii cu asmuţiri şi daturi în gât. Folclor politic la gaura cheii. O gală a obscenităţilor neblurate. Parada dezbrăcării de caracter a unor iezuiţi cu malformaţii. Astfel arată aşa zisa protipendadă,...Blog politic si polemic