Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Aceasta este o scrisoare care face parte dintr-un serial. Pentru a parcurge în ordinea cuvenită episoadele, trebuie să începeţi prin a citi postarea: “În dialog cu diaspora”)

(De la CdSG către Excelsior)

Draga Excelsior,

Nu eşti “un pic tendenţios” ci de-a dreptul “pornit” împotriva lui Antonescu. Cu excepţia primului motiv, toate celelalte pe care le invoci sunt pur subiective şi, după părerea mea, induse de o propagandă la distanţă profesional făcută, care a găsit în tine un teren favorabil, cu o idiosincrazie psihică faţă de acest personaj.

Dacă am pune în balanţă criteriul fidelităţii (primul motiv al tău), probabil că cel mai “de casă” prezidenţiabil ar fi Crin. Şi tu-l acuzi tocmai pe el de infidelitate! Iliescu l-a mazilit pe Petre Roman, Constantinescu pe Radu Vasile, iar cel mai incestuos, Băsescu, i-a dat pe uşă afară, superlativ dizgraţios pe Pleşu, Renate Weber, cei doi Săftoiu, Cosmin Guşă şi mulţi, mulţi alţii, culminând cu aruncarea la pubela rebuturilor a lui Petre Roman). Care e crima lui Crin împotriva lui Orban? Orban e în partid, se exprimă… Ce trebuia să facă Crin după ce Orban l-a criticat? Să-l promoveze? Să nu-i dea replica? Atât a făcut, i-a dat replica.

Cu ce aparat fin şi corect tarat ai comparat verticalitatea lui CA cu aceea a lui Tăriceanu? Eu cred că ambii sunt la fel de verticali. În ce l-ai văzut tu pe CA îndoindu-şi condamnabil şira spinării? În nimic obiectiv.
În virtutea unei inerţii la criticarea lui Tăriceanu, toţi portocalii l-au acuzat pe Crin că e la remorca lui Patriciu. El a negat dar acuzele au continuat. Acum, prin alianţa cu PC şi prin criticile pe care şi le-a atras din partea lui Patriciu, CA a demonstrat că el spusese adevărul, nu detractorii lui. A recunoscut cineva dintre aceştia că s-a înşelat? Nimeni. Pentru că nu le convenea. Şi pentru că pe ei nu-i interesează de fapt să spună adevărul ci să defăimeze.
Acum toţi au început să spună că Antonescu a intrat la remorca lui Voiculescu. Nu ţi se pare că sunt doar joase atacuri politice, fără vreo fundamentare obiectivă?

Pe ce bază apreciezi atitudinea faţă de Băsescu drept o vendetă personală? Este o atitudine fermă, da, inflexibilă, da (ca faţă de cineva a cărui a doua natură – dacă nu chiar prima – este să mintă şi să provoace scandaluri), care, cât ai forţa semantica, numai vendetă nu se poate numi. Şi cu atât mai puţin personală. Tu chiar “muşti” intoxicările de sorginte Mihaieşană sau Cartaresciană că Antonescu conduce PNL-ul dictatorial? Toate hotărârile în acest partid se iau în forurile statutare şi, de regulă, fără unanimităţi (ceea ce e de bine, nu de rău), inclusiv aceea cu alianţa cu PC, inclusiv aceea cu neparticiparea la întâlnirile propuse de Băsescu. Eu, în exasperarea mea că această putere, cea mai coruptă şi antinaţională din câte a avut România după revoluţie, în stare de orice ticăloşie pentru a rămâne la comenzi, nu primeşte nici pe departe riposta vehementă pe care ar merita-o pentru crimele pe care le comite împotriva românilor, zic că opoziţia este mult prea blândă, mult prea moale. Tu numeşti opoziţia lui Antonescu “vendetă personală”. Exact cu termenii lansaţi de la cancelaria prezidenţială…?!

Oportunist? Uluit de o astfel de… scuză-mă, halucinaţie, favorizată probabil de distanţa ta faţă de lumea reală de aici, fac şi eu ca alţii mai celebri: “pe ce te bazezi’? Crede-mă, e o mare eroare! Poate cea mai mare dintre toate cele pe care ţi le comentez aici.

Dacă s-ar fi asociat cu PDL şi Băsescu, ai mai fi incriminat asocierea cu un informator al securităţii? O să-mi spui că Băsescu nu a fost încă dovedit de CNSAS, nu-i aşa? Dar tu, în forul tău intim, ce crezi? Putea ajunge ce-a fost pe la Anvers fără asta?
Şi, în fond, când interesele politice le-au cerut-o, nu s-au asociat cu acelaşi turnător şi Băsescu şi PSD-ul ? Cu ce e mai blamabil Antonescu ?

Chestia cu glumele din partid e chiar de umplutură. Cred că oricui i-ar fi greu să nu recunoască faptul că, dintre toţi oamenii politici de vârf pe care îi are România acum (demnitari, preşedinţi de partid), Antonescu este printre primii (dacă nu chiar primul) în materie de civilitate, calitate şi firesc ale discursului, spirit european.

În fine, nu mai insist. Nu mi-am propus să te convertesc, ştiu cât de greu îi este cuiva sedimentat în astfel de percepţii să şi le schimbe. Doar atât mai adaug: ăştia sunt politicienii de azi, între ei trebuie să alegem. Dacă mergem pe teoria ta, “toţi sunt o apă şi-un pământ” ignorând, repet,
a) că răul are grade de comparaţie,
b) că există o şansă ca acela care a furat ieri să fi devenit, până azi, mai bun, în timp ce şansele ca acela care fură azi şi vede că nu i se întâmplă nimic să devină corect peste noapte sunt zero,
şi refuzând să acceptăm că, aceste două realităţi, permit totuşi o alegere în direcţia mai binelui (sau, dacă preferi, în direcţia mai puţin răului) , atunci vom primi ceea ce merităm: căderea dintr-o dictatură de tip comunist, într-o dictatură de tip mafiotic.

Îţi inchei mesajul acesta, dragă Excelsior, cu o afirmaţie pe cât de tranşantă pe atât de gravă: “Ce-l mână pe Antonescu–n luptă? Raspunsul, nu este in nici un caz, interesul general al tarii”. Ai putea spune asta, 100% acoperit de realitate, despre Traian Băsescu. El a condus, a demonstrat, are fapte, are rezultate.  Dar despre Antonescu?  Nu este cumva această afirmaţie o răbufnire a ceva din tine construit artificial de alţii, fără să-ţi dai seama? Şi înghiţit pe nemestecate, pentru ca acum să-ţi dea eructaţii?

Ştii ce-ţi lipseşte ţie, dragă Excelsior, pentru a fi un analist obiectiv (în condiţiile in care îţi acord prezumţia de bună credinţă)? Să te întorci vreun an în România şi să încerci să-ţi câştigi existenţa cinstit, din munca ta, în Regimul lui Băsescu. După care să mai vorbim.

Dar, din păcate pentru obiectivitatea ta şi din fericire pentru tine, acest lucru nu se va petrece. Şi nici nu ţi-aş dori să se petreacă.

Contele de Saint GermainMusafiri pe blogBasescu,Crin Antonescu,diaspora,Tariceanu(Aceasta este o scrisoare care face parte dintr-un serial. Pentru a parcurge în ordinea cuvenită episoadele, trebuie să începeţi prin a citi postarea: “În dialog cu diaspora”) (De la CdSG către Excelsior) Draga Excelsior, Nu eşti “un pic tendenţios” ci de-a dreptul “pornit” împotriva lui Antonescu. Cu excepţia primului motiv, toate celelalte...Blog politic si polemic