Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Aceasta este o scrisoare care face parte dintr-un serial. Pentru a parcurge în ordinea cuvenită episoadele, trebuie să începeți prin a citi postarea: „În dialog cu diaspora„)

(De la CdSG către Excelsior)

Draga Excelsior,

Nu ești „un pic tendențios” ci de-a dreptul „pornit” împotriva lui Antonescu. Cu excepția primului motiv, toate celelalte pe care le invoci sunt pur subiective și, după părerea mea, induse de o propagandă la distanță profesional făcută, care a găsit în tine un teren favorabil, cu o idiosincrazie psihică față de acest personaj.

Dacă am pune în balanță criteriul fidelității (primul motiv al tău), probabil că cel mai „de casă” prezidențiabil ar fi Crin. Și tu-l acuzi tocmai pe el de infidelitate! Iliescu l-a mazilit pe Petre Roman, Constantinescu pe Radu Vasile, iar cel mai incestuos, Băsescu, i-a dat pe ușă afară, superlativ dizgrațios pe Pleșu, Renate Weber, cei doi Săftoiu, Cosmin Gușă și mulți, mulți alții, culminând cu aruncarea la pubela rebuturilor a lui Petre Roman). Care e crima lui Crin împotriva lui Orban? Orban e în partid, se exprim㔦 Ce trebuia să facă Crin după ce Orban l-a criticat? Să-l promoveze? Să nu-i dea replica? Atât a făcut, i-a dat replica.

Cu ce aparat fin și corect tarat ai comparat verticalitatea lui CA cu aceea a lui Tăriceanu? Eu cred că ambii sunt la fel de verticali. În ce l-ai văzut tu pe CA îndoindu-și condamnabil șira spinării? În nimic obiectiv.
În virtutea unei inerții la criticarea lui Tăriceanu, toți portocalii l-au acuzat pe Crin că e la remorca lui Patriciu. El a negat dar acuzele au continuat. Acum, prin alianța cu PC și prin criticile pe care și le-a atras din partea lui Patriciu, CA a demonstrat că el spusese adevărul, nu detractorii lui. A recunoscut cineva dintre aceștia că s-a înșelat? Nimeni. Pentru că nu le convenea. Și pentru că pe ei nu-i interesează de fapt să spună adevărul ci să defăimeze.
Acum toți au început să spună că Antonescu a intrat la remorca lui Voiculescu. Nu ți se pare că sunt doar joase atacuri politice, fără vreo fundamentare obiectivă?

Pe ce bază apreciezi atitudinea față de Băsescu drept o vendetă personală? Este o atitudine fermă, da, inflexibilă, da (ca față de cineva a cărui a doua natură „“ dacă nu chiar prima „“ este să mintă și să provoace scandaluri), care, cât ai forța semantica, numai vendetă nu se poate numi. Și cu atât mai puțin personală. Tu chiar „muști” intoxicările de sorginte Mihaieșană sau Cartaresciană că Antonescu conduce PNL-ul dictatorial? Toate hotărârile în acest partid se iau în forurile statutare și, de regulă, fără unanimități (ceea ce e de bine, nu de rău), inclusiv aceea cu alianța cu PC, inclusiv aceea cu neparticiparea la întâlnirile propuse de Băsescu. Eu, în exasperarea mea că această putere, cea mai coruptă și antinațională din câte a avut România după revoluție, în stare de orice ticăloșie pentru a rămâne la comenzi, nu primește nici pe departe riposta vehementă pe care ar merita-o pentru crimele pe care le comite împotriva românilor, zic că opoziția este mult prea blândă, mult prea moale. Tu numești opoziția lui Antonescu „vendetă personală”. Exact cu termenii lansați de la cancelaria prezidențial㔦?!

Oportunist? Uluit de o astfel de”¦ scuză-mă, halucinație, favorizată probabil de distanța ta față de lumea reală de aici, fac și eu ca alții mai celebri: „pe ce te bazezi”™? Crede-mă, e o mare eroare! Poate cea mai mare dintre toate cele pe care ți le comentez aici.

Dacă s-ar fi asociat cu PDL și Băsescu, ai mai fi incriminat asocierea cu un informator al securității? O să-mi spui că Băsescu nu a fost încă dovedit de CNSAS, nu-i așa? Dar tu, în forul tău intim, ce crezi? Putea ajunge ce-a fost pe la Anvers fără asta?
Și, în fond, când interesele politice le-au cerut-o, nu s-au asociat cu același turnător și Băsescu și PSD-ul ? Cu ce e mai blamabil Antonescu ?

Chestia cu glumele din partid e chiar de umplutură. Cred că oricui i-ar fi greu să nu recunoască faptul că, dintre toți oamenii politici de vârf pe care îi are România acum (demnitari, președinți de partid), Antonescu este printre primii (dacă nu chiar primul) în materie de civilitate, calitate și firesc ale discursului, spirit european.

În fine, nu mai insist. Nu mi-am propus să te convertesc, știu cât de greu îi este cuiva sedimentat în astfel de percepții să și le schimbe. Doar atât mai adaug: ăștia sunt politicienii de azi, între ei trebuie să alegem. Dacă mergem pe teoria ta, „toți sunt o apă și-un pământ” ignorând, repet,
a) că răul are grade de comparație,
b) că există o șansă ca acela care a furat ieri să fi devenit, până azi, mai bun, în timp ce șansele ca acela care fură azi și vede că nu i se întâmplă nimic să devină corect peste noapte sunt zero,
și refuzând să acceptăm că, aceste două realități, permit totuși o alegere în direcția mai binelui (sau, dacă preferi, în direcția mai puțin răului) , atunci vom primi ceea ce merităm: căderea dintr-o dictatură de tip comunist, într-o dictatură de tip mafiotic.

Îți inchei mesajul acesta, dragă Excelsior, cu o afirmație pe cât de tranșantă pe atât de gravă: „Ce-l mână pe Antonescu”“n luptă? Raspunsul, nu este in nici un caz, interesul general al tarii”. Ai putea spune asta, 100% acoperit de realitate, despre Traian Băsescu. El a condus, a demonstrat, are fapte, are rezultate.  Dar despre Antonescu?  Nu este cumva această afirmație o răbufnire a ceva din tine construit artificial de alții, fără să-ți dai seama? Și înghițit pe nemestecate, pentru ca acum să-ți dea eructații?

Știi ce-ți lipsește ție, dragă Excelsior, pentru a fi un analist obiectiv (în condițiile in care îți acord prezumția de bună credință)? Să te întorci vreun an în România și să încerci să-ți câștigi existența cinstit, din munca ta, în Regimul lui Băsescu. După care să mai vorbim.

Dar, din păcate pentru obiectivitatea ta și din fericire pentru tine, acest lucru nu se va petrece. Și nici nu ți-aș dori să se petreacă.

Contele de Saint GermainMusafiri pe blogBasescu,Crin Antonescu,diaspora,Tariceanu(Aceasta este o scrisoare care face parte dintr-un serial. Pentru a parcurge în ordinea cuvenită episoadele, trebuie să începeți prin a citi postarea: 'În dialog cu diaspora') (De la CdSG către Excelsior) Draga Excelsior, Nu ești 'un pic tendențios' ci de-a dreptul 'pornit' împotriva lui Antonescu. Cu excepția primului motiv, toate celelalte...Blog politic si polemic