Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Aceasta este o scrisoare care face parte dintr-un serial. Pentru a parcurge în ordinea cuvenită episoadele, trebuie să începeți prin a citi postarea: „În dialog cu diaspora„)

(De la Excelsior către CdSG)

Draga conte, ma intrebi de ce il persiflez pe Antonescu, ori de cate ori „il prind”.

Recunosc, poate sunt un pic tendentios in comentariile mele, la adresa lui, dar sa incerc sa ma explic. Fara sa cunosc starea lui materiala, iti acord credit si admit ca nu a comis nici una din faptele enumerate de tine. Dar ca sa-l parafrazez pe Caragiale al nostru, eu urasc tradarea si ii urasc si pe tradatori. Si pe natarai. Si pe razbunatori. Si pe profitori. Si el e un pic (sau un pic mai mult) din toate.

– Orban l-a impins cat a putut pe Crin al nostru in fruntea partidului si i-a facut toata treaba de gunoier, dupa care acelasi Orban a fost indepartat ca o masea stricata (nu-l apreciez pe Orban, dar nici nu sunt de acord cu atitudinea lui Antonescu).
– Are o verticalitate mai redusa decat Tariceanu, care nici el nu a fost chiar campion.
– Din cauza unei vendete personale cu Basescu (din motive personale doar de el cunoscute), este gata sa renunte la toate principiile liberalismului (de fapt nici nu stiu daca stie exact ce inseamna liberalismul).
– Este la fel de oportunist ca si primul sef liberal de dupa revolutie (Radu Campeanu).
– Nu stiu daca decizia CNSAS legata de activitatea de turnator a lui Voiculescu este fondata sau nu, dar este oficiala. Tu, seful PNL-ului te asociezi intr-o alianta chiar cu ceea ce romanii au urat cel mai mult. Ce perceptie crezi ca se creaza?
– Una este sa glumesti pe un forum, nefiind persoana publica si alta e sa inchizi gura oponentilor din propriul partid, cu glume de prost gust, sau chiar jignitoare, numai in ideea de a demonstra cine-i vataf la tine in partid.

As putea continua, dar ai inteles ideea.
Nimic din ce am spus nu constituie fapta pasibila de pedeapsa in fata justitiei. Asta nu inseamna ca-i exonerez pe ceilalti de raspundere pentru ce au facut (si ai dreptate, fiecare din cei mentionati a facut ceea ce ai mentionat), dimpotriva, dar macar ei au un motiv pentru comportamentul ticalosit. Ei incearca sa-si apere pielea. Pe cand Antonescu, din moment ce nu poate fi acuzat de nimic de natura mentionata, de ce se comporta ca un politician fara scrupule, dar si fara orizont? Ce-l mana pe el in lupta? Si pentru ca raspunsul, nu este in nici un caz, interesul general al tarii, ai si raspunsul la intrebarea pusa.

Contele de Saint GermainEditorialealegeri prezidentiale,Antonescu,Basescu,diaspora,tradare,tradatori(Aceasta este o scrisoare care face parte dintr-un serial. Pentru a parcurge în ordinea cuvenită episoadele, trebuie să începeți prin a citi postarea: 'În dialog cu diaspora') (De la Excelsior către CdSG) Draga conte, ma intrebi de ce il persiflez pe Antonescu, ori de cate ori 'il prind'. Recunosc, poate sunt un...Blog politic si polemic