Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Condamnarea lui Dan Voiculescu de către instanța de fond (prima din ierarhia de trei, cel mai ușor de manipulat fiind formată dintr-un singur judecător) a consolidat percepția aproape generală că Scaraoțki cu meșă și-a băgat adânc nu doar nasul chitinos dar și coada ca o bidinea de spoitor de putini în această poveste cu polițe și harpii.

De fapt, tot mai molipsit de aiurările malefice ale lui Sebastian Lăzăroiu, responsabilul cu magia neagră de la Cotroceni, omul cu polițele s-a trezit acum vreo două săptămâni incantând în public (și nu la umbra alcovului său cu vitralii și îmbârligături strict secrete) descântecul depărtării pentru Dan Voiculescu: „judecătorii judecă și condamnă”. Și-a încrucișat două degete de la picioare, ca să anihileze efectul de zbârcă al crucișiului din priviri, și a simțit fluidul gheenei cum țîșnește din vorbele lui, cum străpunge camera de luat vederi, cum trece prin ecranul televizorului doamnei judecător ce avea să decidă asupra cazului Voiculescu și cum o transformă pe aceasta, cu forța setei lui de răzbunare, în harpia ideală, în amuleta predestinată să-i împlinească fantasma. „Voiculescu judecat și condamnat”.    

„Dosarul telepatia” este un revelator mai convingător decât toată elocința și expozeurile analiștilor politici neademeniți, în ceea ce privește poziția de capră în care Traian Băsescu a arcuit justiția, pentru a o călări pe gustul său de maestru al lucrăturilor pe la spate.

Probabil că tocmai din acest motiv, în încercarea de a estompa evidența lipsei de argumente juridice de la dosar care să probeze vinovăția lui Dan Voiculescu, astăzi, la ordin, o armată de asudați s-a mobilizat să reinterpreteze descalificanta invocare a „telepatiei” de către procurorii ce au întocmit rechizitoriul.

EVZ și Revista 22, ca să amintesc doar vârful de lance al comandoului, susțin că fragmentul citat de apărătorii lui Voiculescu („Toți cei implicați au acționat în interesul Grivco S.A. din considerente telepatice ori din necunoaștere sau prostie”) ar fi unul trunchiat, scos din context și că, la o citire completă și corectă, sensul ar fi altul și procurorii ar avea dreptate. Pentru a-și demonstra teoria, autorii „dezvăluirii” publică întreg paragraful ce conține infamata frază. Iată-l, preluat din EVZ:

„Analiza întregului mecanism (și urmează înșiruirea a 8 pași prin care inculpații au comis frauda) relevã de asemenea faptul cã învinuitul și-a folosit influența politicã pentru a controla prin interpuși întregul proces de privatizare a societãtii în condiții care sã îi faciliteze achiziția pachetului de acțiuni la un preț derizoriu – o versiune contrarã însemnând sã admitem cã toți cei implicați și-au încãlcat atribuțiunile de serviciu sau au acționat în interesul SC „Grivco” SA București din considerente telepatice ori din necunoaștere sau prostie.”

Iar interpretarea corectă, după mintea celor de mai sus, ar trebui să fie următoarea:

„În concluzia pe care o trag procurorii, ei afirma ca faptele imputate inculpatilor nu ar putea fi negate decat intr-o situatie imposibila, aceea in care fie Voiculescu era telepat, fie prezumtivii sai complici erau prosti”.

Acum, zic și eu: că vă prostituați, nădușiților, este opțiunea voastră pentru a căpăta ceva de dus la gură. Treacă-meargă. Fiecăruia după jinduire și hămesire. Dar că vă oferiți prostituției fără o minimă higienă a profesiei, și astfel îl îmbolnăviți exact pe cel pe care visaserăți să-l fericiți, asta chiar că vă dă un nimb de prostie cu luciu. Da, ați reușit performanța rară de a fi chiar mai proști decât procurorii care au comis panseurile repetente de mai sus. Pentru că ei nu au mers până acolo încât să numească, ca voi, „situație imposibilă”, posibilitatea ca „prezumtivii complici” să fi fost incompetenți sau proști. Procurorii, știindu-se cu musca pe căciulă, conștienți că nu se bazează pe probe ci doar pe bănuieli și raționamente pline de improvizații, și-au lăsat o portiță de salvare evitând să se exprime tranșant. Au preferat să ofere o alternativă, fie ea și scremut-glumeată, pentru spălarea de păcate în fața posterității: sau „învinuitul și-a folosit influența politică…” sau „toți cei implicați și-au încălcat …”.  

Dacă ar fi avut împotriva lui Voiculescu măcar o dovadă materială, una singură (un document scris, un transcript al unei inregistrări, o declarație de martor, ceva), procurorii ar fi invocat-o pe nerăsuflate, știind prea bine că aceasta ar fi cântărit incomparabil mai mult în legea atracției universale a dreptății decât ușuratecul balet argumentativ pe bază de telepatie, necunoaștere sau prostie, aruncat de ei, la disperare, în taler.

E atât de simplu, când susții că „învinuitul și-a folosit influența politicã…”, să devii inatacabil prezentând o probă. Cât de mică. Dacă o ai. Măcar o probă. Când însă îți bazezi acuzația pe „analiza întregului mecanism”, când simți nevoia să plonjezi în eseistică speculativă de doi bani pentru a-ți prezenta o debilă teorie asupra cazului drept infailibilă citire în stele, te încadrezi de bună voie și nesilit de nimeni în tagma panglicarilor cărora li se vede porumbelul din mânecă.

Jalnică justiție, înșelătoare dreptate!

A nu se crede că nu am și eu serioase dubii privind ingineriile financiare prin care Dan Voiculescu și-a injectat steroizi în conturile bancare pentru a le aduce la musculatura actuală. Am. Și nu de azi, de ieri, și nu cu posibil ci cu probabil. Dar una-i una si alta-i alta.

Când văd că după condamnarea fără probe a lui Adrian Năstase se pregătește condamnarea fără probe a lui Dan Voiculescu, doar pentru că așa pohtește o minte primitivă și revanșardă, mă apucă un soi de justițiarism metafizic care mă îndeamnă să strig fizic: „jos mâinile de pe justiție, Traian Băsescu”!!!

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,Dan Voiculescu,dreptate,EVZ,harpie,justitie,procurori,revista 22,Scaraotki,Sebastian Lazaroiu,telepatie,Traian BasescuCondamnarea lui Dan Voiculescu de către instanța de fond (prima din ierarhia de trei, cel mai ușor de manipulat fiind formată dintr-un singur judecător) a consolidat percepția aproape generală că Scaraoțki cu meșă și-a băgat adânc nu doar nasul chitinos dar și coada ca o bidinea de spoitor de...Blog politic si polemic