Scorul acestui articol
[Total: 2 voturi. Media: 3.5]

Motto

Dialogul este doar un pretext pentru a ne face ascultați!

Trăim într-o societate nevrotică. Suntem agresați din toate părțile, la foc  continuu, de anomalii ce ne țin sub o permanentă biciuire a amenințării. Starea de veghe compulsivă înlocuiește starea de somn profund, gândurile năvălesc haotic, se contrazic, se încaieră, se fragmentează, se izgonesc unele pe altele. Aproape am uitat ce înseamnă reveria, deliciul scufundării în sine, privilegiul condiției de ființă ce-și poate construi singură fericirea în loc de a o cerși altora.

Trăim într-o societate nevrotică și asta redeșteaptă în noi reminiscențe de sălbăticiune. Începem să întruchipăm tot mai mult binomul vânător „“ vânat. Cu un plus pentru  vânat.

Nu mai ascultăm ci tragem cu urechea. Folosim verbul „a cuceri”  tot mai rar cu intenții galante și  tot mai des cu iritări războinice. Încrederea în celălalt a decăzut din condiția de virtute devenind defect major, semn de sinucigașă inadecvare.

Nu mai colectăm cu acribie informații din toate punctele cardinale pentru a a face raționamente cât mai corecte și a căuta adevăruri cât mai probabile.  Ne-am pierdut datul gândirii dubitative. Acum avem certitudini, preconcepem idei după cum ne emoționează umorile, amenințările și adrenalina stresului continuu și reținem doar acele informații care convin convingerilor noastre.

Nu mai dialogăm de mult în sensul socratic, reflexiv, coparticipativ, acordând egal interes și atenție spuselor celuilalt precum propriilor afirmații. Îl folosim pe celălalt doar pentru satisfacerea impulsurilor noastre expansive. Pentru a ne bucura de ascultarea lui, de acordul lui imediat față de ideile noastre, sau pentru a-l convinge că noi avem dreptate. A treia situație, aceea de a ne lăsa noi convinși de dreptatea celuilalt, nici nu intră în discuție.  Toți vrem să fim vânătorul, niciodată vânatul!

Pentru toate motivele de mai sus cred că pozițiile celor două tabere din războiul RMGC nu vor putea fi conciliate nici prin dialog, nici prin forța argumentelor. Înrolații ambelor baricade sunt înarmați până în dinți cu certitudini și inflexibilitate. Dumnezeu însuși dacă ar coborâ din ceruri și ar da un verdict, tot nu i-ar convinge pe cei contraziși de dreptatea sa.

În aceste condiții, de dialog al surzilor, există două posibile ieșiri din impas: fie guvernul (direct sau cu alibiul unui vot al parlamentului) decide DA sau NU și pune în aplicare, fie se organizează pomenitul referendum și… facă-se voia sa.

Contele de Saint GermainEditorialul de joialibi,dialog,Parlament,RMGC,Socrate,stare de veghe,vanat,vanatorMotto Dialogul este doar un pretext pentru a ne face ascultați! Trăim într-o societate nevrotică. Suntem agresați din toate părțile, la foc  continuu, de anomalii ce ne țin sub o permanentă biciuire a amenințării. Starea de veghe compulsivă înlocuiește starea de somn profund, gândurile năvălesc haotic, se contrazic, se încaieră, se...Blog politic si polemic