Scorul acestui articol
[Total: 2 voturi. Media: 3.5]

Motto

Dialogul este doar un pretext pentru a ne face ascultaţi!

Trăim într-o societate nevrotică. Suntem agresaţi din toate părţile, la foc  continuu, de anomalii ce ne ţin sub o permanentă biciuire a ameninţării. Starea de veghe compulsivă înlocuieşte starea de somn profund, gândurile năvălesc haotic, se contrazic, se încaieră, se fragmentează, se izgonesc unele pe altele. Aproape am uitat ce înseamnă reveria, deliciul scufundării în sine, privilegiul condiţiei de fiinţă ce-şi poate construi singură fericirea în loc de a o cerşi altora.

Trăim într-o societate nevrotică şi asta redeşteaptă în noi reminiscenţe de sălbăticiune. Începem să întruchipăm tot mai mult binomul vânător – vânat. Cu un plus pentru  vânat.

Nu mai ascultăm ci tragem cu urechea. Folosim verbul “a cuceri”  tot mai rar cu intenţii galante şi  tot mai des cu iritări războinice. Încrederea în celălalt a decăzut din condiţia de virtute devenind defect major, semn de sinucigaşă inadecvare.

Nu mai colectăm cu acribie informaţii din toate punctele cardinale pentru a a face raţionamente cât mai corecte şi a căuta adevăruri cât mai probabile.  Ne-am pierdut datul gândirii dubitative. Acum avem certitudini, preconcepem idei după cum ne emoţionează umorile, ameninţările şi adrenalina stresului continuu şi reţinem doar acele informaţii care convin convingerilor noastre.

Nu mai dialogăm de mult în sensul socratic, reflexiv, coparticipativ, acordând egal interes şi atenţie spuselor celuilalt precum propriilor afirmaţii. Îl folosim pe celălalt doar pentru satisfacerea impulsurilor noastre expansive. Pentru a ne bucura de ascultarea lui, de acordul lui imediat faţă de ideile noastre, sau pentru a-l convinge că noi avem dreptate. A treia situaţie, aceea de a ne lăsa noi convinşi de dreptatea celuilalt, nici nu intră în discuţie.  Toţi vrem să fim vânătorul, niciodată vânatul!

Pentru toate motivele de mai sus cred că poziţiile celor două tabere din războiul RMGC nu vor putea fi conciliate nici prin dialog, nici prin forţa argumentelor. Înrolaţii ambelor baricade sunt înarmaţi până în dinţi cu certitudini şi inflexibilitate. Dumnezeu însuşi dacă ar coborâ din ceruri şi ar da un verdict, tot nu i-ar convinge pe cei contrazişi de dreptatea sa.

În aceste condiţii, de dialog al surzilor, există două posibile ieşiri din impas: fie guvernul (direct sau cu alibiul unui vot al parlamentului) decide DA sau NU şi pune în aplicare, fie se organizează pomenitul referendum şi… facă-se voia sa.

Contele de Saint GermainEditorialul de joialibi,dialog,Parlament,RMGC,Socrate,stare de veghe,vanat,vanatorMotto Dialogul este doar un pretext pentru a ne face ascultaţi! Trăim într-o societate nevrotică. Suntem agresaţi din toate părţile, la foc  continuu, de anomalii ce ne ţin sub o permanentă biciuire a ameninţării. Starea de veghe compulsivă înlocuieşte starea de somn profund, gândurile năvălesc haotic, se contrazic, se încaieră, se...Blog politic si polemic