Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Motto

Regele este capul intors spre cer al unui popor intreg, fiinta noastra adunata laolalta intr-un punct inalt. Cand unui popor i se ia suveranul, lui i se ia capul intors catre cer. El este decapitat. Poporul roman a fost decapitat astfel la 30 decembrie 1947.

Gabriel Liiceanu

 

După atacul irațional de ieri al lui Traian Băsescu asupra Regelui Mihai, sincronizat perfect (credeți în coincidențe?) cu atacul hiperrațional, de o răceală reptiliană, al lui Andrei Pleșu asupra Doinei Cornea, un fapt devine tot mai clar: suntem în plin atac concertat al anticomuniștilor impostori asupra anticomuniștilor autentici, adevărate simboluri, încă în viață, ale românilor.

În urmă cu câteva luni publicam pe acest blog două comentarii în care demascam ipocrizia „anticomuniștilor de azi” și naturala lor plasare sub stindardul „Băsescu”.

Iată câte un fragment din fiecare:

Anticomuniștii Cotroceniului

(Comentariu postat la editorialul din Adevarul al lui Andrei Plesu intitulat ” Indigestii”)

Plecând de la indigestia domnului Pleșu, cauzată de televiziunile autohtone, mă întreb citindu-l: de ce, oare, aceste televiziuni nu organizează o dezbatere cu cărțile pe masă în care vocalii intelectuali ai lui Băsescu, autodeclarați anticomuniștii prezentului, să ne explice de ce s-au strâns, pentru apărarea acestei cauze, în jurul lui Traian Băsescu și nu în jurul adevăraților anticomuniști, victime ale dictaturii roșii de pe la noi: Regele Mihai, Doina Cornea, Paul Goma?

Anticomuniști și anticomuniști

Niciunul dintre anticomuniștii de ieri (Regele Mihai, Doina Cornea, Paul Goma) încă în viață, nu susține regimul Băsescu. Care regim, ranchiunos cum îl știm, în cel mai bun caz încearcă să-i facă uitați. Când însă poate să-i „răsplătească” cu semnificative gesturi de „curtoazie”, cum a fost respingerea repunerii în drepturi a familiei Goma ori nășirea moștenitorului bastardului Paul de România, nu ezită a o face.

Noi, contemporanii  anticomuniștilor de ieri dar și ai anticomuniștilor de azi, ne întrebăm: pe cine să credem? Pe cine să urmăm?

Pe” luminații nostri de vitrină” Pleșu, Cărtărescu, Liiceanu, Patapievici,  care, de anticomuniști ce-au fost, sub ceaușism, i-au provocat pe Herta Muller și Adam Michnik să le declare război moral în timp de pace?

Sau pe „din ce în ce mai umbriții” Regele Mihai, Doina Cornea, Paul Goma, care, printr-o involuție a conștiințelor și demnității naționale, sunt tot mai propuși uitării sociale?

Înțelepciunea populară ne îndrumă spre răspuns: „spune-mi cu cine te aduni ca să-ți spun cine ești”.

Te aduni cu Băsescu, ești o cacialma de anticomunist.

Te aduni cu Regele Mihai, Doina Cornea, Paul Goma, ai de partea ta istoria, tradiția și martiriul anticomuniste.

Ce-o fi atât de complicat?

 

Ce se întâmplă azi este o tristă confirmare a valabilității spuselor mele. Într-o disperată și fără scrupule tentativă de a mai câștiga o dată alegerile, chiar  împotriva evidentei și masivei nepopularități, regimul Băsescu își arată fețele derutei declanșând instaurarea haosului la toate nivelele: administrativ (desființarea județelor istorice), legislativ (modificarea constituției), ideologic și moral (răsturnarea totală a scării valorilor).

Miza demonizării unor simboluri naționale precum Regele Mihai și Doina Cornea este parte din acest plan, având ca scop acapararea, în folos propriu, a temei anticomuniste.

Această nebunie generalizată, irumpând pe mai multe planuri, are, pe lângă un potențial imens de compromitere națională, și o mică parte bună: aduce la vedere lichelele cu pedigri. Pentru că, în ce alți termeni am putea califica o eventuală conivență a „intelectualilor lui Băsescu” cu nemernicia acestuia de ieri față de Regele Mihai.

Deocamdată aștept reacții de la domnii Liiceanu, Patapievici, Pleșu. Între timp voi face o selecție a declarațiilor lor pro Regele Mihai din trecut, de pe vremea când le cădea bine și, dacă va fi cazul,  voi pune fată în față fețele fățărniciei acestor domni cu pretenții de bun național.

Contele de Saint GermainEditorialeanticomunisti de azi,Anticomunisti de ieri,Basescu,Doina Cornea,Liiceanu,Patapievici,Paul Goma,Plesu,regele MihaiMotto Regele este capul intors spre cer al unui popor intreg, fiinta noastra adunata laolalta intr-un punct inalt. Cand unui popor i se ia suveranul, lui i se ia capul intors catre cer. El este decapitat. Poporul roman a fost decapitat astfel la 30 decembrie 1947. Gabriel Liiceanu   După...Blog politic si polemic