Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Motto

Regele este capul intors spre cer al unui popor intreg, fiinta noastra adunata laolalta intr-un punct inalt. Cand unui popor i se ia suveranul, lui i se ia capul intors catre cer. El este decapitat. Poporul roman a fost decapitat astfel la 30 decembrie 1947.

Gabriel Liiceanu

 

După atacul iraţional de ieri al lui Traian Băsescu asupra Regelui Mihai, sincronizat perfect (credeţi în coincidenţe?) cu atacul hiperraţional, de o răceală reptiliană, al lui Andrei Pleşu asupra Doinei Cornea, un fapt devine tot mai clar: suntem în plin atac concertat al anticomuniştilor impostori asupra anticomuniştilor autentici, adevărate simboluri, încă în viaţă, ale românilor.

În urmă cu câteva luni publicam pe acest blog două comentarii în care demascam ipocrizia “anticomuniştilor de azi” şi naturala lor plasare sub stindardul “Băsescu”.

Iată câte un fragment din fiecare:

Anticomuniştii Cotroceniului

(Comentariu postat la editorialul din Adevarul al lui Andrei Plesu intitulat ” Indigestii”)

Plecând de la indigestia domnului Pleşu, cauzată de televiziunile autohtone, mă întreb citindu-l: de ce, oare, aceste televiziuni nu organizează o dezbatere cu cărţile pe masă în care vocalii intelectuali ai lui Băsescu, autodeclaraţi anticomuniştii prezentului, să ne explice de ce s-au strâns, pentru apărarea acestei cauze, în jurul lui Traian Băsescu şi nu în jurul adevăraţilor anticomunişti, victime ale dictaturii roşii de pe la noi: Regele Mihai, Doina Cornea, Paul Goma?

Anticomunişti şi anticomunişti

Niciunul dintre anticomuniştii de ieri (Regele Mihai, Doina Cornea, Paul Goma) încă în viaţă, nu susţine regimul Băsescu. Care regim, ranchiunos cum îl ştim, în cel mai bun caz încearcă să-i facă uitaţi. Când însă poate să-i “răsplătească” cu semnificative gesturi de “curtoazie”, cum a fost respingerea repunerii în drepturi a familiei Goma ori năşirea moştenitorului bastardului Paul de România, nu ezită a o face.

Noi, contemporanii  anticomuniştilor de ieri dar şi ai anticomuniştilor de azi, ne întrebăm: pe cine să credem? Pe cine să urmăm?

Pe” luminaţii nostri de vitrină” Pleşu, Cărtărescu, Liiceanu, Patapievici,  care, de anticomunişti ce-au fost, sub ceauşism, i-au provocat pe Herta Muller şi Adam Michnik să le declare război moral în timp de pace?

Sau pe ”din ce în ce mai umbriţii” Regele Mihai, Doina Cornea, Paul Goma, care, printr-o involuţie a conştiinţelor şi demnităţii naţionale, sunt tot mai propuşi uitării sociale?

Înţelepciunea populară ne îndrumă spre răspuns: “spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti”.

Te aduni cu Băsescu, eşti o cacialma de anticomunist.

Te aduni cu Regele Mihai, Doina Cornea, Paul Goma, ai de partea ta istoria, tradiţia şi martiriul anticomuniste.

Ce-o fi atât de complicat?

 

Ce se întâmplă azi este o tristă confirmare a valabilităţii spuselor mele. Într-o disperată şi fără scrupule tentativă de a mai câştiga o dată alegerile, chiar  împotriva evidentei şi masivei nepopularităţi, regimul Băsescu îşi arată feţele derutei declanşând instaurarea haosului la toate nivelele: administrativ (desfiinţarea judeţelor istorice), legislativ (modificarea constituţiei), ideologic şi moral (răsturnarea totală a scării valorilor).

Miza demonizării unor simboluri naţionale precum Regele Mihai şi Doina Cornea este parte din acest plan, având ca scop acapararea, în folos propriu, a temei anticomuniste.

Această nebunie generalizată, irumpând pe mai multe planuri, are, pe lângă un potenţial imens de compromitere naţională, şi o mică parte bună: aduce la vedere lichelele cu pedigri. Pentru că, în ce alţi termeni am putea califica o eventuală conivenţă a “intelectualilor lui Băsescu” cu nemernicia acestuia de ieri faţă de Regele Mihai.

Deocamdată aştept reacţii de la domnii Liiceanu, Patapievici, Pleşu. Între timp voi face o selecţie a declaraţiilor lor pro Regele Mihai din trecut, de pe vremea când le cădea bine şi, dacă va fi cazul,  voi pune fată în faţă feţele făţărniciei acestor domni cu pretenţii de bun naţional.

Contele de Saint GermainEditorialeanticomunisti de azi,Anticomunisti de ieri,Basescu,Doina Cornea,Liiceanu,Patapievici,Paul Goma,Plesu,regele MihaiMotto Regele este capul intors spre cer al unui popor intreg, fiinta noastra adunata laolalta intr-un punct inalt. Cand unui popor i se ia suveranul, lui i se ia capul intors catre cer. El este decapitat. Poporul roman a fost decapitat astfel la 30 decembrie 1947. Gabriel Liiceanu   După...Blog politic si polemic