Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

CROCHIUL DE MARÅ¢I

Citate din simbolistica culorilor:
In diverse culturi, albastrul este un simbol religios care poate ține spiritele la distanță.
Amuletele de culoare albastră au darul de a anihila „žprivirile rele”.

Mulți se grăbesc să tragă concluzii, să identifice pilde, acum, la nici o săptămână după ce un eveniment pământesc (moartea unui om) s-a întâmplat unei alcătuiri mai mult spirituale decât materiale: Adrian Păunescu.

Eu cred că este pripit și servește inevitabil prejudecăților și nu adevărului, să te avânți în construcții speculative, la buza gropii, doar de dragul de a părea „pe fază”.

Fără a ține cont de timpii diferiți de înjumătățire a izotopilor celor 2 stări amintite, spirituală și materială, cu care natura ne-a dotat pe toți în configurația standard, apariția erorilor de evaluare nu ține de risc, de teoria probabilităților sau de geometria clopotului lui Gauss, ci de certitudine.

Cred că e mai realist, dacă tot suntem prinși de suflul acestui eveniment, să încercăm descifrarea unei atitudini bizare observate la unul dintre eroii de pe margine, pentru care latura spirituală pare a fi inhibată pentru moment, ghemuită într-o pândă latentă.

E vorba de arborarea de către președinte, la catafalc, a unui singular pulover albastru într-o … mare neagră.

Cine va încerca să mă convingă că avem de-a face cu o întâmplare sau cu o minoră neglijență a primului om în stat, să-și caute alte urechi, dotate deja cu căști pe lungimea de undă a poveștilor cu fantome votante ale doamnei Anastase.

Opinia mea este că „puloverul albastru” reprezintă un gest premeditat: pentru a transmite un mesaj sau pentru a face loc unei precauții.

Dacă e vorba de un mesaj, acesta s-ar putea să fi fost adresat oamenilor cu cipuri portocalii implantate direct pe creer, derutați că busola primită de la comandantul lor le-a indicat, pentru câteva minute, două norduri, Estul și Vestul: „nu luați în serios prezența mea acolo. A fost la șto, la bruiaj, ca și beșteleala pe care le-am tras-o lui Sever Voinescu și Cristian Preda. Când e pe bune, e pe bune! La morții din Afganistan, ați văzut: costum negru, cravată neagră, tot tacâmul. Așa că gata cu moacele astea rătăcite. Continuați și demolați după planul inițial: contestatarii mei, dușmanii națiunii”.

Dacă e vorba de o precauție, albastrul puloverului funebru s-ar putea să fi fost, precum „flacăra violet” la alegeri, un fel de vestă de protecție anti ceva rău care, nu se știe exact cum, era posibil să apară, emanație a machiavelismului unora.

Acolo, în holul de la Uniunea Scriitorilor, nu doar spiritul ostilului în viață Adrian Păunescu trebuia ținut la distanță; te mai pomeneai și cu vreun Paler atacându-ți aura, ca să nu mai vorbim de privirile rele ale celor prezenți la priveghi, în majoritate reacționari de pe listele cu ascultări ale serviciilor. Din păcate cei cu priviri bune, membrii grupului său de intelectuali care l-ar fi putut proteja, n-au avut tăria de a-și călca pe suflet și a-l însoți aici pentru a savura în comun, cu pavilioanele privirilor în bernă, evident, această victorie de parcurs.

Iată de ce a fost obligat, practic, de Aliodor Manolea să apeleze la protecția puloverului albastru.

Contele de Saint GermainCrochiul de martiEditorialecrochiul de marti,flacara violet,puloverul albastruCROCHIUL DE MARÅ¢I Citate din simbolistica culorilor: In diverse culturi, albastrul este un simbol religios care poate ține spiritele la distanță. Amuletele de culoare albastră au darul de a anihila 'žprivirile rele'. Mulți se grăbesc să tragă concluzii, să identifice pilde, acum, la nici o săptămână după ce un eveniment pământesc (moartea unui...Blog politic si polemic