Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la articolul din Romania Libera semnat de Dan Turturica si intitulat “Dor de Ceausescu”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/dor-de-ceausescu-219903.html)

 

Da, eu cred că trăim azi într-o dictatură. Să pornim discuţia de-aici.

Dacă e să mă iau după domnul Turturică (grăbit să-l citeze încă din primul paragraf pe Andrei Pleşu, ca să pară mai credibil), atunci mă fac vinovat de următoarele:

–          Sunt în conflict cu limba română, sunt de rea credinţă şi dovedesc lipsă de consideraţie faţă de victimele adevăratelor dictaturi;

–          Am minte îngustă, sunt primitiv intelectual, nu am caracter, sunt flaşnetă, nu mi-am decontat încă relaţia cu Ceauşescu;

–          Nu vreau să accept în ruptul capului că Nicolae Ceauşescu nu a fost decât o mască după care mi-am ascuns propriile slăbiciuni, am fost un laş, lipsit de demnitate, mi-am turnat colegii în schimbul unei funcţii sau al mai multor proteine, nu m-am priceput să fiu mai bun, mai serios, mai onest;

–          Îl vreau pe Ceauşescu pentru că nu am curajul să-mi asum responsabilitatea că o ducem astăzi prost, fug de introspecţii incomode, sunt pasiv, neimplicat politic şi civic.

O nimica toată, recunoaşteţi. Sunt tocmai bun de lapidat.

Nu pun în discuţie, deocamdată, dacă am sau nu dreptate crezând că trăim într-o dictatură.

Observ doar nesemnificativul detaliu că de aceeaşi părere cu mine şi încadrabili deci în aceeaşi  măgulitoare caracterizare a domnului Turturică, sunt, pe lângă sute de mii, dacă nu milioane de români anonimi, şi următorii (ca să aleg doar trei exemple dintr-o listă considerabil mai lungă): prof. Andrei Marga, prof. Alexandru Athanasiu, prof. Bogdan Teodorescu.

Îţi trebuie ceva  tupeu şi absolvirea celor 7 ani de-acasă la fără frecvenţă pentru a-i putea acuza pe aceştia de conflict cu limba română, de primitivism intelectual şi, Magna Cum Laude, de turnarea colegilor la securitate în schimbul unei funcţii.

În comparaţie, la toate capitolele, cu cei numiţi, unde l-am putea plasa pe Dan Cristian Turturică, chiar încercând să fim binevoitori ? Greu de găsit un loc. Pentru că oriunde l-am pune, nu se vede. Ne-ar trebui o lentilă de observator astronomic pentru a distinge acest fir de praf.

Care fir de praf însă, şcolit la Academia de Dat cu Praf în Ochi, a învăţat un lucru: că maxima lui forţă distructivă se manifestă atunci când intră în ochii cuiva, infectându-l sau orbindu-l.

Asta vrea să facă, prin deşerticul său articol de azi, domnul Turtureanu. Să infecteze şi să obnubileze. Să ascundă evidenţa.

Care este că, da, Traian Băsescu are nu numai tendinţe dar şi acţiuni dictatoriale.

Să hotărăşti singur că “salariile şi pensile vor scădea cu 15%” şi să-ţi asumi asta, substituindu-te primului ministru nu doar la luarea deciziei dar şi la anunţarea ei, este un gest dictatorial.

Să refuzi propunerea de prim ministru (Johhanis) a unei majorităţi  confortabile, constituită legal şi validată prin trecerea unei moţiuni de cenzură şi să impui pe cine vrei tu, în exclusiv interes personal şi total dispreţ al interesului naţional, este un gest dictatorial.

Exemple ar mai fi multe. Inutil insă a le prezenta aici deoarece, în cârca domnului Pleşu, foarte predispus în ultima vreme  la pase soporifice alternate cu zvâcniri de rodeo, Cristian Turturică se crede un fel  de Don Quijote cu antifoane.

Degeaba i se strigă de pe margine că Dulcineea a chelit şi că pe Rosinanta o dor şalele. Domnia sa merge mai departe, parcurgând neobosit sensul giratoriu al închipuitei sale înaintări.

Contele de Saint GermainEditorialePolemiceBasescu,Dan Turturica,dictatura,Don Quijote,Dor de Ceausescu,Opinii,prof. Alexandru Athanasiu,prof. Andrei Marga,prof. Bogdan Teodorescu,Romania Libera(Acest comentariu a fost postat la articolul din Romania Libera semnat de Dan Turturica si intitulat 'Dor de Ceausescu', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/dor-de-ceausescu-219903.html)   Da, eu cred că trăim azi într-o dictatură. Să pornim discuţia de-aici. Dacă e să mă iau după domnul Turturică (grăbit să-l citeze încă...Blog politic si polemic