Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la articolul din Romania Libera semnat de Dan Turturica si intitulat „Dor de Ceausescu”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/dor-de-ceausescu-219903.html)

 

Da, eu cred că trăim azi într-o dictatură. Să pornim discuția de-aici.

Dacă e să mă iau după domnul Turturică (grăbit să-l citeze încă din primul paragraf pe Andrei Pleșu, ca să pară mai credibil), atunci mă fac vinovat de următoarele:

-          Sunt în conflict cu limba română, sunt de rea credință și dovedesc lipsă de considerație față de victimele adevăratelor dictaturi;

-          Am minte îngustă, sunt primitiv intelectual, nu am caracter, sunt flașnetă, nu mi-am decontat încă relația cu Ceaușescu;

-          Nu vreau să accept în ruptul capului că Nicolae Ceaușescu nu a fost decât o mască după care mi-am ascuns propriile slăbiciuni, am fost un laș, lipsit de demnitate, mi-am turnat colegii în schimbul unei funcții sau al mai multor proteine, nu m-am priceput să fiu mai bun, mai serios, mai onest;

-          Îl vreau pe Ceaușescu pentru că nu am curajul să-mi asum responsabilitatea că o ducem astăzi prost, fug de introspecții incomode, sunt pasiv, neimplicat politic și civic.

O nimica toată, recunoașteți. Sunt tocmai bun de lapidat.

Nu pun în discuție, deocamdată, dacă am sau nu dreptate crezând că trăim într-o dictatură.

Observ doar nesemnificativul detaliu că de aceeași părere cu mine și încadrabili deci în aceeași  măgulitoare caracterizare a domnului Turturică, sunt, pe lângă sute de mii, dacă nu milioane de români anonimi, și următorii (ca să aleg doar trei exemple dintr-o listă considerabil mai lungă): prof. Andrei Marga, prof. Alexandru Athanasiu, prof. Bogdan Teodorescu.

Îți trebuie ceva  tupeu și absolvirea celor 7 ani de-acasă la fără frecvență pentru a-i putea acuza pe aceștia de conflict cu limba română, de primitivism intelectual și, Magna Cum Laude, de turnarea colegilor la securitate în schimbul unei funcții.

În comparație, la toate capitolele, cu cei numiți, unde l-am putea plasa pe Dan Cristian Turturică, chiar încercând să fim binevoitori ? Greu de găsit un loc. Pentru că oriunde l-am pune, nu se vede. Ne-ar trebui o lentilă de observator astronomic pentru a distinge acest fir de praf.

Care fir de praf însă, școlit la Academia de Dat cu Praf în Ochi, a învățat un lucru: că maxima lui forță distructivă se manifestă atunci când intră în ochii cuiva, infectându-l sau orbindu-l.

Asta vrea să facă, prin deșerticul său articol de azi, domnul Turtureanu. Să infecteze și să obnubileze. Să ascundă evidența.

Care este că, da, Traian Băsescu are nu numai tendințe dar și acțiuni dictatoriale.

Să hotărăști singur că „salariile și pensile vor scădea cu 15%” și să-ți asumi asta, substituindu-te primului ministru nu doar la luarea deciziei dar și la anunțarea ei, este un gest dictatorial.

Să refuzi propunerea de prim ministru (Johhanis) a unei majorități  confortabile, constituită legal și validată prin trecerea unei moțiuni de cenzură și să impui pe cine vrei tu, în exclusiv interes personal și total dispreț al interesului național, este un gest dictatorial.

Exemple ar mai fi multe. Inutil insă a le prezenta aici deoarece, în cârca domnului Pleșu, foarte predispus în ultima vreme  la pase soporifice alternate cu zvâcniri de rodeo, Cristian Turturică se crede un fel  de Don Quijote cu antifoane.

Degeaba i se strigă de pe margine că Dulcineea a chelit și că pe Rosinanta o dor șalele. Domnia sa merge mai departe, parcurgând neobosit sensul giratoriu al închipuitei sale înaintări.

Contele de Saint GermainEditorialePolemiceBasescu,Dan Turturica,dictatura,Don Quijote,Dor de Ceausescu,Opinii,prof. Alexandru Athanasiu,prof. Andrei Marga,prof. Bogdan Teodorescu,Romania Libera(Acest comentariu a fost postat la articolul din Romania Libera semnat de Dan Turturica si intitulat 'Dor de Ceausescu', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/dor-de-ceausescu-219903.html)   Da, eu cred că trăim azi într-o dictatură. Să pornim discuția de-aici. Dacă e să mă iau după domnul Turturică (grăbit să-l citeze încă...Blog politic si polemic