Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]
CENZURAT DE DILEMA VECHE SI MIRCEA VASILESCU

Acest editorial al domnului Pleșu (http://dilemaveche.ro/sectiune/situa-iunea/articol/note-stari-zile-3) este o formă de jubilație. Nu mă obosesc să argumentez de ce, evidențele sunt evidențe.

Scriind un astfel de text, domnia sa s-a gâdilat la talpă cu pana de gâscă, în căutarea unui catharsis. De când aștepta prilejul acestui strănut, acestei revanșe cu bule,  în care obida acumulată în urma ponoaselor înfrățirii sale cu Traian Băsescu să poată izbucni stropind spre inamici, metamorfozată în tonalități săltărețe de scherzo.

Doar că, să te prezinți la un priveghi fredonând ritmuri zglobii și bătând step cu glumițe zdrăngănitoare dinaintea îndoliaților, nu este cel mai onorant mod de a-ți deschide mintea și sufletul spre respectul public.

Puțin îi pasă însă domnului Pleșu de 7,4 milioane de români cu speranțele în bernă. Poporul, pentru domnia sa, nu doar că este o noțiune abstractă dar este și indexat la râme. Iar asta nu de ieri, de azi. Poate să treacă acul prin nevertebrarea lui de popor, poate să sângereze mortal, nicio emoție sau compasiune  nu străfulgeră cristalul minții de filozof.

Domnul Pleșu are războaiele sale personale cu Antena 3, cu Antonescu, cu Ponta, cu kilogramele, cu apetitul sau pantagruelic, nu-l doare vârful peniței când acesta scrâșnește de povara minciunilor așternute cu talent.

Un singur exemplu: „Serviciile secrete sînt la picioarele lui”.

Această afirmație nu este un adevăr rostit de domnul Pleșu din nebăgare de seamă, vreo scăpare provocată de asediul lucidității sale. Nu, nici vorbă! Această afirmație se dorește o bășcălie care, în context, să fie asimilată negării ei. Adică, ne dă de înțeles autorul, nici vorbă că serviciile secrete ar fi controlate de Traian Băsescu.

Mai că-ți vine, la o așa brașoavă rostită cu candidă zeflemea, să te inspiri din forțele întunericului și să-i pui o Biblie în față domnului Pleșu  spre a-l confrunta cu propria frică (dacă e chiar atât de greu cu propria conștiință).

Desigur că nici procuratura, care scoate oamenii din biserică în sfântă zi de sărbătoare pentru a le vârî spaima-n oase, nu e sub controlul lui Traian Băsescu. Dar dacă, cu adevărat, n-ar fi, dacă, așa cum este clar oricui mai puțin celor ce resping evidența, aceste atacuri în haită ale procurorilor asupra gospodăriilor țărănești nu ar sluji intereselor suspendatului, atunci nu ar țâșni domnul Pleșu primul să protesteze vehement împotriva acestor samavolnicii?

Îi reamintesc lui Andrei Pleșu, dacă nu cumva a și descoperit asta singur că, de la o vârstă, chiar și jubilația începe să doară. Așa încât poate nu i-ar strica mai multă moderație când se arată cu jubilația la priveghi.

Contele de Saint GermainPolemiceandrei plesu,Basescu,Biblia,Dilema Veche,jubilatie,priveghiCENZURAT DE DILEMA VECHE SI MIRCEA VASILESCU Acest editorial al domnului Pleșu (http://dilemaveche.ro/sectiune/situa-iunea/articol/note-stari-zile-3) este o formă de jubilație. Nu mă obosesc să argumentez de ce, evidențele sunt evidențe. Scriind un astfel de text, domnia sa s-a gâdilat la talpă cu pana de gâscă, în căutarea unui catharsis. De când aștepta prilejul...Blog politic si polemic