Scorul acestui articol
[Total: 2 voturi. Media: 4]

Încet „“ încet, societatea românească se reîncarcă cu veninul È™i furia beligerantă ce au deviat-o atât de contraproductiv spre mize marginale în timpul regimului Băsescu.
DeÈ™i, cu ocazia alegerilor din decembrie 2014, bacilul discordiei a fost extirpat din zona organelor vitale ale națiunii, a rămas în urma lui poziția de bastonaÈ™ a multora dintre nefaÈ™tii săi urmaÈ™i, care È™i-au găsit, pentru regrupare și supraviețuire, pustule È™i furuncule cu mare potențial infecțios.
După o acalmie a nedumeririi postelectorale, ceea ce se constată în prezent este că în locul aÈ™teptatei pacificări sociale, a lăsării la vatră a combatanților È™i apariției primilor germeni de reconciliere, polii se remagnetizează iar taberele se remobilizează pentru o nouă luptă.
Este o constatare tristă, care confirmă că noxele băsismului încă fac ravagii.
Unul dintre principalii agenți patogeni ai acestei anomalii este aÈ™a zisa „žjustiție independentă”, creată de Traian Băsescu după chipul È™i asemănarea sa: primitivă, violentă, sectară, disprețuitoare, demagogică, însetată de răzbunare și îngenunchere.
Ca toate naturile dictatoriale, Traian Băsescu a îndrăgit și cultivat structurile piramidale. Doar ele îi puteau asigura atotputernicii faraonice. Fascinația acestor structuri constă în stabilitatea excepțională oferită de bază și precizia matematică cu care își drenează întreaga forță în vârf.
Traian Băsescu și-a construit puterea din colți piramidali care, ca într-un lego tridimensional, se îmbinau în piramida „“ stat avându-l în frunte pe el, autocratul – destrămător. Căci colții lui nu sfâșiau conic, doar cu vârful, ci și despicau măcelărește, cu muchiile. În felul acesta era scutit să dreseze mase largi, îndărătnice, îi era de ajuns să controleze doar vârfuri influente, ascultătoare. Ceea ce s-a priceput să facă de minune. A numit în aceste focare de forță avataruri ale sale, ca niște matrioșci, una în alta și toate în el.
„žJustiția independentă” a fost una dintre piramidele de putere băsistă care, cel puțin în ultimii doi ani de mandat prezidențial, a devenit cea mai importantă dintre toate. I-a asigurat un pumn de fier și o supraviețuire politică de la care poporul îi retrăsese dreptul.
Dar, din motive de târguială cu Ponta pe numirea procurorilor șefi, Traian Băsescu a trebuit să modeleze plastilina acestei piramide, înainte de a o lansa în luptă, după o geometrie aparte. A optat pentru o piramidă – tetraedru, în care vârfurile constituțional stabilite erau Nițu, Kovesi și Bica. Cum lipsea al patrulea vârf, a adăugat-o în acest rol pe îndatorata Livia Stanciu, partenera autoasumată a celor trei. După care, președinte fiind, și-a permis o mică prestidigitație: nu a așezat piramida astfel încât vârful ei să fie cel ierarhic – firesc, Nițu, ci, făcându-se că încurcă bazele, a scos-o pe Kovesi deasupra. Astfel s-a pomenit poporul român cu o „žjustiție independentă” în care procurorul șef al DNA taie și spânzură iar procurorul general al țării face figurație.
Prin acest mecanism a fost posibilă punerea la cale a mascaradei hollywoodiene care a propulsat-o pe Laura Kovesi drept starul luptei anticorupție din România, regina neîncoronată, dar atotputernică, a JUSTIÅ¢IEI MARI. Care-și poate aresta chiar și rivala (egala?) de la DIICOT cu toată pompa cuvenită superproducțiilor, care poate descompleta chiar și sacrosancta Curte Constituțională, dacă nevoia de trofee o cere.
Numai că, de câteva săptămâni încoace, acest marș triumfal, această glorificare în care însuși președintele României se înscrie printre promotori, a început să fie bruiată de paraziții unei emisii paralele. S-a trezit JUSTIÅ¢IA MICÄ‚ și revendică, prin acțiuni pline de tupeu, prim „“ planul.
Domnul Tiberiu Nițu a început să-și arate … pârghiile.
Precum la paradele militare de intimidare, și-a scos la defilare procurorii parchetului general, încolțindu-l pe Traian Băsescu cu dosare penale mai ceva decât sunt încolțiți mistreții lui Å¢iriac pe domeniul de la Balc.
O replică descumpănitoare prin impactul ei a dat Tiberiu Nițu și mârșăviilor plutonului de execuție de la DNA – ÎCCJ. Dacă frăția Kovesi „“ Stanciu asigura procente de succes ale procurorilor DNA la ÎCCJ demne de un stat totalitarist, iată că, la nivelul Curții de Apel, unde aranjoarea mână băsistă are mai puțini porumbei în mânecă, dreptatea a început să-și găsească susținători care își respectă statutul. Revocarea judecătoarei Camelia Bogdan (gâdele tocmit de trioul Băsescu „“ Kovesi „“ Stanciu să-l decapiteze pe Dan Voiculescu în doi timpi și trei mișcări, în modul cel mai stalinist posibil), pe motiv de lipsă de imparțialitate, este un prim pas încurajator spre normalitate. Achitarea definitivă a Marianei Rarinca, tot la Curtea de Apel, după ce buldozerul Kovesi „“ Stanciu a strivit-o abuziv sub 6 luni de arest preventiv doar așa, ca să-și arate mușchii de oțel, este o altă umilire publică, binemeritată, a tupeistelor unelte băsiste care și-au pierdut orice măsură a bunului simț.
Dar, pe lângă procurorii de la Parchetul General și judecătorii de la Curtea de Apel, Tiberiu Nițu a mai mabilizat la parada militară de recâștigare a supremației față de patrulaterul DNA „“ SRI „“ ICCJ „“ CSM, și o a treia armă importantă, corpul magistraților din România. Aceștia, prin asociația care-i reprezintă, au devenit foarte activi și vocali în ultimele zile, cerând clarificarea relației justiției cu SRI și, sub formă de ultimatum, sau revenirea CSM la rolul său constituțional, sau demisia.
JUSTIÅ¢IA MICÄ‚ s-a trezit la realitate: ea ar trebui să fie, și e pe cale de a redeveni, JUSTIÅ¢IA MARE.
Comportamentul patrulaterului DNA „“ SRI „“ ICCJ „“ CSM este unul tipic gândirii limitate și diversioniste de sorginte securistică. O punere în scenă grandioasă, cu zeci, dacă nu sute, de demnitari încătușați și oferiți setei populare de sânge, pentru a salva gașca proprie de gangsteri tutelari.
Semnul suprem al ipocriziei lor este neatingerea de Traian Băsescu.
Justiția adevărată, JUSTIÅ¢IA MARE, este aceea care stârpește răul de la rădăcină, nu care plivește. Puțin îmi pasă că buruieni mici sunt scoase din glie dacă rizomul acestora este lăsat în continuare să procreeze.
Salut contraofensiva justiției mici. Având în vedere că ea nu este sub controlul celor 6 parteneri de reformare a statului numiți de Băsescu, îmi pun toată speranța în ea. Cât despre magnificii diversioniști Kovesi, Coldea, Stanciu, Bica, Georgescu, Udrea, reiau un îndemn devenit viral:
LA PUȘCARIE!

Contele de Saint GermainEditorialeAlina Bica,atotputernicie faraonica,bacil,Camelia Bogdan,Curtea Constitutionala,Curtea de Apel,Dan Voiculescu,DIICOT,DNA,domeniul de la Balc,Elena Udrea,furuncul,Horia Georgescu,Ion Tiriac,justitia mica,Laura Kopvesi,Livia Stanciu,Mariana Rarinca,piramida,pustula,SRI,Tiberiu NituÎncet '“ încet, societatea românească se reîncarcă cu veninul È™i furia beligerantă ce au deviat-o atât de contraproductiv spre mize marginale în timpul regimului Băsescu. DeÈ™i, cu ocazia alegerilor din decembrie 2014, bacilul discordiei a fost extirpat din zona organelor vitale ale națiunii, a rămas în urma lui poziția de...Blog politic si polemic