Scorul acestui articol
[Total: 45 voturi. Media: 4.8]

 

Cine n-a văzut o pisică, încolțită de ditamai dulăul, cum devine brusc arici, arc, sirenă, șrapnel și se năpustește sălbatic la atac, cu armele ei de felină ușoară? Este una dintre formele de luptă ale disperării, aceea de a ataca prin surprindere, jucând totul pe cartea numerelor mici, a minunilor care, totuși, din când în când își mai fac apariția, ca o pledoarie de incurajare a speranței.

După ce a tăcut săptămâni întregi la toate acuzele ce i se aduceau, Laura Kovesi a contraatacat ostentativ, acordând 3 interviuri în 2 zile, toate cu aproape același conținut. Nu a venit cu argumente sau dovezi care să desființeze acele acuze ci doar cu cuvântul ei împotriva cuvântului detractorilor. Ca atunci când vrei să dai de înțeles că adversarul nu poate proba ce spune și decizi să-i umilești neputința negând provocator.

Imediat după aceste interviuri, chiar în paralel cu ultimul, un alt actor important iese, surprinzător, la atac. Este președintele Iohannis care dă buzna peste guvernul României la o oră a dimineții la care, în mod obișnuit, își bea cafeaua în pijama și papuci.

Apoi, seara, pe frig și, aparent, pe nepregătite, 2-3000 de tineri frumoși și liberi se rup de mirajul lumii lor virtuale pentru a ieși cu rucsacul în spate, pe bulevardele Bucureștiului, într-o procesiune de protest cu panouri frumos editate și lozinci precis direcționate.

Toate acestea la doar o zi de la îndepărtarea lui Florian Coldea din poziția de cel mai puternic om al României și fără a părea că au vreo legătură cu debarcarea sa, ce, într-adevăr, s-ar fi cuvenit să iște turbulențe, dar de altă natură.

În fapt, au avut o foarte mare legătură.  Toate cele pomenite trebuiau, conjugat, să genereze un suflu emoțional care să mute agenda actualității de pe îngrozitorul scandal iscat de dezvăluirile lui Sebastian Ghiță pe un alt eveniment, cu magnitudine comparabilă, care să contrabalanseze impactul anunțatului episod 9.

Era nevoie de un pretext cu impact major la public.

Ca să furnizeze sistemului un astfel de pretext, s-au oferit chiar „strategii” PSD.

În plin scandal Ghiță, scandal care convenea de minune PSD și care decapitase deja binomul de unul dintre capete, mintoșii lui Dragnea s-au gândit că ar fi momentul potrivit să lanseze la apă delicatul proiect al grațierii.

Proastă inspirație!

Brusc, analiștii și preparatorii de sinteze ai sistemului s-au năpustit pe pleașcă. Și le-a ieșit  ce tocmai v-am descris.

Doamna Mungiu se întreba, retoric, „cine i-a scos pe oamenii ăștia în stradă”? Știa dânsa că nu e mâna societății civile curate, deoarece discutase cu șefii ONG-urilor acestui segment social iar aceia mărturisiseră că nu au nicio implicare în organizare.

Bine că nu a ieșit mai rău! Vremea rea dar și trezirea la realitate a multor români dintre cei ușor manipulabili cu doar un an în urmă au redus efectele de mare lovitură planificate și sperate de interimarii lui Coldea și de fanii lui Kovesi.

Așteptăm, așadar, cu mare interes, episodul 9 din serialul „Cu moartea pre moarte călcând”.

Poate chiar în seara asta”¦

Contele de Saint GermainEditorialebinomul SRI-DNA,Coldea - Kovesi,contraatac,Cu moartea pre moarte calcandAlina Mungiu Pippidi,Klaus Iohannis,Liviu Dragnea,mirajul lumii virtuale,ONG-uri curate,proiectul gratierii,Sebastian Ghita episodul 9,strategii PSD,tineri frumosi si liberi  Cine n-a văzut o pisică, încolțită de ditamai dulăul, cum devine brusc arici, arc, sirenă, șrapnel și se năpustește sălbatic la atac, cu armele ei de felină ușoară? Este una dintre formele de luptă ale disperării, aceea de a ataca prin surprindere, jucând totul pe cartea numerelor mici, a...Blog politic si polemic