Scorul acestui articol
[Total: 45 voturi. Media: 4.8]

 

Cine n-a văzut o pisică, încolţită de ditamai dulăul, cum devine brusc arici, arc, sirenă, şrapnel şi se năpusteşte sălbatic la atac, cu armele ei de felină uşoară? Este una dintre formele de luptă ale disperării, aceea de a ataca prin surprindere, jucând totul pe cartea numerelor mici, a minunilor care, totuşi, din când în când îşi mai fac apariţia, ca o pledoarie de incurajare a speranţei.

După ce a tăcut săptămâni întregi la toate acuzele ce i se aduceau, Laura Kovesi a contraatacat ostentativ, acordând 3 interviuri în 2 zile, toate cu aproape acelaşi conţinut. Nu a venit cu argumente sau dovezi care să desfiinţeze acele acuze ci doar cu cuvântul ei împotriva cuvântului detractorilor. Ca atunci când vrei să dai de înţeles că adversarul nu poate proba ce spune şi decizi să-i umileşti neputinţa negând provocator.

Imediat după aceste interviuri, chiar în paralel cu ultimul, un alt actor important iese, surprinzător, la atac. Este preşedintele Iohannis care dă buzna peste guvernul României la o oră a dimineţii la care, în mod obişnuit, îşi bea cafeaua în pijama şi papuci.

Apoi, seara, pe frig şi, aparent, pe nepregătite, 2-3000 de tineri frumoşi şi liberi se rup de mirajul lumii lor virtuale pentru a ieşi cu rucsacul în spate, pe bulevardele Bucureştiului, într-o procesiune de protest cu panouri frumos editate şi lozinci precis direcţionate.

Toate acestea la doar o zi de la îndepărtarea lui Florian Coldea din poziţia de cel mai puternic om al României şi fără a părea că au vreo legătură cu debarcarea sa, ce, într-adevăr, s-ar fi cuvenit să işte turbulenţe, dar de altă natură.

În fapt, au avut o foarte mare legătură.  Toate cele pomenite trebuiau, conjugat, să genereze un suflu emoţional care să mute agenda actualităţii de pe îngrozitorul scandal iscat de dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă pe un alt eveniment, cu magnitudine comparabilă, care să contrabalanseze impactul anunţatului episod 9.

Era nevoie de un pretext cu impact major la public.

Ca să furnizeze sistemului un astfel de pretext, s-au oferit chiar “strategii” PSD.

În plin scandal Ghiţă, scandal care convenea de minune PSD şi care decapitase deja binomul de unul dintre capete, mintoşii lui Dragnea s-au gândit că ar fi momentul potrivit să lanseze la apă delicatul proiect al graţierii.

Proastă inspiraţie!

Brusc, analiştii şi preparatorii de sinteze ai sistemului s-au năpustit pe pleaşcă. Şi le-a ieşit  ce tocmai v-am descris.

Doamna Mungiu se întreba, retoric, “cine i-a scos pe oamenii ăştia în stradă”? Ştia dânsa că nu e mâna societăţii civile curate, deoarece discutase cu şefii ONG-urilor acestui segment social iar aceia mărturisiseră că nu au nicio implicare în organizare.

Bine că nu a ieşit mai rău! Vremea rea dar şi trezirea la realitate a multor români dintre cei uşor manipulabili cu doar un an în urmă au redus efectele de mare lovitură planificate şi sperate de interimarii lui Coldea şi de fanii lui Kovesi.

Aşteptăm, aşadar, cu mare interes, episodul 9 din serialul “Cu moartea pre moarte călcând”.

Poate chiar în seara asta…

Contele de Saint GermainEditorialebinomul SRI-DNA,Coldea - Kovesi,contraatac,Cu moartea pre moarte calcandAlina Mungiu Pippidi,Klaus Iohannis,Liviu Dragnea,mirajul lumii virtuale,ONG-uri curate,proiectul gratierii,Sebastian Ghita episodul 9,strategii PSD,tineri frumosi si liberi  Cine n-a văzut o pisică, încolţită de ditamai dulăul, cum devine brusc arici, arc, sirenă, şrapnel şi se năpusteşte sălbatic la atac, cu armele ei de felină uşoară? Este una dintre formele de luptă ale disperării, aceea de a ataca prin surprindere, jucând totul pe cartea numerelor mici, a...Blog politic si polemic