Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Stimați colegi de forum,

Încep prin a vă preveni că nu veți găsi in cele ce urmează nici jigniri, nici ironii mușcătoare, nici reproșuri. Sunteți persoane care v-ați consumat  minute bune din timpul vostru liber pentru a-mi citi comentariile și, în supliment, mi-ați dedicat și alte minute, bonus,  pentru a mă interpela. Că ați făcut-o criticându-mă, uneori chiar înjurându-mă, contează mai puțin. Pentru mine faptul că mi-ați acordat atenția voastră este mai mult decât măgulitor și pentru asta, fără nicio ipocrizie, vă mulțumesc.

Am explicat și cu alte ocazii de ce scriu pe forumuri dar reiau pentru mai multă claritate. Scriu pentru că sunt conștient că regimul Băsescu a pus în mișcare o mașinărie de propagandă antipopulară care poluează realitatea și bunul simț  cu o toxicitate fără precedent pentru România democratică.  Combustibilul pe care îl folosește această mașinărie este compus din  notorietăți ale vieții publice dispuse la compromis. Ceea ce vreau și încerc să fac, după puterile mele, este să mă opun acestei înșelătorii, să o contracarez. Am suferit prea mult în regimul comunist consecințele „žpactizării ideologice cu puterea „ a unor intelectuali manilupatori și cu verb (Adrian Păunescu, Vadim Tudor, Eugen Barbu etc.),  pentru a sta indiferent la montarea, azi, a aceleiași piese dar cu alți actori (intelectualii lui Băsescu).

Lupta mea de demistificare, de arătare cu degetul a minciunii și cameleonismului autorilor textelor pe care le comentez, este una individuală, solitară, de conștiință, de dialog al meu cu mine, chiar dacă, separat, mai sunt și alți combatanți, cu aceleași idealuri.

Am mai spus-o și o repet pentru cine îmi acordă prezumția de onestitate: nu sunt inregimentat, nu scriu la ordin și, cu atât mai puțin, nu urmăresc vreun beneficiu personal (în afară de acela de a fi împăcat cu mine însumi și de a-mi putea privi, fără jenă, copiii în ochi).

Mulți dintre voi îmi reproșați că observ și critic doar hibele celor de la putere, închizând ochii la defectele celorlalți. Formal aveți dreptate. Doar formal însă! Pentru că, pe fond, principalul responsabil de răul prezentului, și cel care îl poate îndrepta,  este conducătorul prezentului. Nu există în logica managementului performant exonerarea liderilor și culpabilizarea subordonaților.

Cred că sunteți de acord că politizarea actuală a tuturor nivelelor de decizie este fără precedent.  Cui să  pretind, în aceste condiții,  demantelarea rețelelor de contrabandă de stat? Și cui să pretind lichidarea clanurilor mafiote care devalizează țara mână în mână cu puternicii zilei? Å¢in aceste ample și necesare acțiuni pentru igienizarea societății românești de Antonescu, de Ponta, de Voiculescu? Încercați doar o clipă să fiți obiectivi și realiști!

Îmi mai reproșați că, în comentariile mele, vizez adesea autorul, nu textul produs de acesta. Cu alte cuvinte că atac forma, nu fondul. Da, în cele mai multe cazuri așa este.  Când un autor de editoriale subordonează adevărul și binele public unor interese meschine și pasiuni private, atunci simt de datoria mea să spun în gura mare, clar și răspicat: omul acesta minte, omul acesta este un oportunist, omul acesta vrea să vă înșele în beneficiu propriu. Aproape că nu mă mai interesează valoarea de adevăr a unui mesaj dacă mesajul este lansat de un yesmen, de un ipocrit, de un necondiționat complice al puterii, oricare ar fi aceasta, oricât de coruptă.

În fine, mă taxați adesea pentru stil.  Că uneori devin exagerat de contondent, că reproșez grosolănia unora apelând eu însumi la grosolănie. Vă rog să recunoașteți că sunt excepții. Cred că, de vreun an încoace, doar cu Mircea Mihăieș am mai sărit calul. Și asta pentru că persoana în cauză pare a funcționa (atât pe emisie cât și pe recepție) doar în condiții de anormalitate. Totuși, accept, nu e o scuză onorantă. Voi încerca să nu mă mai las tras în jos .

Textele mele îi vizează doar pe editorialiștii pe ale căror forumuri postez. Nu vă vizează, nu vă atacă pe voi, cititori ca și mine. De aceea sunt surprins uneori de vehemența cu care reacționați la punctele mele de vedere care, repet, nu cu voi își propun să declanșeze polemici.  Asta nu inseamnă că aș prefera comentariilor critice lipsa lor.

Vă asigur că, oricât m-ați înjura, vă citesc. Nu pot însă să vă asigur și că aceste înjurături mă  mai afectează.  Sunt sensibil la argumente dar, înțelegeți-mă, am ajuns la o vârstă la care nu mai tresar când cineva ridică vocea la mine doar pentru că exist și mă exprim.

Atât pentru azi. Cu bine!

Contele de Saint GermainEditorialeAntonescu,Basescu,contestatar,Eugen Barbu,forum,paunescu,Ponta,Vadim,Voiculescu,yesmenStimați colegi de forum, Încep prin a vă preveni că nu veți găsi in cele ce urmează nici jigniri, nici ironii mușcătoare, nici reproșuri. Sunteți persoane care v-ați consumat  minute bune din timpul vostru liber pentru a-mi citi comentariile și, în supliment, mi-ați dedicat și alte minute, bonus,  pentru a...Blog politic si polemic