Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

In comentariul meu de ieri „Intre caduc și peren” presupuneam că participarea lui Mircea Cărtărescu la festivalul literar de la New York s-a bucurat de sprijinul financiar al autorităților române, prin intermediul uneia dintre diversele componente  prin care statul auster ne-a învățat că știe să-și răsplătească băieții buni.

Un comentator de pe forumul din EVZ, DODO, mi-a atras cuviincios dar cărtărescian atenția că „Daca mai sapai o idee, vedeai ca e vorba de 6 [sase] edituri europene, care au suportat toate cheltuielile”. Perfect, mi-am zis, suspiciunile mele au fost infirmate, iată o palmă tandră dată cârtitorismului tipic românesc căruia, din neaoșism, i-am căzut, de data asta, victimă.

Nu mică mi-a fost deci surpriza să primesc azi un nou comentariu, pe blog (îi mulțumesc Oanei pe această cale): „Raspunsul este tot in EvZ: http://www.evz.ro/detalii/stiri/impresiile-lui-mircea-cartarescu-de-la-festivalul-de-literatura-de-la-new-york-928342.html„.

Dau fuga la linkul indicat și, ce să vezi? Domnul Cărtărescu însuși ne lămurește: „Prezența acestora din urmă, ca și propria mea prezență la New York, alături de soția mea Ioana Nicolaie, se datorează Institutului Cultural Român din New York, instituție căreia îi sunt foarte îndatorat.”

Repet: nu critic inițiativa aceasta a ICR. Este în limita și în obligațiile statutului său. Mă întreb doar atât: pentru obținerea unor astfel de „normalități” și-o fi pus domnul Cărtărescu pana și prestigiul în slujba acestui regim prezidențial cu anasâna, anticonstituțional și antinațional? Dacă da, trist. Și deloc consonant cu conștiința unui scriitor exemplar ca Salman Rushdie, alături de care lui MC îi place să pozeze.

Contele de Saint GermainEditorialecartarescu,ICR,New York,Salman Rushdie  In comentariul meu de ieri 'Intre caduc și peren' presupuneam că participarea lui Mircea Cărtărescu la festivalul literar de la New York s-a bucurat de sprijinul financiar al autorităților române, prin intermediul uneia dintre diversele componente  prin care statul auster ne-a învățat că știe să-și răsplătească băieții buni. Un comentator...Blog politic si polemic