Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Frica este una dintre stihiile finței umane. Poate stâlci caractere și obnubila dreapta judecată fără consultarea comandamentelor superioare. Exacerbează sau inhibă, când nu înnebunește sau paralizează de-a dreptul.

Tiranii au exploatat-o în dublu scop: de a conduce, minoritar, majorități zdrobitoare și de a-și oferi juisarea atotputerniciei. Să te substitui lui Dumnezeu, chiar și vremelnic, dispunând discreționar de vieți ale semenilor precum o talpă beată de libertatea de a-și alege traseul peste sau pe alăturea de mușuroiul de furnici, nu este o ispită ușor de controlat.

Traian Băsescu și-a făcut din exploatarea fricii celor din jurul său un stil de viață, un mod de a-și atinge obiectivele și de a deveni ceea ce, sfidând orice bariere, îi place să fie: jupân, stăpân absolut, vătaf cu biciul peste vieți fără busolă.

A pierdut însă din vedere, luat de frenezia practicării acestui viciu, un lucru simplu precum darea lichidelor în clocot peste o anume temperatură: că fricii, de la un nivel de disperare încolo, îi cresc colți. Colți ascuțiți, cu nimic mai puțin de temut decât colții celui mai nebunesc curaj.

Îl vedem în ultimele zile tot mai amenințător și descumpănit. Deconcertant de amenințător și descumpănit. Cu o monotonie a fixațiilor în ceea ce privește intimidarea contestatarilor săi dusă până la limita iraționalului. Face orice să mai înspăimânte o dată, să mai cucerească măcar o redută prin ultimatumuri apocaliptice; caută cu disperare semne de frică acolo unde în trecut i se ofereau din abundență, și descoperă, în schimb, colți. Rânjete agresive, riposte, ură nestăvilită.

Pare a nu înțelege ce i se întâmplă. Exact ca Ceaușescu în balcon. Este incapabil să accepte evidența. Evidența că 7,5 milioane de români îi arată pumnul. Că 7,5 milioane de români au aflat câți sunt, în solidar, pentru demiterea lui și, cu conștiința acestei forțe devastatoare, îl pândesc la cotitură.

Fiecare apariție publică a acestui laș care amenință, adaugă grade noi pentru atingerea punctului de fierbere.

Și fiecare gest de servitute al instituțiilor ce încă nu s-au eliberat de frică și incearcă să-l impună poporului cu forța pe acest involuat, care se zbate să se fofileze în patru labe uzând de minciuni și tertipuri, mobilizează la inacceptare  mult mai eficient decât un ordin de înrolare.

Frica supușilor, ce pe vremuri l-a înălțat, s-a metamorfozat odată cu referendumul din scară de mătase în perete abrupt de prăpastie. Iar pentru el, de acolo de unde a rămas atârnat, doar prăvălirea mai poate exista ca soluție de coborâre.

Traian Băsescu a generat atâta frică în jurul lui încât acum, când butoiul s-a umplut și votul milioanelor de români i-a pus capacul, toată această frică pătrunde în el, copleșindu-l.

Contele de Saint GermainEditoriale7.5 milioane de romani,Ceausescu in balcon,disperare,fricaFrica este una dintre stihiile finței umane. Poate stâlci caractere și obnubila dreapta judecată fără consultarea comandamentelor superioare. Exacerbează sau inhibă, când nu înnebunește sau paralizează de-a dreptul. Tiranii au exploatat-o în dublu scop: de a conduce, minoritar, majorități zdrobitoare și de a-și oferi juisarea atotputerniciei. Să te substitui lui...Blog politic si polemic