Scorul acestui articol
[Total: 188 voturi. Media: 4.9]

 

Deocamdată, mișcările de protest din România sunt controlate din umbră de servicii. Controlate prin liderii de sindicat avuți la mână și șantajați după bunele obiceiuri ale casei, prin mahării diverselor sectoare private care doar simulează indignarea, ei în realitate fiind la adăpost pentru 100 de ani de-acum încolo de dezastrele produse de lockdown, prin toate slugile infiltrate la vârful diverselor structuri ce au în subordine mari mase de cetățeni ușor de făcut din vorbe.

Protestele actuale din Piața Victoriei sau din alte câteva mari piețe administrative, care abia adună câteva sute de amețiți care nu înțeleg nimic din ce li se întâmplă, au o caracteristică aparent paradoxală: sunt ca un fel de rugi abstracte, cu privirea ridicată spre cer, de parcă de-acolo ar veni răul oamenilor și rezolvarea lui, și nu de undeva din orizontul imediat, dintr-un loc cât se poate de concret care îi adăpostește pe prea puternicii zilei.

Orice nemulțumire populară autentică trebuie să aibă o țintă. Pe cel sau pe cei care o generează. Ori noi ce observăm? Că organizatorii așa ziselor manifestații de protest împotriva restricțiilor, a închiderii țării, a sărăcirii galopante a populației se feresc ca dracu”™ de tămâie să-i supere pe dragii lor guvernanți. Nu veți vedea, în aceste jalnice și manipulate ieșiri în stradă, pancarte care să afișeze sloganuri împotriva guvernului Orban ori a președintelui Iohannis. Ele, protestele acestea blegi, sunt folosite doar ca niște supape de siguranță, să nu care cumva dea boborul în clocot.

Auziți și dumneavoastră, stimați cititori, „strigături” de oameni batjocoriți ieșiți cu vuvuzelele pe caldarâm, care se pretind disperați și, chipurile, vor să schimbe lucrurile:

„Avem drepturi, nu doar obligații”, „Vrem să fim retribuiți pentru activitatea prestată”, „Meniul zilei FALIMENT”, „Ne-a epuizat grija de ceilalți”, „Vrem să muncim”, „Muncim pe datorie”, „Vrem la școală”, „Suntem epuizați”, „Nu faceți din erou zerou”, „Fiți corecți, nu abuzivi”, „Cinste și dreptate””¦

Ceai cu bromură, de la popotă!

Cu sloganuri precum cele de mai sus vor ei să câștige, să-și facă dreptate???!!! Caraghioșii!

Nu ai cum să-i compătimești pe oamenii ăștia. Poate doar puțin, pentru cât sunt de naivi și de ușor de dus de nas. Deși mulți, catastrofal de mulți, nu sunt nici naivi, nici proști, ci doar lași.

Deci un președinte și guvernul „său” te nenorocesc. Te mint cu nerușinare, te lasă fără loc de muncă, îți falimentează micile afaceri, condamnă cadrele medicale la sacrificii ca în vremuri de război, îi transformă pe artiști în cerșetori ieșiți cu flașneta la marginea drumului pentru vreun rest sleit de merdenea  sau vreun chiștoc de țigară abandonat prematur, îi calcă în picioare pe micii producători agricoli dimpreună cu produsele lor de strictă supraviețuire, împing de la spate o țară întreagă spre îmbolnăvire galopantă, organizând alegeri criminale care, în plus, vor fi și furate, deci mincinoase.

Oamenii ăștia care conduc România azi nu au Dumnezeu, nu au scrupule, nu au milă. Sunt trufași, incompetenți, imorali, cinici, agresivi, mincinoși și ar trebui alungați de la putere fără amânare. Imediat! Până când răul pe care-l fac nu va deveni ireversibil.

Ei știu doar de frică! Cine-și închipuie că vor fi impresionați de drame umane, că vor fi sensibilizați cu smiorcăieli de genul „murim de foame”, „suntem epuizați” și alte asemenea suspine de milogi pupincuriști, nu doar că se înșeală amarnic , dar e un prost și un laș care-și merită soarta.

La protestele din 2021 împotriva lui Traian Băsescu mai țineți minte cam ce se striga? Și cu ce furie?

„Jos regimul Băsescu”, „Jos guvernul, anticipate”, „Un guvern de mafioți, ne-au furat banii la toți”, „Băsescu, ia elicopterul”, „Băsescu, la pușcărie”.

Și, ce să vezi? Durul Băsescu, inflexibilul Băsescu a cedat! L-a debarcat pe Boc!

Mai aproape, la protestele din 2015 împotriva lui Ponta, s-a scandat asurzitor:

„Demisia”, „Corupția ucide”, „PSD groparul României”, „Reset România”, „Plecați acasă, nu vă mai vrem”.

Și Ponta, cu tot guvernul lui, și-a luat tălpășița!

Ce să mai vorbim de protestele din 2018 împotriva „ciumei roșii”? Ai fi zis că pe lângă Dragnea și ai lui Ceaușescu fusese un biet vânzător de Scânteia.

Luați aminte! Jivinele acestea din marile palate, de la Victoria și de la Cotroceni, știu doar de frică. Necerându-le imperativ, repetat, într-un număr cât mai mare, cu voci cât mai tunătoare plecarea de la putere, nu-i veți abate nici măcar un milimetru pe prea forțoșii țării de la delirul lor electoralist și de la habarnismul lor cu morgă.

Abia când în stradă se va striga „Jos Iohannis”, „jos Orban” ori alte variațiuni pe această temă, va putea miji speranța unor schimbări în bine. Până atunci, îmbătare cu apă chioară!

Cel mai bun semn că serviciile controlează în acest moment protestele (deci Iohannis și Orban pot să stea, încă, liniștiți) sunt sloganurile debile ale manifestanților și explicațiile idioate ale acestora că ei nu vor să-și politizeze nemulțumirile. Dar atunci ce vreți? Nu de la politicieni vi se trag toate? Visați ca acești hrăpăreți să se înduioșeze brusc de jelaniile voastre blânde și să se metamorfozeze din șmenari în patrioți?

Când vor dispărea somnolența, surdina și camuflajul, când în stradă se va auzi din mii de gâtlejuri „Jos Iohannis” și „jos Orban”, abia atunci vom putea spune că serviciile au scăpat protestele de sub control și că informările strict secrete privind starea națiunii, ce sunt depuse în fiecare dimineată pe birourile marilor demnitari, vor începe să le dea fiori reci acestora.

O mică dovadă a acestui mare adevăr, că doar frica de situații pe care nu le mai pot controla îi ține la respect, ne-a dat-o recenta închidere a piețelor. Valul de revolte spontane, în toată țara, l-a obligat pe Iohannis să facă un pas înapoi. Tarabele au fost scoase în aer liber, s-a mai dărâmat un zid, s-au mai scos niște geamuri de la agroalimentare, s-au mai inchis ochii la unele excepții dubioase și astfel proletariatul agricol a mai înghițit un sedativ cât să-l țină până dimineață.

A doua zi, în completare, președintele s-a grăbit să iasă și să dea vești bune națiunii: vreo 30 de miliarde de euro, blana ursului din pădure, vor da năvală uite-așa, peste țărișoară, să o scoată din nevoi. E drept, nu chiar acum, imediat, ci mai spre Paștele viitor (al cailor?), și nu chiar sigur, doar să căscăm teșchereaua, ci dac㔦 dac㔦 dacă!!!

În rest, președintele e consecvent cu ideile sale fixe și cu lipsa lui de imaginație. „Pandemia și PSD-ul sunt marile noastre probleme”.

Mă întreb câte ore va rezista, după tragedia de la Piatra Neamț, să edicteze că Pe-Se-De este vinovat și de această nenorocire.

Ar fi tipic, predictibil, ordinar, autoportretistic. Ca după Colectiv: „A trebuit să moară oameni”¦!”

Un lucru mi se pare indubitabil: Klaus Iohannis se afundă cu fiecare ieșire publică. Klaus Iohannis și-o caută cu lumânarea!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/11/Lumanare.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/11/Lumanare-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialealegeri,frica,Iohannis,lozinci,lumanare,proteste  Deocamdată, mișcările de protest din România sunt controlate din umbră de servicii. Controlate prin liderii de sindicat avuți la mână și șantajați după bunele obiceiuri ale casei, prin mahării diverselor sectoare private care doar simulează indignarea, ei în realitate fiind la adăpost pentru 100 de ani de-acum încolo de...Blog politic si polemic