Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Postarea, zilele trecute, a „Scrisorii deschise către Crin Antonescu” mi-a prilejuit câteva constatări de natură a-mi întări încrederea în justețea punctului de vedere susținut acolo: că organizarea unui miting de amploare al USL este un gest politic necesar, realizabil și, mai ales, generator de spaime pentru coteria Băsescu.

Prima constatare a fost referitoare la numărul de like-uri care au salutat acest articol (atenție, publicat pe un blog de nișă, nepromovat  și nicidecum într-un cotidian de vârf al propagandei politice): peste 250 în primele 24 de ore de la apariție. Poate unii vor zâmbi ironic dar am făcut o sumară documentare și am constatat că, editorialiști cu pretenții ai presei scrise pe coajă de portocală, gen Ion Cristoiu sau Dan Tapalagă sau Dan Andronic sau Mircea Mihăieș, strâng mult mai puține like-uri  decât am strâns eu, cel mai adesea sub 25% față de cifra anunțată, cu toate că publică pe platforme considerabil mai mediatizate și populate decât blogul meu și în zonele de confluență a celor mai talibane comandouri pro-băsiste.   Ce înseamnă asta? Că, în pofida unui număr decititori de 4-5 ori mai mare decât numărul cititorilor mei și mult, mult mai fanatizați decât cititorii mei, acești ziariști de partid obțin de 3-4 ori mai puține like-uri decât a obținut ultimul meu articol ceea ce, multiplicând probabilistic, înseamnă că opiniile mele din acest articol sunt îmbrățișate de 12 „“ 20 de ori mai mult decât opiniile lor, fără excepție băsiste.

A doua constatare este că această scrisoare deschisă și, mai ales, propunerea avansată de ea (cea cu organizarea unui impresionant miting USL) i-a înfuriat la culme pe tifosii lui Traian Băsescu. Aceștia nu s-au putut stăpâni să-mi posteze comentarii  agresive și pestilențiale ca pe vremea când intram pe forurile lui Mihăieș din EVZ  și mă luau la țintă ciracii lui, de aceeași factură grobiană ca și el. Pentru mine, faptul că o anumită idee i-a scos din minți pe acești bezmetici primitivi este nu doar o satisfactie dar și o confirmare că ideea este bună și trebuie urmată.

În fine, a treia constatare este că, exceptând-o pe doamna profesor Zoe Petre (căreia îi mulțumesc pentru atenția cu care mă onorează citindu-mă și făcându-mă să și aflu asta), niciun politician vizat de comentariile mele și niciun ziarist aflat, simbolic, pe aceiași baricadă cu mine, nu s-a obosit până acum să-mi ofere un minim zâmbet camaraderesc, să-mi consacre o palidă secundă de atenție, să probeze utopicul spirit de echipă propriu naturilor generoase și neatinse de viciul individualismului. Cred că scrisoarea deschisă adresată lui Crin Antonescu ar fi fost un bun prilej de solidarizare, de susținere a unei inițiative ce se dovedește pe placul „mahalalei inepte”. Din păcate, în afară de cineva de la ziarul Cotidianul (caruia îi mulțumesc fără să-i știu identitatea) care îmi mai preia unele comentarii la rubrica „Forumistul de serviciu”, nimeni din mass media importantă (în sprijinul căreia am scris zeci de articole) nu dă semna că ar fi aflat de existența acestui blog.  Sa fim înțeleși: regretul meu nu vine dintr-un orgoliu rănit „“ am depășit vârsta unor astfel de extravaganțe „“ ci din sentimentul pierderii trenului de către un puhoi de oameni care așteaptă disciplinati în gara anunțată și trenul nu catadicsește să oprească acolo.

Contele de Saint GermainEditorialeCotidianul,Crin Antonescu,Dan Andronic,Dan Tapalagă,EVZ,Forumistul de serviciu,Ion Cristoiu,like,Mircea Mihaies,scrisoare deschisa,Traian Basescu,Zoe PetrePostarea, zilele trecute, a 'Scrisorii deschise către Crin Antonescu' mi-a prilejuit câteva constatări de natură a-mi întări încrederea în justețea punctului de vedere susținut acolo: că organizarea unui miting de amploare al USL este un gest politic necesar, realizabil și, mai ales, generator de spaime pentru coteria Băsescu. Prima constatare...Blog politic si polemic