Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Postarea, zilele trecute, a “Scrisorii deschise către Crin Antonescu” mi-a prilejuit câteva constatări de natură a-mi întări încrederea în justeţea punctului de vedere susţinut acolo: că organizarea unui miting de amploare al USL este un gest politic necesar, realizabil şi, mai ales, generator de spaime pentru coteria Băsescu.

Prima constatare a fost referitoare la numărul de like-uri care au salutat acest articol (atenţie, publicat pe un blog de nişă, nepromovat  şi nicidecum într-un cotidian de vârf al propagandei politice): peste 250 în primele 24 de ore de la apariţie. Poate unii vor zâmbi ironic dar am făcut o sumară documentare şi am constatat că, editorialişti cu pretenţii ai presei scrise pe coajă de portocală, gen Ion Cristoiu sau Dan Tapalagă sau Dan Andronic sau Mircea Mihăieş, strâng mult mai puţine like-uri  decât am strâns eu, cel mai adesea sub 25% faţă de cifra anunţată, cu toate că publică pe platforme considerabil mai mediatizate şi populate decât blogul meu şi în zonele de confluenţă a celor mai talibane comandouri pro-băsiste.   Ce înseamnă asta? Că, în pofida unui număr decititori de 4-5 ori mai mare decât numărul cititorilor mei şi mult, mult mai fanatizaţi decât cititorii mei, aceşti ziarişti de partid obţin de 3-4 ori mai puţine like-uri decât a obţinut ultimul meu articol ceea ce, multiplicând probabilistic, înseamnă că opiniile mele din acest articol sunt îmbrăţişate de 12 – 20 de ori mai mult decât opiniile lor, fără excepţie băsiste.

A doua constatare este că această scrisoare deschisă şi, mai ales, propunerea avansată de ea (cea cu organizarea unui impresionant miting USL) i-a înfuriat la culme pe tifosii lui Traian Băsescu. Aceştia nu s-au putut stăpâni să-mi posteze comentarii  agresive şi pestilenţiale ca pe vremea când intram pe forurile lui Mihăieş din EVZ  şi mă luau la ţintă ciracii lui, de aceeaşi factură grobiană ca şi el. Pentru mine, faptul că o anumită idee i-a scos din minţi pe aceşti bezmetici primitivi este nu doar o satisfactie dar şi o confirmare că ideea este bună şi trebuie urmată.

În fine, a treia constatare este că, exceptând-o pe doamna profesor Zoe Petre (căreia îi mulţumesc pentru atenţia cu care mă onorează citindu-mă şi făcându-mă să şi aflu asta), niciun politician vizat de comentariile mele şi niciun ziarist aflat, simbolic, pe aceiaşi baricadă cu mine, nu s-a obosit până acum să-mi ofere un minim zâmbet camaraderesc, să-mi consacre o palidă secundă de atenţie, să probeze utopicul spirit de echipă propriu naturilor generoase şi neatinse de viciul individualismului. Cred că scrisoarea deschisă adresată lui Crin Antonescu ar fi fost un bun prilej de solidarizare, de susţinere a unei iniţiative ce se dovedeşte pe placul “mahalalei inepte”. Din păcate, în afară de cineva de la ziarul Cotidianul (caruia îi mulţumesc fără să-i ştiu identitatea) care îmi mai preia unele comentarii la rubrica “Forumistul de serviciu”, nimeni din mass media importantă (în sprijinul căreia am scris zeci de articole) nu dă semna că ar fi aflat de existenţa acestui blog.  Sa fim înţeleşi: regretul meu nu vine dintr-un orgoliu rănit – am depăşit vârsta unor astfel de extravaganţe – ci din sentimentul pierderii trenului de către un puhoi de oameni care aşteaptă disciplinati în gara anunţată şi trenul nu catadicseşte să oprească acolo.

Contele de Saint GermainEditorialeCotidianul,Crin Antonescu,Dan Andronic,Dan Tapalagă,EVZ,Forumistul de serviciu,Ion Cristoiu,like,Mircea Mihaies,scrisoare deschisa,Traian Basescu,Zoe PetrePostarea, zilele trecute, a “Scrisorii deschise către Crin Antonescu” mi-a prilejuit câteva constatări de natură a-mi întări încrederea în justeţea punctului de vedere susţinut acolo: că organizarea unui miting de amploare al USL este un gest politic necesar, realizabil şi, mai ales, generator de spaime pentru coteria Băsescu. Prima constatare...Blog politic si polemic